Soacra lui Cătălin Cherecheș, prinsă de DNA când dădea mită ca să-l scape de închisoare: „O cretinătate, trebuie să fii tâmpit să faci așa ceva”

Mama proaspetei soții a lui Cătălin Cherecheș, primar de Baia Mare, ar fi fost prinsă în flagrant, miercuri după amiază, 8 noiembrie, la Cluj, chiar când aceasta intermedia o mită pentru o judecătoare. Banii ar fi fost destinați scăpării ginerelui de pedeapsa cu închisoarea.
Alina Costache
08 nov. 2023, 21:13
Soacra lui Cătălin Cherecheș, prinsă de DNA când dădea mită ca să-l scape de închisoare: „O cretinătate, trebuie să fii tâmpit să faci așa ceva”
Soacra lui Cătălin Cherecheș, prinsă de DNA când dădea mită ca să-l scape de închisoare: „O cretinătate, trebuie să fii tâmpit să faci așa ceva”

Soacra primarului Cătălin Cherecheș ar fi fost prinsă în flagrant de procurorii DNA în timp ce îi dădea bani judecătoarei care urma să pronunțe sentința definitivă într-un dosar de corupție, pe data de 24 noiembrie la Curtea de Apel Cluj, în care este vizat edilul.

Citește și: Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a suferit un infarct. Edilul a fost transportat de urgenţă la spital

Soacra lui Cătălin Cherecheș, prinsă în timp ce dădea mită

Soacra lui Cherecheș ar fi discutat cu mama judecătoarei, pe care o cunoștea. I-ar fi promis acesteia o sumă de bani pentru a obține o condamnare mai blândă pentru ginerele ei. Ofiţerii DNA au prins-o în flagrant pe soacra primarului când încerca să dea o primă tranşă de 50.000 de euro mamei judecătoarei. Întâlnirea ar fi avut loc într-un restaurant dintr-un mall din Cluj-Napoca.

Cherecheș a fost trimis în judecată de DNA în pe 20 mai 2016, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită. Acesta fost condamnat în februarie 2022 de Tribunalul Cluj la cinci ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată și interzicerea pe o durată de patru ani a dreptului de a candida și de a fi ales și de a ocupa o funcție publică. Curtea de Apel Cluj ar urma să pronunțe o sentință în acest dosar la data de 24 noiembrie, după ce pronunțarea fusese, inițial, programată pe 19 octombrie.

Într-o primă reacţie, primarul a declarat că nu ştie despre ce este vorba: „Mi se pare o prostie. Nu ştiu despre ce este vorba. Eu sunt la birou, îmi văd de treabă. Nu a făcut-o în numele meu. Să-i se aplice prevederile legale. Lucrurile astea mi se par niște cretinități. Trebuie să fii tâmpit. Lăsați-mă să vorbesc cu nevastă-mea, să știu despre ce e vorba. Lăsați-mă să mă documentez. Cu soacra nu am vorbit de când m-am însurat. Nu stă în Baia Mare și nu avem tangență. De unde să știu eu că o cunoaște pe mama judecătoarei? Nu e exclus să fie o manevră, chiar și de soacră făcută”, a declarat Cătălin Cherecheș la Antena 3 CNN.

Citește și: Primarul din Baia Mare distruge comunitatea locală de maghiari: “Pentru maghiari, noi, românii din oraş, suntem niste papagali care trebuie să citim prin dicţionare!”

 

Spynews
Bacalaureat 2024. Subiectele la proba la alegere a profilului. Ce exerciții au avut de rezolvat candidații
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Stațiunea de pe litoralul românesc pe care e bine s-o eviți. Mirosul e greu de suportat, îți strici vacanța dacă mergi aici
Capital.ro
Statul VREA BANI de la români. Decizia luată azi, 4 iulie: Clopoţelul va suna pentru fiecare român
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Două zile libere în plus pentru români! Care sunt condițiile pentru a le primi
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Star Matinal. Bianca Drăgușanu, probleme la întoarcerea din vacanță! Prin ce experiență a fost nevoită să treacă vedeta: „A fost o peripeție” / VIDEO
Spynews
Cine este Mahmut Orhan. Povestea celebrului DJ turc
Evz.ro
Oamenii, înlocuiți de inteligența artificială. O firmă din Canada este condusă de un manager AI
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Invazie de alge la malul Mării Negre! În ce zonă a litoralului se manifestă acest fenomen și cum îl resimt turiștii
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Se suspendă automat permisul 30 zile. ORICINE poate reclama șoferii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul
substantial.ro
MONITORIZAREA TENSIUNII ARTERIALE: METODE EFICIENTE ȘI RECOMANDĂRI DE SPECIALITATE
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al României! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!