Accesul în interiorul Catedralei Patriarhale la slujba de Crăciun şi la cea de Anul Nou va fi restricţionat la un număr maxim de 70 persoane, a informat, joi, Patriarhia Română. Măsura a fost luată pentru respectarea normelor sanitare recomandate de către autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19.
Acasa › Actualitate religioasă › Știri › Programul slujbelor de Crăciun și Anul Nou în Catedrala Patriarhală
Programul slujbelor de Crăciun și Anul Nou în Catedrala Patriarhală
Galerie foto (2)Știri
Data: 23 Dec, 2021
Pentru respectarea normelor sanitare recomandate de către autorități, accesul în interiorul Catedralei Patriarhale va fi restricționat la un număr maximum de 70 persoane.
În Catedrala Patriarhală din București, slujbele de Crăciun și Anul Nou vor fi oficiate conform următorului program liturgic:
Sâmbătă, 25 Decembrie 2021, Praznicul Nașterii Domnului
Între orele 09:30 – 12:30, va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească, împreună cu un sobor restrâns de preoţi şi diaconi, în interiorul Catedralei Patriarhale;
Vineri, 31 Decembrie 2021, Ajunul Anului Nou
Între orele 16:00 – 18:00, va fi oficiată Slujba Vecerniei;
Între orele 23:30 – 00:30, va fi oficiată Slujba trecerii dintre ani de către Preafericitul Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
Sâmbătă, 1 ianuarie 2022, Anul Nou
Între orele 09:30 – 12:30, va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească, împreună cu un sobor restrâns de preoți și diaconi, în interiorul Catedralei Patriarhale.
Pregătirile pentru Crăciun sunt în toi. Românii împodobesc bradul, fac ultimele cumpărături pentru masa de Crăciun. În magazine este aglomeraţie, tocmai de aceea vă reamintim că sunt în vigoare mai multe reguli pentru a evita infectarea cu virusul SARS-COV 2 în prag de sărbători.
Masca este obligatorie în spaţiile deschise aglomerate şi la interior
Se elimină obligativitatea purtării măştii în spaţiile deschise.
Persoanele care nu poartă mască în spaţii închise riscă amenzi între 500 şi 2.500 de lei. Sancţionarea este prevăzută în Legea 55/2020 privind starea de alertă, în vigoare din 18 mai.
Pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu virusul SARS- CoV-2 sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte, spectacole, cursuri de instruire, workshopuri, conferințe sau alte tipuri de întruniri, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive și altele asemenea), precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații deschise sau închise, cu excepția celor organizate și desfășurate potrivit hotărârii CMBSU nr. 90 din 08.12.2021.
Restaurante şi cafenele deschise până la ora 22. În Ajun şi de Crăciun, program FĂRĂ restricţii
În noaptea de Crăciun nu vor fi restricţii referitoare la ora de funcţionare a restaurantelor şi agenţilor economici, iar persoanele nevaccinate nu vor mai avea restricții de circulație.
Astfel, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00—22,00.
Pot intra la restaurant doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Regula se aplică şi restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora.
Mai multe reguli anti-covid în Bucureşti citeşte AICI