Situaţie hilară la Iaşi. Mai mult decât atât, după o perioadă de timp aceasta ar fi renunţat şi la o parte din pământul său. Fiul femeii spune că s-a comis o ilegalitate cu terenuri în acest caz şi acuză faptul că vinovat ar fi fostul primar al comunei. În replică, fostul edil respinge toate acuzaţiile.
Un bărbat de 62 de ani a deschis mai multe procese pentru recuperarea unor suprafete de teren pe care le avea moştenire de la mama sa. Săptămâna trecută, bărbatul a intrat în posesia actelor necesare însă, a avut parte de o surpriză.
Potrivit actelor, mama lui renunţase la o parte din teren în 2000, la 7 ani după ce murise. Mai mult, în 1998 aceasta şi-ar fi schimbat şi buletinul. Primar la acea vreme, în comuna Ciortești, era Gheorghe Gurzun. Fostul edil spune că nu își aminteste cu exactitate cazul, dar spune că hârtia este utilă moștenitorului și nu crede că s-a comis vreo ilegalitate.
Bărbatul acuză primarul şi spune că ar fi primit mită de la ceilalţi copii ai femeii.
Cei care au cunoscut-o pe mama bărbatului sunt şocaţi de întâmplare.
De altfel, un bărbat din Constanţa a fost amendat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A pentru lipsa Rovinietei. Până aici nimic ieşit din comun, doar că bărbatul este mort.
Soţia omului a depus acțiune în instanță, care însă i-a fost respinsă pentru că nu are calitate procesuală.Femeia a solicitat, prin plângerea contravențională înregistrată pe rolul Judecătoriei Constanța, anularea procesului-verbal de contravenție.
În motivarea cererii, aceasta a arătat că sancțiunea îl vizează pe soțul acesteia care este decedat și că mașina cu privire la care s-a reținut contravenția a fost vândută înainte de moartea acestuia.
Instanța a respins plângerea contravențională a femeii și admis excepția lipsei calității procesuale active. „Astfel, pentru ca petentul să aibă legitimitate procesuală activă, respectiv, pentru a avea dreptul de a ataca, în instanță, procesul-verbal, se impune ca între petent (persoana care introduce plângerea contravențională) și contravenient (persoana menționată în procesul-verbal contestat) să existe identitate, nefiind posibilă atacarea unui procesul-verbal de o altă persoană.
Citeşte şi: INCREDIBIL. Un mort a fost amendat pentru că a ieșit pe stradă după ora 23:00