Pe DN5 Bucureşti – Giurgiu, la kilometrul 44, traficul rutier se desfăşoară îngreunat, pe o bandă, alternativ, din cauza unui eveniment rutier în care a fost implicat un autotren, la ieşirea din localitatea Daia. Conducătorul autovehiculului respectiv a pierdut controlul volanului din cauza neadaptării vitezei la condiţiile meteo-rutiere, derapând şi blocând sensul de mers Bucureşti-Giurgiu.
Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, la kilometrul65, pe sensul de mers către Constanţa, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile meteo-rutiere, un autoturism a derapat, ajungând cu partea din spate a autovehiculului în şanţ. Traficul rutier nu este afectat.
În judeţul Mehedinţi, pe DN6, la ieşirea din Orşova cătreDrobeta-Turnu Severin, la kilometrul 360, traficul rutier încă se desfăşoară pe o bandă, alternativ, din cauza accidentului rutier din data de 06 februarie 2015, în care au fost implicate trei autotrenuri .
Pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, traficul rutiera fost oprit la km 20, pe sensul de mers spre Bucureşti, din cauza unui eveniment rutier în care a fost implicat un autotren. Conducătorul autovehiculului respectiv a pierdut controlul din cauza neadaptării vitezei la condiţiile meteo-rutiere şi a lovit glisiera metalică, blocând sensul de mers, fiind acroşat de autovehiculul care circula în urma sa. Cu ora 06.45, traficul rutier a revenit la normal.
În judeţul Gorj, pe DN67C Novaci – Rânca, între kilometrii 16şi 34+800 de metri, stratul de zăpadă măsoară între unu şi trei centimetri. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant. La ieşirea din oraşul Novaci, un echipaj de poliţie nu permite accesul autovehiculelor neechipate cu anvelope de iarnă către Rânca, recomandând folosirea lanţurilor antiderapante.
Citeşte şi Temperaturi resimţite de MINUS 35 de grade în România. HARTA INDICELUI DE RĂCIRE
În continuare, în jumătatea de sud a ţării şi local în centru se semnalează precipitaţii sub formă de ninsoare, aşadar traficul rutier pe drumurile naţionale şi europene se desfăşoară în condiţii de iarnă şi vânt puternic. Prin urmare trebuie ţinut cont de faptul că riscul pierderii controlului direcţiei creşte pe măsură ce viteza de deplasare este mai mare.
Având în vedere atenţionarea cu cod galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru jumătatea de sud a ţării, conducătorilor auto le este recomandat să nu pornească la drum dacă nu este neapărat necesar. În situaţia în care călătoria nu poate fi amânată, trebuie să aibă autovehiculele echipate corespunzător cu anvelope de iarnă, lanţurile antiderapante, săculeţ cu nisip, lopată, apă, alimente, pături, haine groase şi un telefon mobil cu încărcător auto. În timpul deplasării este necesar să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo rutiere, să păstreze distanţa în mers şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic, mai ales că vântul puternic poate determina schimbări bruşte de traiectorie.