„Cred că este puţin probabil ca cineva care doreşte să monitorizeze (comunicaţiile) guvernului german să o asculte numai pe Angela Merkel, însă nu şi pe consilierii săi, sau alţi membri marcanţi ai guvernului sau politicieni locali”, a afirmat Edward Snowden.
Realizată în această săptămână într-o cameră de hotel din Moscova, emisiunea difuzată duminică seara este primul interviu filmat cu fostul consultant NSA de când acesta a plecat din Hong Kong în iunie 2013 pentru a se refugia în capitala Rusiei, unde trăieşte în prezent, informează Agerpres.
În timpul interviului acordat unui jurnalist german, Edward Snowden s-a arătat foarte prudent în declaraţiile lui. Una dintre condiţiile care i-au fost impuse de preşedintele Vladimir Putin, atunci când i-a acordat azil în Rusia pentru un an, a fost să pună capăt dezvăluirile care ar putea „afecta SUA”.
Citeşte şi EFECTELE scandalului NSA: Spionajul american va continua să INVADEZE viaţa privată
Snowden a reiterat că nu doreşte să anticipeze informaţiile care ar putea să mai apară în presă datorită documentelor pe care le-a sustras, dând în acelaşi timp asigurări că a dat toate documentele jurnaliştilor şi că nu mai există nimic în posesia lui.
Citeşte şi Snowden spune că a ACŢIONAT SINGUR şi nu a SPIONAT în favoarea RUSIEI
În interviu, Snowden a afirmat că „nu există nicio îndoială că Statele Unite sunt implicate în spionaj economic”.
„În cazul în care există informaţii, de exemplu despre Siemens, care sunt în interesul naţional, dar care nu au nimic de-a face cu securitatea naţională, ei bine, ei vor lua această informaţie, oricum”, a explicat Snowden.