Slovenia – Serbia 1-1 în Grupa C de la Euro 2024. Dramatism la ultima fază!

Slovenia şi Serbia au remizat, joi, la Munchen, scor 1-1 (Karnicnik 69 / Jovic 90+6) într-un meci din Grupa C a Campionatului European - EURO 2024, găzduit de Germania. Partida a fost arbitrată de Istvan Kovacs.
Filip Stan
20 iun. 2024, 18:18
Slovenia - Serbia 1-1 în Grupa C de la Euro 2024. Dramatism la ultima fază!

UPDATE: Slovenia și Serbia au remizat cu scorul de 1-1 (Karnicnik 69 / Jovic 90+6), în runda cu numărul #2 a Grupei C de la Campionatul European. Slovenii au fost la un pas să câștige meciul după reuşita lui Karnicnik și să facă un pas important spre „optimi”, dar golul marcat de Jovic la ultima fază a făcut ca Serbia să evite rușinea de a rămâne cu 0 puncte după două meciuri. Brigada condusă de Istvan Kovacs a avut o prestație ireproșabilă.

Ştirea iniţială:

Slovenia – Serbia LIVE VIDEO PROTV STREAMING ONLINE:  Slovenia – Serbia, meci contând pentru etapa a 2-a din Grupa C a Campionatului European din 2024, va avea loc joi, pe 20 iunie, de la ora 16:00, și va fi transmis livescore de Romaniatv.net  și în direct la PRO TV.

Confruntarea are loc fix înaintea duelului dintre celelalte echipe din grupă, Danemarca – Anglia, programat de la 19:00, redat, transmis la TV de PRO Arena.

Meciul poate fi urmărit LIVE STREAMING AICI

Echipele de start:

Slovenia: Oblak – Karnicnik, Drkusic, Bijol, Janza – Stojanovic, Elsnik, Cerin, Mlakar – Sporar, Sesko

Rezerve:

Serbia: Rajkovic – Veljkovic, Milenkovic, Pavlovic – Zivkovic, Ilic, Lukic, Mladenovic – Tadic – Vlahovic, Mitrovic

Rezerve: Stojic, Maksimovic, Gudelj, Jovic, Kostic, Petrovic, Babic, Mijailovic, Ratkov, Samardzic, S. Milinkovic-Savic, Gacinovic, V. Milinkovic-Savic, Spajic, Birmancevic

Slovenia – Serbia LIVE VIDEO PROTV STREAMING ONLINE: Partida este una crucială pentru Serbia în lupta pentru calificarea în optimile CE 2024. Sârbii au pierdut în prima etapă, 0-1, în fața Angliei, iar un nou eșec i-ar face să spere la avansarea în competiție doar printr-un succes în ultima rundă împotriva Danemarcei, dependent și de jocul rezultatelor între formațiile clasate pe locul 3 în grupe.

Vecinii noștri vor trebuie să se descurce într-un meci capital fără unul dintre cei mai importanți jucători. Filip Kostic (31 de ani, 64 de selecții și 3 goluri), mijlocașul stânga al Serbiei și al lui Juventus, s-a accidentat împotriva Angliei și va rata tot restul turneului final din Germania.

Program etapa 2 faza grupelor Euro 2024, 20 iunie 2024
Slovenia – Serbia, ora 16:00
Danemarca – Anglia, ora 19:00
Spania – Italia, ora 22:00

Serbia e pentru prima oară la un Campionat European, însă a fost prezentă și la Mondialul din Qatar și are continuitate momentan. Totuși, aceasta nu i-a asigurat un rezultat favorabil la debut. Înfrangerea suferită în fața Angliei a fost cea de-a zecea în precedentele 13 jocuri disputate la turneele finale, perioadă în care s-au obținut doar două succese și un rezultat de egalitate. Britanicii au câștigat fără să forțeze prea mult, profitând de prestația palidă a adversarilor, mai ales în ceea ce privește acțiunile ofensive. Și, pentru ca lucrurile să se complice și mai mult, Filip Kostic s-a accidentat în prima repriză și e foarte posibil să nu mai poată evolua în partidele rămase.

David Popovici a luat din nou medalia de AUR în finala Europenelor de Natație, la 100 m liber

Nici campania de calificare nu a fost una simplă. Într-o grupă ușoară, echipa lui Dragan Stojkovic a terminat pe 2, cu 14 puncte în 8 jocuri, obținând doar 4 victorii. Prima a fost Ungaria, iar sârbii au devansat Muntenegru, Lituania și Bulgaria. Bucuria obținerii biletelor pentru turneul final a fost umbrită de înfrângerile suferite contra maghiarilor, 1-2 în ambele manșe.

Statistica ne arată că Serbia nu a învins niciodată Anglia şi Danemarca într-un meci oficial, însă contra Sloveniei are două succese și două remize până acum. Fără punct după prima rundă, echipa lui Stojkovic e obligată să învingă adversarul de joi pentru a spera să meargă mai departe.

Faptul că înfrângerea suferită contra „leilor britanici” a fost una la limită nu ar trebui să le ofere sârbilor motive de optimism, deoarece prestația lor a fost cu adevărat modestă. Iar englezii, care au marcat singurul gol al întâlnirii în minutul 13, prin Jude Bellingham, după o centrare a lui Bukayo Saka, nu au părut să fie „all-in”. Poate că s-au menajat, lăsând ceea ce e mai bun pentru partidele cu adevărat decisive, ori poate că nu s-au concentrat suficient, însă niciuna dintre variante nu oferă vreun alibi elevilor lui Dragan Stojkovic.

Aceștia ar trebui să își amintească e că la Mondialul din Qatar au scos un singur punct, în ciuda numelor importante din lot, precum Dusan Vlahovic, sub contract cu Juventus, Dusan Tadic, care acum evoluează pentru Fenerbahce, Luka Jovic, atacantul lui AC Milan, sau Aleksandar Mitrovic, care a ajuns în Arabia Saudită, la Al Hilal. Nu în ultimul rând, să îl menționăm și pe Milinkovic Savic, fostul fotbalist al lui Lazio, care evoluează în prezent la aceeași Al Hilal.

Slovenia – Serbia LIVE VIDEO PROTV STREAMING ONLINE: De cealaltă parte, Slovenia a obținut un punct cu Danemarca (1-1), iar o victorie împotriva sârbilor le-ar putea aduce lui Oblak & co. calificarea în optimi. Un egal sau un eșec ar putea înseamna în același timp părăsirea Germaniei, deoarece în ultima rundă a grupelor vor întâlni Anglia, favorita CE alături de Franța.

Pentru Slovenia, punctul obținut a fost cel dintâi la un Campionat European. La ediția din 2000 pierduse toate cele trei confruntări, dar de data aceasta a pornit cu dreptul. Deși Danemarca era văzută drept favorită certă, elevii lui Matjaz Kek au luptat extraordinar și au scos un punct meritat. Christian Eriksen a deschis scorul in minutul 17, iar prima repriză a aparținut în mod clar danezilor, însă slovenii au egalat în minutul 77 prin Erik Janza. De altfel, statistica ne arată că trupa lui Kek a înscris în 13 din ultimele 14 partide, iar „motorul” său e, indiscutabil, Benjamin Sesko. Atât în preliminarii, acolo unde a fost golgeterul Sloveniei, cât și în partida de debut de la Euro, atacantul celor de la RB Leipzig a fost un pericol permanent pentru buturile adverse.

GERMANIA – UNGARIA: 2-0. Gazdele, primele care evadează din grupele Euro 2024

Slovenia a ajuns la turneul final din Germania după o campanie foarte consistentă în grupa H, acolo unde a fost colegă chiar cu Danemarca. Cele două selecționate au terminat cu câte 22 de puncte, devansând Finlanda, Kazahstan, Irlanda de Nord și San Marino. Cu 20 de goluri marcate și doar 9 goluri primite în 10 etape, slovenii au avut cel mai bun atac și cea mai bună apărare.

Statistica meciurilor directe Slovenia v Serbia
Ultimele confruntări directe sunt cele din ediția 2022 a Ligii Națiunilor, atunci când Serbia a câștigat cu 4-1 acasă și a remizat în deplasare, 2-2. Anterior, cele două selecționate se mai duelaseră doar în preliminariile pentru Euro 2012, turneu la care nu au reușit să se califice.

12.06.22 UNL Slovenia – Serbia 2-2
05.06.22 UNL Serbia – Slovenia 4-1
11.10.11 EUR Slovenia – Serbia 1-0
07.09.10 EUR Serbia – Slovenia 1-1

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Locul straniu în care cei mai mulți dintre locuitori sunt daltoniști. De ce suferă oamenii de această afecțiune
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Nu ai dreptul să spui NU polițistului. Se suspendă instant permisul auto
Playtech.ro
Vremea o ia razna din nou! Cod PORTOCALIU de ploi și vijelii în zonele astea ale României
DailyBusiness
Noi locuri de muncă pentru români! Sunt 100 de posturi disponibile!
Adevarul
România, primele reacții după eșecul cu Olanda: Hagi și Burcă au explicat ce s-a întâmplat
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Șoferii agresivi nu mai au scăpare. Au greșit, vor plăti scump
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO 2024? „Familia mea are nevoie mai mare de mine”
Capital.ro
LEGE pentru proprietarii de câini și pisici care stau la bloc. Trebuie înscrise la întreținere?
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
substantial.ro
Alina Gorghiu: Consultările privind alegerile prezidențiale au fost un pretext al PSD pentru amânare
MediaFlux
ANAF a intrat pe FIR! NU se DAU AMENZI până la 1 IANUARIE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?