Cele șase luni se împlineau pe 30 aprilie, în Sâmbăta Mare, zi în care potrivit rânduielilor liturgice nu se oficiază slujbe de pomenire, Arhiepiscopia Bucureștilor a organizat parastasul în fața clubului Colectiv luni.
La această ceremonie au participat rude și apropiați ai victimelor de la Colectiv.
Citeşte şi COLECTIV. Andrei Găluţ cere DESPĂGUBIRI de 2 milioane de euro pentru prejudiciul moral suferit
„Deocamdată nu s-a schimbat nimic. Nu a răspuns nimeni pentru tot ce s-a întâmplat, din păcate. Ei stau liniștiți, nu suportă arestul la domiciliu, dar noi suportăm să stăm fără copiii noștri, să ne uităm la un mormânt? Fiica mea avea 32 de ani, era la începutul vieții, era în vârful carierei, era director de vânzări. Avea viața înainte, își făcuse un viitor în București. I s-au rupt aripile pentru că a fost la un concert și pentru că în România este aceeași formulă: lasă că merge și așa. Nu s-a schimbat nimic, mare lucru nu. În continuare se moare în spitale, în continuare se dă șpagă„, a afirmat Elena Vieru, mama uneia dintre victime.
„A fost un băiat extraordinar. L-am simțit ca pe băiatul nostru. Am multe amintiri cu el. Nu sunt mulțumită (de modul în care s-a acționat până în acest moment — n.r.). S-a dat autorizație fără un pic de atenție asupra actelor„, a afirmat Cozia Măndița, o cunoștință a familiei unui tânăr care a murit la Colectiv.
În urma tragicului eveniment din 30 octombrie 2015 și-au pierdut viața 64 de tineri.
Citeşte şi Povestea cutremurătoare a unei supravieţuitoare din Colectiv: Îmi atârna pielea de la coate în jos