Casa românilor a fost ocupată, în mod abuziv, de alte persoane. Cei doi români, care au și un copil de patru ani, au fost nevoiți să se mute la prieteni.
Aceștia sunt stabiliți în Camastra, din Agrigento, iar locuința lor, una socială, pe care o renovaseră recent, nu poate fi recuperată atât de rapid.
Au încercat o înţelegere amiabilă cu noii locatari, însă nu au reuşit. Românii au depus o plângere împotriva noilor ocupanţi ai locuinţei, dar procedura e însă de durată.
Pentru moment, românii au găsit refugiu la niște prieteni unde s-au cazat temporar, dar trebuie să aștepte ca procedura să-și urmeze cursul din punct de vedere juridic, înainte de a se putea întoarce în propria lor locuință, conform Rotalianul.
În Italia, astfel de practici sunt destul de des întâlnite. Fenomentul „hoții de case” a luat amploare în ultimii ani și tot mai mulți se confruntă cu acest lucru.
Autoritățile italiene vor să dea o mână de ajutor proprietarilor care trec prin astfel de experiențe cu un sprijin economic până reușesc să-și recâștige posesia. E un proces de durată și nu se poate rezolva pe loc.
S-a propus înfiinţarea unui fond de solidaritate în valoare de 10 milioane euro, disponibil din acest an, însă este necesar ca Ministerul de Interne, de comun acord cu cel al Justiţiei şi al Economiei, să elaboreze normele de implementare în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a Legii Bugetului, mai scrie rotalianul.com.
Potrivit legii, metodele de implementare vor fi dictate prin decret al Ministerului de Interne, de comun acord cu cel al Justiției și al Economiei, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a Legii Bugetului.
Citește și Italianul care şi-a împuşcat mortal fosta soţie pe stradă în Mehedinţi a murit