O femeie din Târgu Jiu a început să lucreze în minerit la vârsta de 17 ani. A muncit la Complexul Energetic Oltenia până când a fost trecută pe lista de disponibilizări colective. Acum a venit să îşi depună dosarul pentru şomaj.
„Soţul meu a făcut preinfarct din cauza asta cu serviciul meu. N-am dormit toată noaptea. Am gonartroză la amândoi genunchii. Trebuie să mă descurc, trebuie să-mi pun proteze la amândoi genunchii„, a spus femeia.
În aceeaşi situaţie este şi un alt bărbat, care anul viitor urma să iasă la pensie.
„Sunt rate de plătit, sunt bănci de plătit. Când faci un împrumut, îl faci cu un anumit scop, îl programezi pe timpul pe care trebuie să îl lucrezi şi acum a intervenit problema asta„, a spus bărbatul.
Citeşte şi Rata şomajului a crescut în aprilie, în România
Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Gorj a anunţat că îşi prelungeşte programul special ca să facă faţă valului de cereri de şomaj.
„1759 de colegi părăsesc compania, 22 de colegi din cauza actului adiţional şi dialogului pe care l-am avut cu sindicatele, având o situaţie familială deosebită, adică copii minori sub întreţinere, li s-a întrerupt preavizul şi au fost reprimiţi în activitate„, a declarat Ion Ruşeţ, Departamentul Relaţii cu Comunitatea din CEO.
Complexul Energetic Oltenia face disponibilizări colective ca urmare a reorganizării companiei. Oamenii vor primi salarii compensatorii, în funcţie de vechime.
Citeşte şi Absolvenţii de 16 ani pot primi indemnizaţie de şomaj timp de şase luni