Șocant! Artistul român care a fost nevoit să mănânce iarbă din curtea orfelinatului pentru că îi era foame

Artistul abandonat de părinți și crescut în orfelinat, despre traumele din centrul de plasament! A reușit să se ridice singur și să-și îndeplinească visul. Povestea lui de viață te va impresiona până la lacrimi!
Filip Stan
06 nov. 2023, 14:41
Șocant! Artistul român care a fost nevoit să mănânce iarbă din curtea orfelinatului pentru că îi era foame

Gabriel Stoica, căci despre el este vorba, un cunoscut cântăreț de muzică populară și de petrecere, nu și-a cunoscut niciodată părinții și a fost nevoit să stea într-un centru de plasament, acolo unde a avut de traversat clipe de groază. Și-a dorit mereu să se ridice, să-și găsească propriul drum, iar acest lucru s-a și întâmplat.

La 32 de ani, cântărețul Gabriel Stoica nu poate să-și amintească cu plăcere de copilărie, asta pentru că acea perioadă a fost una neagră pentru el, deoarece a crescut într-un centru de plasament, asta deoarece părinții au decis să-l ducă acolo, iar el să nu-i cunoască niciodată.

Nici până astăzi, Gabriel Stoica nu știe cine sunt părinții lui, cu toate că a avut perioade în care a încercat să-i găsească. Cu toate astea, el a vrut să-și depășească condiția, să nu rămână doar un „băiat de la casa de copii”, ci a urmat studiile, chiar și cele postuniversitare, dar și-a cumpărat și propriul său apartament pe care deja și l-a achitat. Artistul spune că nimeni nu îi dădea niciodată șanse și toți credeau că nu va reuși în viață.

Am crescut în orfelinat, la casa de copii în Bihor până la vârsta de 9 ani. N-am învățat nimic acolo, eu nu mi-am văzut niciodată părinții, nici până în prezent nu știu, am bătut la multe uși, am mers la instituții, dar nu știu nimic. Cică mama mea ar sta în Oradea, eu acum locuiesc în Arad. Aici am venit pentru facultate, am terminat masterul, m-am stabilit aici, mi-am făcut prieteni, cunoștințe și am pornit și în cariera muzicală. Mie îmi place foarte mult să cânt. Acum cât de cât sunt cunoscut în Arad, mă solicită lumea, am nunți, evenimente. Am vrut să mă autodepășesc și să-mi arăt mie și apoi lumii întregi că și cei de la casa de copii, copiii instituționalizați, au un scop în lumea asta printre oamenii „normali”. Eu când am venit la Arad multă lumea m-a dezamăgit și mi-a zis că o să stau prin containere, că nu voi face nimic, dar cu ambiție, voință, perseverență am reușit. Mi-am luat casa mea, am achitat-o la bancă, un apartament cu două camere, în Arad„, a spus tânărul artist.

Irina Loghin, foc şi pară după ce a fost dată afară de pe scenă: „Cucoana aia era pusă pe rele. Voia să mă bage ultima”
Perioada în care a stat în centru de plasament nu a fost deloc una ușoară, iar Gabriel Stoica spune că erau zile în care nu avea ce să mânânce, iar de foame mergea în curtea orfelinatului și mânca iarbă. Mai mult de atât, violențele erau la ordinea zilei, iar el și colegii săi erau mereu bătuți de oamenii care, de fapt, trebuiau să aibă grijă de ei. La vârsta de nouă ani, Gabriel Stoica a fost luat de către o familie, iar de la acești oameni a avut multe de învățat.

Îmi era foame, nu aveam suficientă mâncare, ajungeam de multe ori să mănânc iarbă din curtea orfelinatului, îmi era foame. Am mâncat foarte multă bătaie, exista multă violență. Era o doamnă mai în vârstă și îmi punea piciorul pe gât și îmi dădea cu coada măturii pe unde apuca. A fost groaznic. Acum nu-mi place ca cineva să urle la mine. După am fost luat de o familie în plasament, la vârsta de 9 ani. Am învățat multe lucruri de la ei, să fiu om de societate. Eu cântam la animalele lor, stăteam și în pădure cu munca câmpului, iar publicul meu erau animalele, păsările, dar cântam atunci cântece penticostale că altceva nu știam„, povestește cu tristețe în suflet tânărul artist.

Atunci când a împlinit 18 ani, Gabriel Stoica a ales să meargă la facultate și nu să se întoracă în centrul de plasament, căci exista și această variantă. „După ce am împlinit 18 ani fie trebuia să merg înapoi în centru, fie la facultate. Eu am ales atunci să merg la facultate pentru că plătea statul taxele. Era greu să mă duc iar la orfelinat, după 11 ani în care am stat „în libertate”. Cu familia care am crescut mai țin așa legătura pe Whatsapp, pe Facebook, cât de cât”, a mai zis Gabriel Stoica.

A renunțat să-și mai caute familia

Cât am fost la facultate tot mi-am căutat familia, dar de ceva vreme nu am mai căutat pentru că am stat și m-am gândit că dacă nici măcar nimeni nu m-a căutat pe mine, atunci m-am descurajat și n-am mai vrut, mai ales că multe instituții îmi închideau porțile. Nu sunt fericit, mai ales că acum vin sărăbătorile, mie nu-mi plac sărbătorile, mai ales astea de iarnă, când toți stau cu cei dragi, iar eu nu am pe nimeni„, a mai zis el.

Irina Loghin, alungată de pe scenă în timpul spectacolului. Doamna muzicii populare i-ar fi jignit pe ceilalți artiști, fiind deschis și un proces: „Până voi ieși la pensie voi fi bogată”

 

Ca planuri de viitor, Gabriel Stoica își dorește să continue cu muzica, să devină cât mai cunoscut și să-și îndeplinească toate dorințele pe care le are, dar mai ales să fie fericit, după atâția ani grei.

Vreau să continui cu muzica, să fiu cât mai vizibil în fața oamenilor, prin cântecele mele, prin proiectele mele. Vreau să fiu cât mai cunoscut, am multe melodii cu colaboratori foarte buni din Arad. Ultima piesă am scos-o cu Nelu Popa, un artist super ok„, a mai zis Gabriel Stoica.

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
O mare companie din România va concedia peste 160 de angajați. Și alte firme din acest oraș au anunțat măsuri similare
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Taxele pe care toți românii sunt obligați să le plătească
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
Colectarea PET-urilor a devenit o afacere în România. Câți bani fac românii zilnic?
Adevarul
Cine este Alfred Bulai, cunoscutul analist politic aflat în centrul unui scandal sexual
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Scăldatul în aceste lacuri, extrem de periculos. Mulți români nu știu la ce se expun
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Familia Regală, lovită de o nouă tragedie! Prințul și-a dat ultima suflare pe un pat de spital
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Ce poreclă a primit David Popovici, după ce a luat aurul la 200 m liber! Cum l-au botezat jurnaliștii de la Jocurile Olimpice pe înnotătorul român
Capital.ro
Intră banii în conturile românilor. Au început plățile. Cine va primi 1.500 de euro
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Președintele Belarusului grațiază un cetățean german condamnat la moarte
MediaFlux
PENSIE 2024. PENSIONArII avantajați de formula de calcul.
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?