Șoferii de taxi din Bulgaria, speriați de faptul că ar putea fi înlocuiți de indieni

Șoferii de taxi din Bulgaria sunt speriați de faptul că indienii le-ar putea fura locurile de muncă. Problema a fost semnalată de Asociația Națională pentru Protecția Transportatorilor și Taximetriștilor.
Alina Costache
20 iun. 2024, 20:19
Șoferii de taxi din Bulgaria, speriați de faptul că ar putea fi înlocuiți de indieni

Indienii îi fac pe șoferii de taxi din Bulgaria să se teamă că rămân fără locuri de muncă. Problema a fost semnalată de Asociația Națională pentru Protecția Transportatorilor și Taximetriștilor, care se opune vehement planurilor municipalității de a crește cota actuală pentru numărul de taximetriști de la 2.000 la 2.200.

Șoferii de taxi din Bulgaria, amenințați de indieni

Propunerea de a aduce taximetriști din India în Plodiv, Bulgaria, nu este bine primită de cetățenii bulgari, cu toate că membrii Asociației susțin că în acest fel se crează diverse condiții.

Volodia Domașenko, co-președintele Asociației a spus că este îngrijorat și că extinderea acestei cote ar putea reprezenta un pas către importul de șoferi de taxi din India. Cu toate că actuala cotă permite 2.000 de taxiuri, numai 1.715 dintre ele sunt în prezent în serviciu activ. Astfel, inițiativa primarului Kostadin Dimitrov de a crește cota este mai puțin bine văzută de taximetriștii locali, cu toate că măsura este justificată sub pretextul îmbunătățirii serviciilor.

Primarul a propus stabilirea unor tarife minime și maxime pentru taxiuri și le-a oferit cetățenilor oportunitatea de a da feedback, în timp ce e l a motivat că necesitatea creșterii numărului de taxiuri este generată de înmulțirea populației din Plovdiv.

Citește și: Vacanță Bulgaria 2024. Câți bani te costă un răsfăț pe plajele de la Marea Neagră

Totodată, compania care se ocupă de transportul public din orașul Plovdiv a anunțat că va angaja 30 de șoferi indieni pentru a consolida forța de muncă. Procesul de recrutare s-a încheiat deja, iar candidații au fost supuși unor probe, inclusiv cea a cunoașterii limbii engleze. Noii angajați indieni vor benificia de o instruire pentru a se familiariza cu rutele, vehiculele și cu modul de lucru.

Comparativ cu șoferii de taxi, cei de autobuz nu sunt îngrijorați de prezența șoferilor indieni, ci dimpotrivă, se așteaptă la o reducere a volumului de muncă, ceea ce le-ar permite concedii mai relaxante și mai lungi. În plus, se pare că noii angajați din India vor avea salariile egale cu cele ale șoferilor bulgari și vor avea și cazarea asigurată pe durata contractului de muncă.

Citește și: S-a stricat și Bulgaria! Un turist român a rămas cu un gust amar după ce a mâncat la un restaurant din țara vecină: „Ne-am ales cu o indigestie, stare proastă nervi”

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu a învins Antena 1! Judecătorii au decis câți bani trebuie să primească
Fanatik.ro
Când și în ce oraș va juca România cu Olanda. Program complet optimi EURO 2024
Capital.ro
Anunț oficial despre centralele termice. Proprietarii de apartamente trebuie să știe
Playtech.ro
ȘOC! Soția lui Edi Iordănescu e SUPERBĂ! Imagini RARE cu modelul Arabella
DailyBusiness
Anunțul momentului pentru acești pensionari! Ce se întâmplă cu pensiile lor după reclaculare
Adevarul
LIVE TEXT. Evaluare Națională 2024. Subiectele la Matematică, baremul și rezolvarea lor vor fi publicate pe adevarul.ro
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Soarta centralelor de apartament. Anunțul a venit chiar astăzi
Impact.ro
ȘOC! Monica Bîrlădeanu SE CĂSĂTOREȘTE cu Valeriu Gheorghiță! Am aflat DATA NUNȚII
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Previziunea-șoc a 'noului Nostradamus' pentru 2024. Urmează evenimente apocaliptice: 'Ce-i mai rău abia acum începe'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cod galben de ploi și vijelii în România până vineri! Lista județelor vizate
Capital.ro
Greșeala comisă de Traian Băsescu! Viețile oamenilor erau în joc. „Au fost ameninţări că se va trage”
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Și-a ucis fratele! „Trebuie să mai omor pe...”
substantial.ro
Doi candidați înscriși în competiția internă a USR pentru alegerile prezidențiale
MediaFlux
Anunț despre MAJORAREA PENSIILOR: Este EXCLUS
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?