Studii recente au demostrat că cei care consumă grăsime au un ritm cardiac regulat, un mușchi cardiac mai puternic și o circulatie ușoară a sângelui, ceea ce face ca slănina să fie benefică pentru inimă și pentru principalele vase de sânge.
Într-adevăr, dacă ne gândim și ne întrebăm de ce bunicii și străbunicii noștri erau mai sănătoși putem lesne să înțelegem că alimentația lor tradițională, în care slănina, alături de ceapă ocupa un loc de cinste pe masă, era mult mai sănătoasă, în primul rând pentru faptul că alimentele de atunci erau 100 % naturale, neavând urmă de E-uri, coloranţi şi conservanţi.
În al doilea rând, slănina consumată de bunicii noștri are anumite calități care se datorează acidului arahidonic, ce îmbunătăţeşte funcţiile de protecţie ale organismului.
Citeşte şi Consumul de carne procesată sporeşte riscul morţii premature
Iată care sunt și alte beneficii ale consumului regulat și moderat de slănină de porc:
1. Cantitățile mici de slănină reglementează contracţiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale muşchiului cardiac, sprijină tonusul vascular si circulația sangvină.
2. Slănina este un bun remediu pentru durerile articulare. Înainte de culcare, se freacă bine articulaţiile bolnave cu untură topită sau cu slănină veche, tocată prin maşina de carne, la care se adaugă o lingură de miere de albine. Deasupra se aplică celofan sau hârtie de pergament, se înveleşte cu un fular sau un batic de lână şi se lasă să acţioneze peste noapte.
Citeşte mai mult pe antenasatelor.ro