Situație critică în Mexic. Cu toate că este o soluție salvatoare, în multe cazuri nu este suficientă pentru pacienții infectați cu COVID deoarece tubul de oxigen îi ajută doar pentru o oră. Prin urmare, oamenii trebuie să stea la cozi interminabile pentru un tub de oxigen.
Citește și: Un celebru medic atrage atenţia! Persoanele care au primit un vaccin antiCovid-19 pot răspândi virusul!
Cozile au devenit o obișnuință pentru mexicanii care încearcă să își salveze rudele bolnave sau chiar pe ei. Mulți bolnavi de COVID aleg să se trateze la domiciliu, deși au forme grave ale bolii. În mod obișnuit se așteaptă la coadă timp de opt ore, mexicanii vin de la primele ore ale dimineții și se așează la coadă pentru un singur tub de oxigen,
„Stau aici de opt ore. Stau la coadă de la 10 dimineața, pentru a-mi realimenta tubul de oxigen. E tot mai puțin oxigen. Așa că reducem cantitatea de oxigen folosită de tata, ca să nu rămână fără oxigen până îl umplem pe acesta. Încercăm să-l menținem stabil acasă”, povestește o femeie.
„Pentru sora mea stau aici. A ieșit pozitivă la coronavirus. Rezultatul pozitiv a venit acum trei zile și se simte tot mai rău. Temperatura s-a schimbat brusc, ea nu a mai avut oxigen și starea ei s-a înrăutățit. Astăzi, s-a trezit și mai rău. Așa că am venit pentru un tub de oxigen, suntem aici de la ora 4 dimineața”, adaugă alta.
Situație critică în Mexic. Cele mai populate zone, precum capitala Ciudad de Mexico, unde trăiesc 23 de milioane de persoane, sunt cele mai afectate de pandemie. Guvernul mexican a lansat pe 24 decembrie o campanie de vaccinare a personalului medical care intră în contact cu pacienţii cu Covid-19 cu doze furnizate de Pfizer/BioNTech.
De asemenea, au fost încheiate acorduri cu CanSinoBio pentru livrarea a 35 de milioane de doze de vaccin şi are în vedere achiziţionarea a 24 de milioane de doze de vaccin rusesc Sputnik V imediat ce acesta va fi autorizat în Mexic.
Mexicul face, de asemenea, parte din programul COVAX, creat de OMS pentru distribuirea de vaccinuri anti-Covid către ţările defavorizate, ceea ce ar trebui să-i ofere acces la 51,6 milioane de doze suplimentare.