Trăim în epoca snobismului, asta e cert. Totuşi, cum tragem linie între ce ni se potriveşte cu adevărat şi ce e în contradicţie cu ceea ce suntem de fapt? Care sunt realele trenduri şi cum ne delimităm de ce ne impun cu forţa… „modele”? Nu e nimic rău în a avea grija de imaginea ta, a purta haine ale unor firme celebre şi a-ţi detoxifia organismul cu o DIETA ECO, însă trebuie să ştii cât anume sacrifici pentru asta şi în ce constă sacrificiul pe care-l „comiţi” pentru a fi în linie cu occidentalii.
„Poate că ar fi bine să ne reamintim înţelesul termenului snob”, propune psihologul Valentin Pescaru, „şi anume acea persoana care admiră şi imita fără discernamant TOT CE ESTE LA MODĂ„.
„Acest snobism se traduce însă şi prin dorinţa de a fi în pas cu timpurile, de a fi actual, asta însemnând într-un fel să fii/ să rămâi întodeauna tânăr cu orice preţ. Nu de puţine ori, preţul plătit este foarte mare, căci vedem, de exemplu, tineri care se îmbraca „la modă” neţinând cont de faptul că arată foarte rău, că pur şi simplu nu le stă bine cu o haină sau cu un pantof la modă”, îşi expune specialistul punctul de vedere.
Atunci când preiei ceva de-a gata, rişti să pari artificial. Orice haină purtată doar pentru că e „în” sau dietă cu verdeţuri abordată doar ca să te alături „mişcării” anti junk-food vor părea false, ceea ce e mai rău pentru imaginea ta decât să fii în afara modei!
Citeste restul articolului pe Cosmopolitan.ro.