Șocul cultural avut de un african ajuns în România: „Aproape că mi-am sunat părinții să-i anunț că mă întorc acasă”

Un turist african a povestit ce experiențe a avut în România și le-a explicat internauților că țara noastră este un loc sigur de vizitat.
Alina Costache
17 mai 2024, 22:25
Șocul cultural avut de un african ajuns în România: „Aproape că mi-am sunat părinții să-i anunț că mă întorc acasă”
Experiența unui african în România

Într-un clip postat pe TikTok, un african a povestit ce șocuri culturale a experimentat de când se află în România. Una dintre primele observații notabile a fost afecțiunea manifestată în public de către români.

„Un șoc pentru mine a fost afecțiunea în public. Dumnezeule, prima oară m-am gândit ”Ce se întâmplă aici? De ce toți oamenii se sărută în locuri publice?”. Pe parcurs am realizat că în România e normal. Deci, dacă aveți de gând să veniți aici, să luați aminte că afecțiunea în public este un lucru normal în România”, a povestit tânărul.

Citește și: Turist din Cehia, impresionat de micii și cârnații din România: „Nu există așa ceva”

Acesta a observat și faptul că româncele fumează în public, un aspect considerat neobișnuit pentru alte culturi, unde femeile nu fumează în văzul tuturor. Chiar dacă inițial a fost uimit de ceea ce a văzut, el a înțeles că în România este un lucru normal.

„Al doilea șoc a fost să văd femei fumând. Aproape că mi-am sunat părinții să-i anunț că mă întorc acasă. Apoi iar am realizat că sunt în România și e un lucru foarte normal”, a mai povestit tânărul din Africa.

El a remarcat diferențe și în comportamentul social, în special în ceea ce privește interacțiunile dintre vecini.

„Un alt șoc,  a fost când am realizat că vecinii nu se salută între ei. Când le urezi vecinilor ”bună dimineața”, reacționează ca și cum i-ai deranjat. De unde vin eu, vecinii, până și străinii, se salută, se întreabă ”ce mai faci?”. E normal aici, în România, să nu saluți pe cineva pe care nu-l cunoști și nu te ofensa dacă nu îți răspund la salut”, a continuat turistul african.

Citește și: Cum a reacționat un turist belgian după ce s-a plimbat cu Mocănița în Bucovina: „Doamne, Dumnezeule! Ce am făcut să merit?”

Tânărul a remarcat și obiceiul românilor de a mânca în public, o practică cel puțin ciudată pentru cultura sa de originie.

„M-a surprins și faptul că oamenii mănâncă în public. De unde vin eu, oamenii care mănâncă în public sunt considerați nebuni dar aici e ceva firesc.” 

„De asemenea, să oferi locul tău unui bătrân în semn de respect nu este un lucru foarte comun. În România, dacă oferi locul tău din autobuz sau orice alt mijloc de transport, unui bătrân, acesta o să îți reproșeze că nu are nevoie de locul tău pentru că nu e atât de bătrân. Deci, dacă vii în România, vezi-ți de treaba ta și nu te ridica să oferi loc până când nu îți cere cineva să faci asta și să-i ajuți.”, povestește tânărul.

@vision_studeo Another series of my cultural shock experience in Romania as an African. #romania #transilvania #learningromanian #bucuresti #bucuresti #livinginromania #romanianculturalshock ♬ Pop beat BGM / long version(1283324) – nightbird_bgm

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Nicu Ceaușescu. De ce nu-l accepta nomenclatura. Marea problemă
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...