Şoc în armata Rusiei! Valeri Gherasimov, nr.1 în armata lui Putin, ar fi fost demis

Şeful Statului Major General, despre care s-a spus că ar fi fost rănit în Ucraina, nu a fost la parada din 9 mai, alimentând zvonrile privind demiterea "măcelarului de la Alep".
Filip Stan
10 mai 2022, 22:39
Şoc în armata Rusiei! Valeri Gherasimov, nr.1 în armata lui Putin, ar fi fost demis
Valeri Gherasimov, șeful Statului Major al Rusiei, a lipsit de la paradă. Ar fi fost grav rănit în Ucraina

Luni, 9 mai, Rusia a organizat o paradă cu mult fast de Ziua Victoriei. Vladimir Putin a fost în centrul atenţiei la acest eveniment au participat înalţi oficiali ai statului rus, generali din armata sau veterani. De la paradă a lipsit însă cel mai important ofiţer activ al armatei ruse.

Generalul Valeri Gerasimov, şeful Statului Major al Rusiei, comandantul direct al armatei ruse, a lipsit de la eveniment.

Astfel, potrivit canalului de Telegram Nexta, au existat zvonuri conform cărora Gerasimov ar fi fost rănit într-un atac al armatei ucrainene lângă Izium. Informaţiile nu au fost confirmate însă până acum nici de partea rusă, dar nici de autorităţile ucrainene, informaţiile referitoare la o posibilă rănire a sa fiind lansate exclusiv de presa ucraineană.

Generalul Valeri Gherasimov, șeful Statului Major General rus, se afla la postul de comandă din Izium, care a fost ulterior bombardat de ucraineni. Cu toate acestea, cel mai probabil a reușit să plece la timp, scrie New York Times.

Aproximativ 200 de militari au fost uciși în atac, inclusiv un alt general, al zecelea de la începutul războiului.

Serviciile de intelligence americane au oferit asistență Ucrainei, punându-le la dispoziție informații legate de mișcările trupelor rusești care au permis ucrainenilor să țintească și să ucidă mai mulți generali ai armatei Rusiei în războiul din Ucraina, potrivit unor oficiali americani citați de New York Times.

Kievul susține că a ucis aproximativ 12 generali ruși în bătăliile duse până acum, un număr care a impresionat mulți analiști militari, notează cotidianul american.

Operațiunea face parte din eforturile ”clasificate” ale administrației Biden de a oferi Ucrainei ajutor în timp real, la nivel de intelligence. În același timp, americanii au furnizat informații și analize privind anticiparea unor mișcări ale trupelor rusești, inclusiv planul secret al unei bătălii din estul Ucrainei, Donbas.

Asistența pe partea de informații secrete vine să suplimenteze ajutorul acordat de SUA în ceea ce privește armamentul și tehnica militară livrate Kievului, dar și miliarde de dolari, fără de care soarta războiului care durează de luni de zile ar fi fost poate alta. „Vrem să vedem Rusia slăbită într-o asemenea măsură încât să nu mai poată face astfel de lucruri precum invazia în Ucraina”, declara ministrul american al apărării, Lloyd Austin, la 25 aprilie, imediat după vizita la Kiev.

Autorul noii doctrine de politică externe ruse   

Generalul Valeri Gherasimov, în vârstă de 66 de ani, şi-a început cariera în Orientul Îndepărtat al Rusiei drept comandant de pluton de infanterie mecanizată, comandând ulterior o companie şi un batalion. În 2000, în timpul celui de-al doilea război din Cecenia, a comandat întreaga Armată 58.

Gherasimov este, de asemenea, autorul unei noi doctrine în politica externă rusă, care afirmă că, pentru a-şi atinge obiectivele, Kremlinul poate destabiliza politic alte ţări sau poate desfăşura acţiuni hibride.   Principiile doctrinei au fost publicate în primăvara anului 2013.

Un an mai târziu, acestea au fost puse în practică atunci când Rusia, în urma unor operaţiuni ale serviciilor speciale, a desprins Crimeea de Ucraina şi a declanşat un război în estul Ucrainei.

În timpul luptelor din vara anului 2014, Gherasimov a comandat forţele ruseşti din estul Ucrainei, care erau oficial forţele aşa-numiţilor separatişti din Doneţk şi Luhansk.

 

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Parcul unicat din București de care majoritatea locuitorilor n-au auzit. A fost reabilitat, e liniștit, curat și ferit de aglomerație
Capital.ro
NU MAI POȚI avea permis dacă nu treci testul. Anunț de la Guvern astăzi, 6 IULIE: Se face ca în toată lumea
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Statul nu mai oferă bani acestor români! Anunțul oficial
Adevarul
Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: „Cu românii nu se poate face nimic“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Grecia, dincolo de agitația turistică. Locurile în care te poți bucura de o vacanță unică
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Ce a pățit Florentina din Iași, după ce s-a cuplat pe Facebook cu un tânăr de 29 de ani? Cine era Alexandru, de fapt
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
MAI menține ordonanța privind suspendarea permiselor șoferilor testați FALS pozitiv pentru substanțe interzise. Cu ce soluție vine Ministerul
Capital.ro
Decizie pentru TOATE FEMEILE din România. Anunț venit chiar astăzi, 6 IULIE: Semnez şi promovez
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Premierul Marcel Ciolacu susține ordonanța antidrog, deși peste 150.000 de români cer retragerea ei
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!