Slovenia-Danemarca: 1-1. Coşmarurile României s-au anihilat reciproc la Euro 2024

Danemarca şi Slovenia, două dintre naţionalele care au scos peri albi suporterilor tricolorilor, au terminat cu o neşateptată remiză primul lor meci de la Europeanul din Germania
Filip Stan
16 iun. 2024, 20:50
Slovenia-Danemarca: 1-1. Coşmarurile României s-au anihilat reciproc la Euro 2024

Slovenia-Danemarca: 1-1 UPDATE Echipa naţională a Sloveniei a încheiat la egalitate duminică, la Stuttgart, scor 1-1, cu echipa naţională a Danemarcei, în primul meci din grupa C a turneului final Euro 2024.
Danezii au dictat legea în primul sfert de oră şi au şi deschis scorul, în minutul 17, prin Christian Eriksen, care a primit în careu de la Jonas Wind. Cu acest gol, la 32 de ani şi 123 de zile, mijlocaşul de la Manchester United a devenit cel mai vîrstnic marcator al danezilor la un turneu final de Euro. Slovenii au reacţionat şi au fost mai prezenţi în atac, dar la pauză Danemarca a intrat cu avantaj de un gol.

Slovenii au cerut penalti în minutul 51, pentru un presupus henţ, şi un minut mai târziu pentru fault în careu, dar arbitrul nu a acordat nimic în ambele cazuri. Christensen a fost aproape de gol în minutul 54, iar Sporar a ratat egalarea incredibil, din faţa porţii, în minutul 75.  A urmat bara lui Sesko, din minutul 76, pentru ca slovenii să reuşească egalarea în minutul 77, la şutul lui Janza, din afara careului, uşor deviat de Morten Hjulmand. Elevii lui Matjaz Kek au dominat finalul de meci, dar nu au mai marcat şi meciul s-a încheiat la egalitate, 1-1.

 

Slovenia – Danemarca este al doilea meci din grupa C de la EURO 2024 şi va avea loc duminică, de la ora 19:00. Partida va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe site-ul Romaniatv.net.

Danemarca vine după trei victorii consecutive şi un egal în patru meciuri amicale disputate, dintre care 3-1 în faţa Norvegiei şi 2-1 cu Suedia. Danezii au încheiat pe primul loc grupa de calificare, la egalitate de puncte cu adversara sa din acest meci, Slovenia.

De cealaltă parte, Slovenia s-a calificat direct de pe locul 2 în grupele EURO 2024 şi nu a pierdut niciun meci amical din cele cinci disputate. 1-1 cu Bulgaria şi 2-1 cu Armenia au fost ultimele rezultate înregistrat de sloveni în luna iunie.

Ultima întâlnire dintre cele două formaţii s-a încheiat cu victoria Danemarcei, scor 2-1, în grupa de calificare la EURO.

LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV

Slovenia – Danemarca, echipele de start>

Slovenia: Oblak – Karnicnik, Drkusic, Bijol, Janza – Stojanovic, Cerin, Elsnik, Mlakar – Sporar, Sesko
Rezerve: Belec, Vekic, Balkovec, Blazic, G. Stankovic, Verbic, Lovric, Kurtic, Horvat, Vipotnik, Celar, Brekalo, Zugelj, Zeljkovic, Ilicic
Selecționer: Matjaz Kek
Danemarca: Schmeichel – Andersen, Christensen, Vestergaard – Kristiansen, Hjulmand, Eriksen, Hojbjerg, Bah – Hojlund, Wind
Rezerve: Hermansen, Ronnow, Kjaer, Maehle, Jensen, Delaney, Skov Olsen, Dolberg, Jorgensen, Damsgaard, Norgaard, Poulsen, Dreyer, Kristensen, Bruun Larsen
Selecționer: Kasper Hjulmand

Stadion: MHPArena (Stuttgart)
Arbitru: Sandro Schärer (Elveția), Asistenți: Stephane De Almeida, Bekim Zogaj, VAR: Fedayi San

Slovenia: Forma echipei, știri și statistici
După 14 ani, Slovenia s-a calificat pentru a 2-a oară în istorie la Campionatul European, unde sunt șanse bune să repete rezultatele din 2000, când în cele trei meciuri a bifat două remize (3-3 cu RF Iugoslavia și 0-0 cu Norvegia) și o înfrângeri (1-2 cu Spania). Din cauza lotului cotat la doar 140 de milioane de euro nu poate emita pretenții la calificarea în optimile de finală și cel mai probabil va trebui să se mulțumească cu ultima poziție în grupa C.

Biletele pentru acest turneu final le-a obținut destul de ușor. În mod surprinzător, într-o grupa cu Danemarca, Finlanda, Kazakhstan, Iralnda de Nord și San Marino a reușit să adune 22 de puncte, cu care s-a clasat pe locul secund, la egalitate cu elevii lui Kasper Hjulmand. A avut o golaveraj mai bun, 20:9, dar departajarea s-a făcut în funcție de rezultatele directe, unde nordicii au stat mai bine.

SPANIA – CROAŢIA: 3-0. Fiesta la reeditarea finalei din Liga Naţiunilor!

Program ProTV, Pro Arena şi Voyo, meciurile de duminică, 16 iunie, de la EURO 2024, LIVE la TV şi online stream
Polonia – Olanda, ora 16:00, în direct pe ProTV şi Voyo
Slovenia – Danemarca, ora 19:00, în direct pe Pro Arena şi Voyo
Serbia – Anglia, ora 22:00, în direct pe ProTV şi Voyo

Toate cele cinci partide de pe teren propriu le-a disputat la Ljubljana, pe stadionul Stozice, unde de fiecare dată au fost prezenți peste 10 000 de spectatori. Nici n-a suferit nicio înfrângere, iar Danemarca a fost singura care n-a plecat cu mâna goală. Cele două rezultate negative le-a bifat la nord, la Helsinki și la Copenhaga.

Cel mai bine cotat jucător din lot, Benjamin Sesko, traversează o perioadă excelentă. Atacantul șlefuit de Red Bull a marcat 18 goluri în sezonul recent încheiat și în următoarea perioadă de marcato poate ajunge chiar în Premier League, unde este dorit de Arsenal Londra, Chelsea și Manchester United. În preliminarii a nimerit de cinci ori plasa porții și a oferit două pase decisive.

La finalul anului 2018, Matjaz Kek a revenit pe banca naționalei, unde a mai stat între 2007 și 2011. Chiar dacă rezultatele n-au fost cele așteptate, a avut suportul conducerii și datorită unui lot bine sudat a reușit să îndeplinească obiectivul. Tehnicianul în vârstă de 62 de ani s-a bazat pe sistemul clasic 4-4-2, care a dat roade împotriva echipelor mai bine cotate. De-a lungul carierei, Matjaz Kek a cucerit șase trofee, patru cu HNK Rijeka și două cu NK Maribor.

Italia – Albania: 2-1, gol în secunda 23, dar campioana en titre a întors rezultatul

Spre bucuria fanilor, Josip Ilicic s-a întors la națională, după aproape trei ani de absență. Atacantul cu o experiență bogată în Serie A a lipsit o perioadă bună din fenomen, din cauza unei depresii. Cu cele 17 reușite se află pe locul trei în clasamentul golgheterilor all-time, după Zlatko Zahovic (35) și Miliovje Novakovic (32).

Săptămână trecută, Slovenia a susținut doar partide de verificare. De Armenia a trecut cu 2-1, după 90 de minute în care n-a arătat mare lucru, iar cu Bulgaria a remizat la 1, deși majoritatea jucătorilor importanți au fost incluși în echipa de start.

Niciun jucător n-are probleme medicale.

Lotul Sloveniei:

Portari: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (APOEL Nicosia), Igor Vekic (Vejle);

Fundași: Petar Stojanovic (Sampdoria), Jaka Bijol (Udinese), Miha Blazic (Lech Poznan), Jure Balkovec (Alanyaspor), Zan Karnicnik (Celje), David Brekalo (Orlando City), Erik Janza (Gornik Zabrze), Vanja Drkusic (Sochi);

Mijlocași: Timi Max Elsnik (Olimpija Ljubljana), Jasmin Kurtic (Sudtirol), Benjamin Verbic (Panathinaikos), Sandi Lovric (Udinese), Adam Cerin (Panathinaikos), Jon Gorenc Stankovic (Sturm Graz), Tomi Horvat (Sturm Graz), Adrian Zeljkovic (Spartak Trnava), Nino Zugelj (Bodo/Glimt);

Atacanți: Josip Ilicic (Maribor), Andraz Sporar (Panathinaikos), Benjamin Sesko (RB Leipzig), Zan Celar (Lugano), Jan Mlakar (Pisa), Zan Vipotnik (Bordeaux);

TOP3 cei mai bine cotați jucători:
1. Benjamin Sesko (21 de ani) – 50 de milioane de euro
2. Jan Oblak (31 de ani) – 28 de milioane de euro
3. Jaka Bijol (25 de ani) – 10 milioane de euro

Programul Sloveniei în faza grupelor:
*vs Serbia (20 Iunie, 16:00 – Allianz Arena, Munchen)
*vs Anglia (25 Iunie, 22:00 – RheinEnergieStadion, Koln)

Danemarca: Forma echipei, știri și statistici
Danemarca n-are amintiri plăcute pe tărâm nemțesc. La ultimul Campionat European organizat de Germania, în 1988, a legat trei înfrângeri consecutive, în care a marcat doar două goluri și a primit șapte. De atunci a mai bifat câteva rezultate notabile la turneele finale, iar acum încearcă din nou să ajungă cel puțin sferturile de finală.

Drumul până la acest turneu final n-a fost unul dificil. În preliminarii a câștigat grupa, cu emoții, cu 22 de puncte strânse din cele 30 puse în joc. În total a suferit doar două înfrângeri, la Astana cu Kazakhstan (2-3) și la Belfast cu Irlanda de Nord (0-2).

Pentru Danemarca este al 10-lea Campionat European și până acum doar de șapte ori a ratat calificarea. Cea mai bună performanță a bifat-o în 1992, în Suedia, când a și cucerit trofeul, după ce în finală a trecut de Germania lui Berti Vogts, datorită golurilor marcate de Kim Vilfort și John Jensen.

Din 2020, naționala este pregătită de Kasper Hjulmand. Selecționerul are în CV doar un singur trofeu, titlul cucerit de Nordsjaelland, dar cu Danemarca a reușit să obțină bronzul la EURO 2020, iar la scurt timp distanță s-a calificat și la Campionatul Mondial din Qatar, unde ce-i drept a obținut doar un singur punct, într-o grupă cu Franța, Australia și Tunisia.

Cu 41 de goluri marcate în cele 130 de apariții, Christian Eriksen are cele mai multe reușite pentru națională din cei 26 de jucători. La ultimul Campionat European a suferit un stop cardiac pe teren, în timpul meciului cu Finlanda, dar n-a stat mult departe de gazon. După opt luni s-a aflat din nou pe teren, dar a fost nevoit să se transfere din Serie A, unde n-a avut drept de joc, după ce i-a fost instalat un defibrilator.

Cel mai bine cotat jucător din lot este Rasmus Hojlund, atacantul în vârstă de doar 21 de ani, care din vara trecută joaca în Premier League pentru Manchester United. A avut nevoie de timp de acomodare, dar într-un final a reușit să încheie sezonul cu 16 goluri marcate în toate competițiile. Nici la națională nu se descurcă rău, unde a nimerit deja de șapte ori plasa porții, iar dacă continuă pe acest drum îl poate depăși pe Paul Nielsen și Jon Dahl Tomasson în clasamentul golgheterilor all-time, cei doi având câte 52 de reușite.

Săptămână trecută, Danemarca a susținut doar partide de verificare și ambele le-a disputat în fața propriilor fani. De Sudia a trecut cu 2-1, iar pe Norvegia a învins-o cu 3-1.

Nu sunt anunțați jucători cu probleme medicale.

Lotul Danemarcei:

Portari: Kasper Schmeichel (Anderlecht), Frederik Ronnow (Union Berlin), Mads Hermansen (Leicester).

Fundași: Alexander Bah (Benfica), Joakim Maehle (Wolfsburg), Victor Kristiansen (Bologna), Rasmus Kristensen (Roma), Andreas Christensen (Barcelona), Joachim Andersen (Crystal Palace), Simon Kjaer (AC Milan), Jannik Vestergaard (Leicester), Victor Nelsson (Galatasaray).

Mijlocași: Christian Eriksen (Manchester United), Pierre-Emile Hojbjerg (Tottenham), Thomas Delaney (Anderlecht), Mathias Jensen (Brentford), Christian Norgaard (Brentford), Morten Hjulmand (Sporting).

Atacanți: Rasmus Hojlund (Manchester United), Kasper Dolberg (Anderlecht), Jonas Wind (Wolfsburg), Yussuf Poulsen (RB Leipzig), Skov Olsen (Club Brugge), Mikkel Damsgaard (Brentford), Jacob Bruun Larsen (Burnley), Anders Dreyer (Anderlecht).

TOP3 cei mai bine cotați jucători:
1. Rasmus Hojlund (21 de ani) – 65 de milioane de euro
2. Andreas Christensen (28 de ani) – 40 de milioane de euro
=2. Morten Hjulmand (24 de ani) – 40 de milioane de euro

Programul Danemarcei în faza grupelor:
*vs Anglia (20 Iunie, 19:00 – Deutsche Bank Park, Frankfurt)
*vs Serbia (25 Iunie, 22:00 – Allianz Arena, Munchen)

Din grupa C mai fac parte două naționale cu pretenții: Anglia și Serbia. Conform cotelor oferite de MrBit pariuri sportive, trupa pregătită de Gareth Southagte este favorită la câștigarea grupei, iar „Dragonii mici” la ocuparea ultimei poziții.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Locul straniu în care cei mai mulți dintre locuitori sunt daltoniști. De ce suferă oamenii de această afecțiune
Capital.ro
LEGE pentru proprietarii de câini și pisici care stau la bloc. Trebuie înscrise la întreținere?
Playtech.ro
Vremea o ia razna din nou! Cod PORTOCALIU de ploi și vijelii în zonele astea ale României
DailyBusiness
Noi locuri de muncă pentru români! Sunt 100 de posturi disponibile!
Adevarul
România, primele reacții după eșecul cu Olanda: Hagi și Burcă au explicat ce s-a întâmplat
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
IPS Teodosie, amendă drastică. Reacția autorităților
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO 2024? „Familia mea are nevoie mai mare de mine”
Capital.ro
Românii care stau la curte au interzis. Poliția vine direct la poartă și te amendează
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
substantial.ro
Alina Gorghiu: Consultările privind alegerile prezidențiale au fost un pretext al PSD pentru amânare
MediaFlux
ANAF a intrat pe FIR! NU se DAU AMENZI până la 1 IANUARIE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?