Situaţia este tot mai critică în spitalele din România. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi anunţă că în spitalele ieşene nu mai sunt locuri nici măcar pentru pacienţii COVID care nu au nevoie de oxigen, în timp ce bolnavii în stare gravă aşteapă un loc la ATI în ambulanţele din curtea spitalelor.
Şeful DSP Iaşi a declarat, joi, că spitalele ieşene alocate bolnavilor COVID sunt pline şi că nu mai există locuri libere nici măcar pentru pacienţii care nu prezintă forme severe ale bolii.
„Persoanele simptomatice care nu au nevoie de oxigen nu au loc în spital. Am discutat cu Spitalul CFR, cu Spitalul de Recuperare, cu Spitalul de Boli Infecţioase, să vedem, să evalueze care dintre cazuri ar putea fi externate”, a afirmat şeful DSP Iaşi.
Acesta a declarat că la Spitalul de Boli Infecţioase în cursul zilei se aflau cinci ambulanţe la rând cu pacienţi care aveau nevoie de oxigen, dar că nu mai există locuri libere.
„Aceşti pacienţi stau în ambulanţe până când reuşim să găsim un loc în altă parte. Azi-noapte, erau şapte ambulanţe la un moment dat în curtea Spitalului de Boli Infecţioase. Pacienţii au fost puşi în ambulanţe pentru transport victime multiple, câte doi, până când s-a reuşit să găsim locuri în UPU la Militar şi la Spitalul de Neurochirurgie”, a explicat Vasile Cepoi, director DSP Iaşi, potrivit News.ro.
Acesta a anunţat că se va creşte numărul de echipe care testează pacienţi suspecţi de COVID la domiciliul acestora.
Până joi, în judeţul Iaşi s-au înregistrat 52.305 cazuri de COVID. În ultimele 24 de ore au fost confirmate pozitiv 856 de persoane, ceea ce reprezintă un record pentru judeţul iaşi de la debutul pandemiei.
Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat, joi, 7 octombrie, 14.467 de noi infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore în România. La ATI sunt 1556 internaţi de pacienţi COVID-19 în stare gravă.
Pe teritoriul României au fost înregistrate 1.318.367 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 3.141 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.158.453 de pacienți au fost declarați vindecați.