Comisia Europeană a emis o ALERTĂ privind brânză de oaie provenită din România

Comisia Europeană a emis o alertă referitoare la infectarea cu E.Coli a unui produs de brânză din lapte de oaie din România, ţările afectate de măsură fiind România, Italia, Franţa şi Germania, potrivit site-ului CE, unde se arată că gradul de risc este serios.
Romania TV
18 mart. 2016, 09:06
Comisia Europeană a emis o ALERTĂ privind brânză de oaie provenită din România

Un copil român în vârstă de un an şi două luni a fost internat la un spital din Florenţa cu suspiciune de sindrom hemolitic uremic provocat de bacterie ecoli. Potrivit presei italiene se pare că micuţul ar fi fost hrănit cu produse lactate de la o firmă românească.

Autoritatile italiene responsabile cu sanatatea publica au dispus efectuarea unei anchete epidemiologice, în urma căreia au dedus că toxiinfecţia alimentară ar putea fi provocată de o branza tartinabila de origine romaneasca.

Un comunicat al inspectorilor sanitari din Italia arată că, în urma verificărilor, „s-a stabilit că băiatul a consumat produse de la firma românească SC Brădet SRL, care miercurea trecută retrăsese deja preventiv de la vânzare produse pe bază de lapte-branzeturi din cauza prezenţei bacteriei E.Coli O26:H11 in anumite mostre”.

Serviciile pentru siguranţă alimentară din Italia verifică dacă produsele SC Brădet SRL se mai găsesc în magazine din Italia şi, dacă vor fi găsite la vânzare, vor fi confiscate imediat.

Comisia Europeană a emis o alertă privind posibila existenţă a bacteriei Escherichia coli în brânză de oaie provenind din România, după ce Italia a semnalat îmbolnăvirea copilului român internat în Florenţa.

Potrivit news.ro, alerta Comisiei Europene, care consideră riscul ca fiind serios, se referă la categoria lapte şi produse din lapte, produsul fiind brânză din lapte de oaie.

Ministerul italian al Sănătăţii a cerut reevaluarea eficienţei sistemului de alertă sanitară în statele membre UE, după ce analizele au arătat că brânza de la Lactate Brădet pe care a consumat-o copilul de un an şi două luni din Florenţa internat cu sindrom hemolitic-uremic era contaminată cu bacteria E.Coli, a anunţat vineri Asociaţia Unităţilor Sanitare din regiunea Toscana, citată de portalul Firenze Today.

Analizele realizate de autorităţile italiene au confirmat că brânza produsă de societatea S.C. Brădet S.R.L. şi consumată de o familie de români din Peninsulă era infectată cu bacteria E. Coli.

Copilul internat la Florenţa suferă de insuficienţă renală, asociată cu o formă de anemie. Starea lui este gravă, potrivit medicilor care îl tratează. Produsul care ar fi putut provoca intoxicaţia ar fi putut fi cumpărat din magazine care comercializează produse româneşti şi în Toscana. E posibil ca produsul să fi fost cumpărat înainte de data de 9 martie, când produsul a fost retras ca metodă de precauţie.

Adrian Corban, tatăl copilul care a mâncat Brădet și se află în Italia unde a fost operat de medici, susține că dacă nu era operat de apendicită, „poate nici astăzi nu se depista că are E.coli”.

„Copilul avea diaree de trei zile. La spital i-a făcut perfuzie și l-au ținut la camera de supraveghere 24 de ore. Atunci i-a făcut ecografie. La 14 luni au crezut că suferă de suprapunerea intestinului. După două ore au spus că nu e posibil. Fiind mic nu se poate vedea exact. A doua zi au spus că e suspect de apendicită. Când au ieșit de la operație au spus că au găsit intestinul inflamat. Dacă nu vedeau intenstinul inflamat nu știau că are E.coli. Copilul e diagnosticat cu sindromul hemolitic uremic. Copilul e internat la spital. E în stare critică. Analizele ies din ce în ce mai rele de la o zi la alta”, a explicat tatăl micuțului, potrivit b1.ro.

Marius Badea, patronul Lactate Brădet, a declarat, la România TV, că este puţin probabil ca un produs al firmei sale să fi fost la cauza afecţiunii, întrucât acestea au fost retrase de pe piaţă.

„Am fost sunat de partenerul nostru dim Italia care ne-a spus că nu e niciun fel de problemă. Ni de 3 săptămâni nu am mai livrat acea brânză. Copilul a declarat sau cineva din anturajul lui a declarat că a mâncat sau că e posibil să fi mâcat nişte brânză în data de 9. Eu cred că mai repede s-a făcut o conexiune între scandalul din Roânia şi ce este acolo. Ei mi-au confirmat cu certitudine că nu este de la brânza pe care a consumat-o şi suntem din nou ţinta unor atacuri. Vom vedea ce urmează. Cantacuzino a infirmat şi a spus că brânza Brădet nu are nicio implicare în acest scandal. Atât timp cât a existat o alertă pe care nmoi am generat-o, primul lucru s-au gândit că poate este de acolo. Dar brânza nu mai era în piaţă de trei săptămâni”, a explicat Marius Badea.

Citeşte şi: Marius Badea (Lactate Brădet), explicaţii despre cei şapte angajaţi cu E-coli: Oamenii nu bagă mâna în produse

O fetiță de un an și două luni, care prezintă o formă incompletă de sindrom hemolitic-uremic, a fost internată marți la Spitalul ”Marie Curie”. Copila a fost transferată de la Institutul Matei Balș.

În cursul zile de miercuri va fi externat unul dintre copiii aduși săptămâna trecută de la Fetești, cel din Mioveni va pleca acasă joi. „La ora actuală, avem în spital internați 4 copii cu sindrom hemolitic-uremic. Primul dintre ei și cel mai grav încă este fetița din Fetești, cea care a ingerat sarmale. Ea a necesitat schimbarea cateterului de dializă în cursul zilei de ieri (n.r. marți) și va urma încă multă vreme acest tratament. Cel de-al doilea copil din Fetești pleacă astăzi (n.r. miercuri) acasă pentru că este vorba de cel care a ingerat supă de carne, dar care este foarte bine și evoluția lui a fost bună. Copilul de la Mioveni va face în această zi examenul de rezonanță magnetică și mâine va pleca și el acasă. Avem un pacient nou, o fetiță venită în cursul după-amiezii de ieri, o fetiță în vârstă de un an și două luni, care vine de la Institutul Matei Balș. Are o formă incompletă de SHU. (…) Fetița care a venit de la „Matei Balș” este din București, este un copil care locuiește aici și care a stat internată la ei câteva zile, care a avut inițial o diaree. Ea nu face dializă și va fi urmărită în continuare starea clinică”, a explicat miercuri Bălgrădean.

Citeşte şi: Procurorul general al României, despre moartea bebeluşilor din Argeş: „Nu putem face mare lucru”

Ea a spus că foarte importante în stabilirea diagnosticului sunt manifestările clinice, care însă nu sunt întotdeauna toate prezente la copiii cu sindrom hemolitic-uremic.

„Această boală pe noi ne interesează prin manifestările ei clinice și gravitatea lor. Aceste manifestări clinice nu sunt întotdeauna toate prezente la copiii cu SHU, mulți dintre ei nu au insuficiență renală acută, dar au celelalte manifestări ale bolii care sunt extrem de severe. Partea comună tuturor acestor copii este debutul cu diaree. De aceea ne aflăm în fața unui SHU tipic. În condițiile în care avem acest debut cu diaree în cazul unora dintre copii se depistează verotoxina, adică testul rapid de identificare a germenului pozitiv încă de la internare, în cazul altora nu este pozitiv acest test. În cazul unor copii se depistează tipul de bacterie E-coli, în cazul altora nu se depistează tipul respectiv de bacterie, respectiv cea care are toxina hemoragică. Este și cazul deocamdată al copilului cel mai grav aflat internat la noi, care are o formă completă de SHU, care necesită măsuri de tratament deosebite, dar care nu a avut decât testul rapid pozitiv și nu are încă identificată tulpina de E-coli cauzatoare de boală. (…) Dacă am aștepta rezultatele testelor de laborator care necesită un anume timp acești copii nu ar mai fi printre noi”, a susținut medicul, potrivit Agerpres.

Vezi şi: Veste bună despre copiii din Teleorman transferaţi la spitalul „Marie Curie”

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Aceasta este cea mai veche gară din lume. Are peste 200 de ani și sute de mii de turiști o vizitează
Capital.ro
Gestul complet ilegal în România. Ești condamnat pe loc la închisoare și îți pierzi drepturile
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cea mai mare dezamăgire din viața lui Ilie Năstase. Are sufletul bucăți
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Un român a plătit 2.000 € pentru o săptămână la "all inclusive" în Turcia. Ce a primit să mănânce și să bea 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Elevii care au obținut nota maximă la Evaluarea Națională, dar și la BAC, vor fi răplătiți cu bani! Suma nu este deloc mică
Capital.ro
Statul va plăti câte 5.000 LEI de persoană. Guvernul a pregătit deja banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Femeie din Belarus condamnată la şase ani de închisoare pentru finanţarea unui grup de voluntari în Ucraina
MediaFlux
A EXPLODAT prețul la ENERGIE! Cât a AJUNS să COSTE un Kwh
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!