SLOVACIA – ROMÂNIA 1-1 în Grupa E de la Euro 2024. Tricolorii s-au calificat în optimile de finală de pe locul 1! Vor întâlni Olanda, marți, 2 iulie, la Munchen!

România s-a calificat în optimile de finală de la Euro 2024 după ce a remizat, miercuri, cu Slovacia, scor 1-1 pe Deutche Bank Park din Frankfurt. În cealaltă partidă a grupei, Ucraina - Belgia 0-0. Optimea de finală România / Olanda se va juca marți, 2 iulie, pe Allianz Arena din Munchen!
Filip Stan
26 iun. 2024, 20:13
SLOVACIA - ROMÂNIA 1-1 în Grupa E de la Euro 2024. Tricolorii s-au calificat în optimile de finală de pe locul 1! Vor întâlni Olanda, marți, 2 iulie, la Munchen!
Slovacia - România, R. Marin egalează!

Suntem în optimile de finală de la Euro 2024! România și Slovacia au remizat la Frankfurt, 1-1, rezultat care trimite ambele echipe în fazele eliminatorii. Ce performanță, trecem de grupele unui turneu final pentru prima dată după 24 de ani!

Rezultate Grupa E: România – Ucraina 3-0 (Stanciu 29, R. Marin 53, Drăguş 57), Belgia – Slovacia 0-1 (Schranz 7), Slovacia – Ucraina 1-2 (Schranz 17 / Shaparenko 54, Yaremciuk 80), Belgia – România 2-0 (Tielemans 2, De Bruyne 80), Slovacia – România 1-1 (Duda 24 / R. Marin 37p), Ucraina – Belgia 0-0.

Clasament Grupa E: 1. România 4p 3m (4-3), 2. Belgia 4p 3m (2-1), 3. Slovacia 4p 2m (3-3), 4. Ucraina 4p 2m (2-4).

Adversara României o vom afla în această seară. Există două variante, funcție de rezultatele din grupa F în Georgia – Portugalia și Cehia – Turcia, partide programate la ora 22:00.

România – Slovenia

  • dacă Cehia – Turcia X2 și Georgia – Portugalia X2
  • dacă Cehia învinge Turcia la trei goluri diferență sau mai mult și Georgia – Portugalia X2

România – Olanda

  • dacă Cehia învinge Turcia la un gol sau două diferență și Georgia – Portugalia X2
  • dacă Georgia învinge Portugalia

Ştirea iniţială:

SLOVACIA – ROMÂNIA PRO TV LIVE VIDEO STREAM ONLINE. Tricolorii pot ajunge în optimile de finală pentru prima dată după 24 de ani, de la ediția din 2000, când au fost eliminați în sferturile de finală de Italia, scor 0-1. Conform delegărilor afișate pe site-ul UEFA, arbitrul desemnat să conducă partida Slovacia – România este neamțul Daniel Siebert. În vârstă de 40 de ani, acesta a mai condus la Euro 2024 meciul Georgia – Cehia 1-1.

SLOVACIA – ROMÂNIA este LIVE VIDEO STREAM ONLINE AICI şi AICI.

Slovacia – România 90+3′ – FINAL! SLOVACIA – ROMÂNIA 1-1! În celălalt meci din grupă, Ucraina – Belgia 0-0. La aceste rezultate, tricolorii a terminat pe locul 1 în Grupa E!

Slovacia – România 90′ – se arată trei minute de prelungiri

Slovacia – România 88′ – cartonaş galben pentru Puşcaş

Slovacia – România 86′ – schimbare în echipa României: iese R. Marin, intră Ad. Rus

Slovacia – România 71′ – Burcă greșește, dar faza se termină cu bine pentru ai noștri, cu Niță ieșind inspirat din poartă

Slovacia – România 66′ – dublă schimbare în echipa României: ies I. Hagi şi Drăguş, intră Man şi Puşcaş

Slovacia – România 65′ – Niţă respinge incredibil şutul lui Schranz

Slovacia – România 61′ – Dubravka respinge şutul lui R. Marin, apoi Drăguş trage pe lângă vinclu

Slovacia – România 58′ – schimbare în echipa României: iese Fl. Coman, intră Sorescu

Slovacia – România 52′ – Niţă îl blochează excelent pe Haraslin

Slovacia – România 46′ – a început repriza a doua, tricolorii au lovitura de start

Slovacia – România 45+3′ – au fost acordate trei minute de prelungiri. PAUZĂ, SLOVACIA – ROMÂNIA 1-1! În celălalt meci din grupă, Ucraina – Belgia 0-0. La aceste rezultate, tricolorii sunt pe locul 1 în Grupa E!

Slovacia – România 45+3′ – cartonaş galbven pentru Bancu. Acesta va lipsi, în cazul calificării, de la meciul următor

Slovacia – România 45+1′ – cartonaş galbven pentru Burcă

Slovacia – România 42′ – Drăguş caută colţul lung, dar trimite pe lângă poartă

Slovacia – România 36′ – R. Marin transformă un penalty acordat de VAR după un faul asupra lui I. Hagi.SLOVACIA – ROMÂNIA 1-1! În celălalt meci din grupă, Ucraina – Belgia 0-0. La aceste rezultate, tricolorii sunt pe locul 1 în Grupa E!

Slovacia – România 32′ – A. Raţiu trage de la 20 de metri, Dubravka reţine

Slovacia – România 24′ – a marcat Duda, cu capul, nemarcat din careul nostru. SLOVACIA – ROMÂNIA 1-0! În celălalt meci din grupă, Ucraina – Belgia 0-0. La aceste rezultate, tricolorii sunt eliminaţi!

Slovacia – România 14′ – corner al slovacilor, Niță iese și boxează

Slovacia – România 13′ – R. Marin execută o lovitură liberă de la aproape 30 de metri, pe lângă poartă

Slovacia – România 11′ – fază senzaţională a lui A. Raţiu, care trage din careu, Dubravka respinge, iar I. Hagi reia din prima peste poartă

Slovacia – România 4′ – Stanciu şi I. Hagi se încurcă reciproc la 20 de metri, într-o situaţie bună

Slovacia – România 1′ – A început meciul! Adevrasarii au avut lovitura de start!

Slovacia – România, echipele de start

România: Niță – A. Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – I. Hagi, Drăguș, Fl. Coman.

Rezerve: H. Moldovan, Târnovanu – Alibec, Bîrligea, Cicâldău, Man, Mihăilă, Mogoș, Nedelcearu, Olaru, Pușcaș, Racovițan, Rus, Sorescu, Șut. Selecționer: Edi Iordănescu

Slovacia: Dubravka – Duda, Hancko, Haraslin, Kucka, Lobotka, Pekarik, Schranz, Skriniar, Strelec, Vavro.

Rezerve: Benes, Bero – Bozenik, De Marco, Duris, Gyomber, Hrosovsky, Kosa, Obert, Ravas, Rigo, Rigo, Rodak, Sauer, Suslov, Tupta. Selecționer: Francesco Calzona

UPDATE ora 18:45: Atmosfera din stadion e irespirabilă, aproximativ 30.000 de suporteri români încurajează frenetic naționala lui Edi Iordănescu!

UPDATE ora 18:00: „Fanii au venit să ne susțină, îmi doresc să îi facem fericiți în această seară. Vrem să câștigăm partida, apoi vedem la final pe loc suntem. Dar obiectivul nostru e să câștigăm partida. Se pot întâmpla multe chestii, dar noi avem încredere în noi și sperăm să fim fericiți la finalul serii. Mă simt pregătit pentru acest moment. Cu siguranță vom sărbători la finalul meciului”, a declarat Ianis Hagi, înainte de meciul cu Slovacia.

UPDATE ora 17:30: Autocarul echipei naționale a României a ajuns la stadion după un drum de mai bine de 30 de minute de la hotel. Mii de suporteri români i-au așteptat pe tricolori. Autocarul a intrat direct în parcarea subterană a stadionului din Frankfurt, fără să existe niciun fel de interacțiune cu fanii. Între timp, în fan-zone, suporterii României continuă să pregătească temeinic meciul.

Rezultate Grupa E: România – Ucraina 3-0 (Stanciu 29, R. Marin 53, Drăguş 57), Belgia – Slovacia 0-1 (Schranz 7), Slovacia – Ucraina 1-2 (Schranz 17 / Shaparenko 54, Yaremciuk 80), Belgia – România 2-0 (Tielemans 2, De Bruyne 80).

Clasament Grupa E: 1. România 3p 2m (3-2), 2. Belgia 3p 2m (2-1), 3. Slovacia 3p 2m (2-2), 4. Ucraina 3p 2m (2-4).

Slovacia – România, cum ne calificăm în optimile de finală de la Eruo 2024

Pentru selecționata lui Edi Iordănescu, calculele nu sunt prea complicate: România are nevoie să evite înfrângerea cu Slovacia ca să se califice de pe unul dintre primele două locuri. Tricolorii nu se vor putea califica dacă pierd cu slovacii și Ucraina face egal sau câștigă. Un egal poate să aducă calificarea pentru ambele naționale, dar odată cu acest scenariu au venit și zvonurile despre un posibil aranjament al meciului.

Citeşte şi: ROMÂNIA SLOVACIA LIVE ONLINE Adversar de coşmar pentru tricolori în optimile de finală de la Euro 2024

Iordănescu: „Este un moment istoric”

„Slovacia este una dintre cele mai bine organizate echipe de la acest turneu. Au un plan clar, au echilibru, au experiență. Este un moment istoric pentru echipa națională a României. Este cel mai important moment al carierei noastre de până acum, iar noi avem pasiune și simțul responsabilității în această privință. Această echipă are o identitate. Ne-am redescoperit spiritul și fanii au văzut acest lucru. Acest lucru a creat ceva incredibil”, a declarat Edi Iordănescu într-o conferință de presă dinaintea meciului Slovacia – România.

Calzona: „Vom da totul pentru a obține trei puncte”

„Am irosit prima noastră șansă de a trece de grupe, dar faptul că încă luptăm pentru calificare este un lucru important pentru mica noastră țară. Și sunt mândru de asta. Vom da totul pentru a obține trei puncte împotriva României. Va fi un meci dificil, dar ne dorim să ajungem în faza eliminatorie. Nu vrem să ne pronunțăm cu privire la ce rezultat ne-ar conveni cel mai mult”, a spus şi selecţionerul adversarilor, italianul Francesco Calzona.

Palmares Slovacia – România

Cele două echipe naționale nu s-au mai întâlnit într-un meci oficial de pe 4 septembrie 1999, atunci când tricolorii se impuneau fără probleme, scor 5-1, în preliminariile Campionatului European din 2000. De-a lungul timpului, Slovacia și România s-au întâlnit de 11 ori: două victorii pentru slovaci, patru remize și cinci succese ale tricolorilor. Golaveraj: 20-12 în favoarea României.

Citeşte şi: SLOVACIA ROMÂNIA ONLINE Tricolorii, avertizaţi înaintea meciului decisiv de la Euro 2024. „Un scandal care va fi ţinut minte”

Echipele probabile la meciul Slovacia – România

Slovacia (4-3-3): Dubravka – Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda – Schranz, Bozenik, Haraslin. Selecţioner: Francesco Calzona.

România (4-3-3): Niță – Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Man, Draguș, Fl. Coman. Edi Iordănescu.

Adversar infernal în optimile de finală, cum ne ajută locul 1

România își știe acum adversarii pe care îi poate avea în cazul în care va ajunge în optimile de finală de la Euro 2024, în funcție de locul ocupat la finalul Grupei E. Cei șapte posibili adversari ai României sunt Ungaria, Croația, Slovenia, Olanda, Franța, Spania și Anglia:

  • de pe locul 1: a treia clasată din Grupa A (Ungaria), B (Croația), C (Slovenia) sau D (Olanda)
  • de pe locul 2: a doua clasată din Grupa D (Franța)
  • de pe locul 3: prima clasată din Grupa B (Spania) sau C (Anglia)

Mesajul tricolorilor de Ziua Drapelului

„De Ziua Drapelului, dăm totul pentru ROMÂNIA!”, este mesajul postat de contul de Facebook al echipei naţionale. În postarea menţionată, Nicolae Stanciu, Ianis Hagi, Radu Drăguşin, Andrei Burcă, dar şi alţi jucători, apar ţinând în mână drapelul tricolor.

Lotul României la Euro 2024

Portari: Niță (Gaziantep), H. Moldovan (Atletico Madrid), Târnovanu (FCSB).

Fundași: Rațiu (Rayo Vallecano), Mogoș (CFR Cluj), Drăgușin (Tottenham), Racovițan (Rakow), Rus (Pafos), Nedelcearu (Palermo), Burcă (Al-Okhdood), Bancu (Universitatea Craiova).

Mijlocași: Sorescu (Gaziantep), M. Marin (Pisa), Cicâldău (Konyaspor), R. Marin (Empoli), Stanciu (Damac), Șut (FCSB), Olaru (FCSB), Man (Parma), Mihăilă (Parma), I. Hagi (Alaves), Coman (FCSB).

Atacanți: Drăguș (Gaziantep), Pușcaș (Bari), Alibec (Muaither), Bîrligea (CFR Cluj).

DailyBusiness
Economia României, în prag de colaps? Taxele majorate și inflația galopantă ridică semne de întrebare
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Gara din România, veche de peste 150 de ani, unde a trăit un vultur legendar. Chiar și marele I.L Caragiale a muncit aici, e un nod feroviar foarte important
Capital.ro
Lege pentru toți românii care nu locuiesc la adresa din buletin. Devine obligatoriu la divorț
Playtech.ro
Ora la care ciclonul Ashley va lovi cel mai puternic România. Care este traseul său și când scăpăm de fenomenele meteo severe
DailyBusiness
Avertisment SUMBRU în legătură cu vremea din ultimul weekend din septembrie! „Niciodată nu am văzut atâta apă în atmosferă!”
Adevarul
Ultimul drum al primului Rege al României. Cum a murit Carol I și ce l-a îngenuncheat, de fapt, pe cel mai longeviv suveran al țării noastre
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Super-furnicile invadează Europa. Provoacă pene de curent și paralizează rețelele de internet
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
kanald.ro
Un TIR a intrat într-o casă, iar șoferul a rămas încarcerat! Ce a încercat șoferul să evite
Cancan.ro
BREAKING! Viitura a ajuns în România! Ciclonul Ashley îşi face DEJA simţită prezenţa în 2 județe
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Se confiscă banii în România! Devine obligatoriu de la 1 octombrie. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
StirileBZI
Morcovii ne ajută să vedem mai bine? Specialiștii contrazic tot ce știai!
Prosport.ro
El a petrecut alături de Simona Halep şi de familia lor de ziua campioanei. Primele imagini cu sportiva la 33 de ani
stirilekanald.ro
O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea doi copii
substantial.ro
Iranul decretează cinci zile de doliu după moartea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah
MediaFlux
TRUMP și-a găsit un nou DUȘMAN! AVANTAJUL KAMALEI Harris
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Tranzacţiile cu acţiuni Fondul Proprietatea au dus lichiditatea săptămânală a Bursei la un nivel record al ultimelor trei luni