Sistem integrat pentru gestionarea dezastrelor naturale la frontiera dintre Serbia şi România

Grupul Teamnet, unul dintre cei mai importanti integratori IT&C din regiune, a dezvoltat si implementat in Serbia un sistem integrat pentru gestionarea dezastrelor naturale in zona de frontiera cu Romania, ca parte a unui proiect amplu de cooperare transfrontaliera pentru siguranta in situatii de urgenta. Proiectul reprezinta o premiera pe plan local, Teamnet fiind prima companie din Romania care exporta la nivel regional solutii integrate bazate pe tehnologii UAV (Unmanned Aerial Vehicles).
Romania TV
26 mai 2015, 10:10
Sistem integrat pentru gestionarea dezastrelor naturale la frontiera dintre Serbia şi România

Prin sistemul integrat pentru gestionarea dezastrelor naturale în zona de frontieră dintre România și Serbia dezvoltat şi implementat de grupul Teamnet, locuitorii din zonele de frontieră Caransebeș (România) – Districtul Banatul de Sud (Serbia) beneficiază de o siguranță sporită prin îmbunătățirea procedurilor și vitezei de răspuns în caz de inundații, incendii sau alte dezastre naturale.

Proiectul dezvoltat de Teamnet pentru Sectorul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Serbia a constat în implementarea unui sistem informatic integrat bazat pe tehnologii UAV și GIS (Geographic Information System) și livrarea echipamentelor specializate necesare pentru a susține eforturile de gestionare a dezastrelor naturale.

„Colaborarea dintre România și Serbia pentru gestionarea situațiilor de urgență este un pas important în crearea, prin tehnologie, a unei zone de frontieră protejate. Integrarea de tehnologii inovatoare precum GIS și UAV cu sisteme de comunicații TETRA și satelit ne-au oferit o oportunitate unică de a dezvolta sistemul informatic pentru siguranța graniței dintre România și Serbia, contribuind semnificativ la gestionarea dezastrelor naturale și la crearea unei zone de frontieră mai sigure. Avem încredere că astfel de proiecte de magnitudine vor genera un real impact asupra comunităților implicate”, spune Bogdan Padiu, CEO Teamnet Group.

Zona de frontieră dintre Caransebeș și Districtul Banatul de Sud este monitorizată prin intermediul unui sistem UAV (dispozitive aeriene fără pilot) și a unui vehicul off-road Land Rover Defender. Astfel, sunt acoperite inclusiv zonele accidentate, de regulă inaccesibile mijloacelor obișnuite de intervenție. De asemenea, sistemul informatic EmerGIS dezvoltat integral de Teamnet sprijină autoritățile să gestioneze eficient situațiile de urgență prin module precum managementul de criză, GIS, gestionarea substanțelor periculoase, gestionarea resurselor, conducerea operațiunilor de evacuare, căutarea și salvarea sau integrarea cu alte dispozitive.

Proiectul implementat de Teamnet în Serbia face parte din programul IPA de cooperare transfrontalieră România-Serbia pentru „Gestionarea comună a situațiilor de urgență în zonele de frontieră Caransebeș – Districtul Banatul de Sud”. Scopul strategic al programului este consolidarea cooperării între autoritățile competente din regiunea de frontieră prin schimbul de informații în situații de urgență, precum și creșterea capacității de monitorizare și răspuns în cazul dezastrelor naturale. România este Autoritatea de Management pentru acest program prin intermediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), Republica Serbia reprezentând Autoritatea Națională a programului prin intermediului Biroului de Integrare Europeană din Republica Serbia.

Cu o experiență de 14 ani, Teamnet este unul dintre cei mai importanți integratori IT&C din regiune. Grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 71 milioane de euro în 2013 și a fost inclusă, pentru al șaptelea an consecutiv, în topul Deloitte Technology Fast 50 Central Europe. De asemenea, Teamnet este singura companie românească inclusă în categoria „Big 5″ a topului Deloitte Technology Fast 50 Central Europe în 2013, fiind ocupanta locului al treilea în clasament.

DailyBusiness
Senatul iartă pensionarii și le oferă mai mulți bani! Legea s-a adoptat AZI
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Setarea ascunsă de pe Facebook care îți arată că ai fost ținta hackerilor. Trebuie să acționezi imediat dacă vezi această notificare
Capital.ro
A murit cea mai mare ACTRIȚĂ! Marea doamnă s-a stins chiar azi. Românii, în doliu
Playtech.ro
Doamne, cum arată Andreea Bănică nemachiată și în costum de baie la 46 de ani! Puține vedete au curaj să se afișeze așa
DailyBusiness
Vești excelente! Se dau 55.000 de euro GRATIS de la Guvern
Adevarul
Cu cât s-ar putea majora pensiile de la 1 ianuarie. Simulare de calcul
wowbiz.ro
Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă în Olanda. Ce se întâmplă cu el în aceste momente?
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
S-a rupt coaliția. Lovitura dată Ciucă l-a năucit pe Ciolacu
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
Cine este Maria, românca găsită moartă în grădina unei vile din Italia. Ar fi fost ucisă de un adolescent de doar 17 ani
Cancan.ro
Vedeta pe care fanii abia o mai recunosc. Ar fi ajuns așa din cauza fostei sale soții. Cei doi duc o bătălie grea la tribunal pentru custodia fiului lor
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
A explodat bomba despre Klaus Iohannis. S-a aflat ce a făcut președintele României: 18 ani ne-am judecat
StirileBZI
Nu ai voie să înregistrezi cu telefonul! Este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea 2 ani!
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"I-a murit creierul" Cel mai monstruos culturist din lume a decedat. Ilia avea 36 de ani și mânca șapte mese pe zi
substantial.ro
China și România își consolidează relațiile comerciale în cadrul Adunării Generale a ONU
MediaFlux
SUBMARIN NUCLEAR SCUFUNDAT! ALERTĂ la NIVEL MONDIAL! Nu se RECUNOAȘTE NIMIC
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Studenţii cresc cu 20% cererea pe piaţa închirierilor de locuinţe şi trag în sus chiriile apartamentelor vechi