Slujbă de Crăciun cu doar 70 de persoane în Catedrala Patriarhală din Bucureşti. Reguli pentru enoriaşi în biserici din cauza pandemiei

Pandemia de coronavirus schimbă regulile de acces la slubele din biserici. Patriarhia Română a anunţat cum se vor desfăşura slujbele de Crăciun şi cele din ultimele zile ale anului.
Alina Andrei
23 dec. 2021, 12:48
Slujbă de Crăciun cu doar 70 de persoane în Catedrala Patriarhală din Bucureşti. Reguli pentru enoriaşi în biserici din cauza pandemiei

Accesul în interiorul Catedralei Patriarhale la slujba de Crăciun şi la cea de Anul Nou va fi restricţionat la un număr maxim de 70 persoane, a informat, joi, Patriarhia Română. Măsura a fost luată pentru respectarea normelor sanitare recomandate de către autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19.

Acasa › Actualitate religioasă › Știri › Programul slujbelor de Crăciun și Anul Nou în Catedrala Patriarhală

Programul slujbelor de Crăciun și Anul Nou în Catedrala Patriarhală
Galerie foto (2)Știri
Data: 23 Dec, 2021
Pentru respectarea normelor sanitare recomandate de către autorități, accesul în interiorul Catedralei Patriarhale va fi restricționat la un număr maximum de 70 persoane.

În Catedrala Patriarhală din București, slujbele de Crăciun și Anul Nou vor fi oficiate conform următorului program liturgic:

Sâmbătă, 25 Decembrie 2021, Praznicul Nașterii Domnului

Între orele 09:30 – 12:30, va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească, împreună cu un sobor restrâns de preoţi şi diaconi, în interiorul Catedralei Patriarhale;

Vineri, 31 Decembrie 2021, Ajunul Anului Nou

Între orele 16:00 – 18:00, va fi oficiată Slujba Vecerniei;

Între orele 23:30 – 00:30, va fi oficiată Slujba trecerii dintre ani de către Preafericitul Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Sâmbătă, 1 ianuarie 2022, Anul Nou

Între orele 09:30 – 12:30, va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească, împreună cu un sobor restrâns de preoți și diaconi, în interiorul Catedralei Patriarhale.

 

Reguli anti-COVID în Bucureşti pentru perioada de Crăciun. Lipsa măştii îţi poate aduce amenzi usturătoare, program special pentru magazine

Pregătirile pentru Crăciun sunt în toi. Românii împodobesc bradul, fac ultimele cumpărături pentru masa de Crăciun. În magazine este aglomeraţie, tocmai de aceea vă reamintim că sunt în vigoare mai multe reguli pentru a evita infectarea cu virusul SARS-COV 2 în prag de sărbători.

Masca este obligatorie în spaţiile deschise aglomerate şi la interior

Purtarea măștii de protecție în spațiile publice închise, spațiile comerciale, spațiile publice deschise cu aglomerări de persoane, mijloacele de transport în comun, locul de muncă, piețe, târguri și locurile unde se formează cozi, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie.

Se elimină obligativitatea purtării măştii în spaţiile deschise.

Persoanele care nu poartă mască în spaţii închise riscă amenzi între 500 şi 2.500 de lei. Sancţionarea este prevăzută în Legea 55/2020 privind starea de alertă, în vigoare din 18 mai.

Pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu virusul SARS- CoV-2 sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte, spectacole, cursuri de instruire, workshopuri, conferințe sau alte tipuri de întruniri, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive și altele asemenea), precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații deschise sau închise, cu excepția celor organizate și desfășurate potrivit hotărârii CMBSU nr. 90 din 08.12.2021.

Restaurante şi cafenele deschise până la ora 22. În Ajun şi de Crăciun, program FĂRĂ restricţii

În noaptea de Crăciun nu vor fi restricţii referitoare la ora de funcţionare a restaurantelor şi agenţilor economici, iar persoanele nevaccinate nu vor mai avea restricții de circulație.

Astfel, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00—22,00.

Pot intra la restaurant doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Citeşte şi: Masa de Crăciun, mai scumpă cu 40% decât anul trecut. Avertismentul economiştilor: Zahărul, uleiul, pâinea, carnea de porc se scumpesc şi mai mult în 2022

Regula se aplică şi restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora.

Mai multe reguli anti-covid în Bucureşti citeşte AICI

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie să-l știe iubitorii de cafea
Capital.ro
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Problema care ne va goli buzunarele. Situația devine critică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Decizie pentru cei care locuiesc în case sau blocuri vechi. Statul va plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Propaganda rusă își îndreaptă tirul către Kamala Harris pe fondul retragerii lui Biden
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!