Ceaiul de anghinare. Fiind bogată în acizi, potasiu şi flavonoide, planta are proprietăţi diuretice, de ajutor dacă vrei să pierzi în greutate. De asemenea, remediile cu anghinare ajută şi la reglarea poftei de mâncare. Prepară ceaiul dintr-o linguriţă de frunze uscate la 500 ml de apă clocotită. Lasă vasul acoperit 5-7 minute, strecoară şi bea câte două căni pe zi.
Studiile efectuate de-a lungul timpului arată că scorţişoara te ajută să ţii în frâu poftele alimentare şi contribuie la scăderea în greutate. Inclusă în alimentaţie, scorţişoara reglează concentraţia de glucoză din sânge şi nivelul insulinei, ceea ce favorizează arderea caloriilor. În plus, îmbunătăţeşte digestia, ţine sub control diabetul, ameliorează senzaţia de greaţă, dar şi balonarea. Bea două căni pe zi din următorul remediu: pune într-o cană cu apă fierbinte o linguriţă de scorţişoară pudră şi două linguri de suc de mere.
Recunoscute pentru efectele diuretice sunt remediile cu păpădie. Potrivit click.ro, acestea ajută la prevenirea retenţiei de apă în ţesuturi, favorizează eliminarea toxinelor din organism şi aduc beneficii sănătăţii hepatice şi biliare. În cura de slăbire este indicată tinctura de păpădie, pentru prepararea căreia se utilizează planta întreagă. Pune într-un vas de sticlă 10 g de plantă şi 100 ml de alcool de 50 de grade, acoperă-l şi lasă-l la întuneric două săptămâni. Ia câte 30 de picături de două ori pe zi, diluate în jumătate de pahar de apă.
Unul dintre condimentele des recomandate în curele de slăbire e ghimbirul. Parfumata rădăcină ajută la detoxificarea organismului, previne depunerea grăsimilor, respectiv creşterea în greutate. Îl poţi consuma sub formă de ceai, de preferat din rădăcină proaspătă. Taie o felie de ghimbir şi pune-o în 300 ml de apă fierbinte. Lasă să se infuzeze 10 minute, apoi bea una-două căni de ceai pe zi.