Situaţie şocantă în Capitală. Un bucureştean de 26 de ani a fost muşcat de un șobolan, în Piața Romană

Un bucureştean de doar 26 de ani a fost mușcat de un șobolan în zona Piața Romană din Capitală. Incidentul s-a petrecut marţi seară în jurul orei 19, lângă parcul Grădina Icoanei.
Alina Costache
28 iul. 2021, 13:16
Situaţie şocantă în Capitală. Un bucureştean de 26 de ani a fost muşcat de un șobolan, în Piața Romană

Un bucureştean de 26 de ani a fost muşcat de un șobolan. Tânărul a ieșit din casa să își ia comanda de mâncare și în fața porții un șobolan a sărit pe el. Tânărul de 26 de ani a ajuns la spitalul Matei Balș din București la o oră distanță și a primit pe loc antitetanos și antirabic.

Un bucureştean de 26 de ani a fost muşcat de un șobolan, în Piața Romană

Medicii i-au prescris tratament cu 5 antirabicuri vreme de 5 săptămâni (adică unul pe săptămână).

„Am simțit ceva pe picior, o mușcătură foarte, foarte dură! Șobolanul nu a fugit, nu a avut nicio reacție să fugă. (…) Am sunat imediat la 112. Mi s-a zis să nu mai aștept ambulanța, având în vedere că sângerez, și să iau un Uber. S-au organizat imediat când au văzut exact despre ce este vorba. M-au întrebat dacă am fost mușcat la țară, le-am zis că în centrul Bucureștiului s-a întâmplat tot”, a spus tânărul mușcat de șobolan.

Reacţia Companiei Municipale Eco Igienizare București 

Tratamentele de deratizare sunt în plină desfășurare pe spațiile verzi din proprietatea PMB, în spațiile exterioare ale cimitirelor aparținând Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), în subsolurile blocurilor de locuințe, dar și în subsolurile tehnice ale instituțiilor din subordinea PMB (respectiv spitale aflate în administrarea ASSMB, teatre, biblioteci municipale, muzee, Arena Națională). Substanțele folosite sunt: AGRORAT VAXBLOCKS (pentru subsoluri și rețele de termoficare) și RACUMIN PASTE (în stațiile de intoxicare amplasate la exterior).

Compania Municipală Eco Igienizare București pune la dispoziția cetățenilor numărul de telefon 0752.041.898 (dispecerat 24h/24h), unde aceștia pot face sesizări și reclamații în legătură cu apariția posibilelor focare de infestare în Capitală.

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 până în 2020 și actual deputat din partea PSD, a scris despre tânărul mușcat de șobolan:

„Tandemul Clotilde Armand – Nicușor Dan dăunează grav sănătății.

Aseară, șobolănimea aciuată în centrul Bucureștiului a făcut deja prima victimă: un tânăr a fost mușcat de picior, în fața reședinței sale din zona Piața Romană, și a fost nevoit să meargă la spitalul de boli infecțioase Colentina. Medicii au început deja tratamentul cu antirabic.

Nu e de mirare, având în vedere ritmul în care se înmulțesc, în condițiile în care Nicușor Dan îi ocrotește (serviciul de deratizare al PMB este pe butuci), iar Madam Armand îi hrănește de luni bune cu gunoi de calitate în Sectorul 1.“

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj fac verificări, duminică, într-o cofetărie din Târgu-Jiu, după ce un șobolan a fost filmat plimbându-se pe pereții localului, în timp ce în interior erau mai mulți clienți.

Pe imaginile care au apărut, sâmbătă, pe Youtube și Facebook se observă un șobolan care se plimbă nestingherit pe peretele unei cofetării din Târgu-Jiu, aflată la parterul unui bloc din centrul orașului.

Potrivit reprezentanților Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor ( DSVSA) Gorj, imaginile au fost surprinse vineri.

„Colegii au fost în control duminică dimineață. I-am trimis acolo. Imaginile sunt de acum două zile. S-a confirmat. Colegii aplică o sancțiune conform legii, agentul economic nu a prezentat toate documentele. Are obligația să facă în cel mai scurt timp deratizarea. Mâine dimineață (luni – n.r.) este așteptat la sediul instituției, să prezinte contractul cu DDD-ul, adică deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie, că nu a fost contabilul firmei să le prezinte colegilor. Valoarea sancțiunii va fi stabilită luni dimineață, când o să avem o celulă de criză în situații de genul acesta, ca să luăm măsuri să nu se mai întâmple”, a declarat Ion Iliuță, șeful Serviciului Control Siguranţa Alimentelor, din cadrul DSVSA Gorj.

Citeşte şi: Şobolani morţi, descoperiţi în mâncare la Mehedinţi. Toată imaginea a fost surprinsă de telefon – FOTO

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Lidl bagă la vânzare de luni, 8 iulie 2024, produse care au făcut furori în rândul românilor. Nu vor sta prea mult la raft
Capital.ro
Decizie pentru cei care au aceste modele de TELEVIZOARE. Intră în vigoare chiar din luna AUGUST
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Salarii uriașe pentru românii care se angajează aici! Poți câștiga 9.600 de lei lunar!
Adevarul
Corina Cușa, profesoară: „A apărut un fenomen periculos în timpul vacanței mari: inactivitatea, ca formă de ocupare a timpului liber“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Big Brother se extinde. Statul va ști și ce telefon folosești. Legea, publicată în Monitorul Oficial
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Ultima dorință a lui Valentin, tânărul care a murit înecat la Costinești! „Dacă e să pățesc ceva...”. Cum și-a prevestit moartea buzoianul de doar 20 de ani
Capital.ro
S-a dat lege OBLIGATORIE pentru toată România. Se aplică din luna OCTOMBRIE 2024
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Bunicii din Europa pot beneficia de concedii și plăți pentru îngrijirea nepoților
MediaFlux
VINE CRIZA! Va fi mai RĂU CA ÎN 2008
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!