O aplicaţie care le va arăta şoferilor din România condiţiile de circulaţie pe reţeaua de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale va funcţiona pe pagina de internet a Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale şi va oferi informaţii în timp real.
,,Vom avea practic o hartă a României unde se va vedea rețeaua de drumuri și autostrăzi, șoselele cu probleme vor figura cu roșu pentru a atrage atenția, cu un simplu click toți cei interesați vor vedea ce se întâmplă în acea zonă, cu ce viteză bate vântul, se va vedea câte utilaje acționează pe aceste sectoare. Dacă vrem să vedem și cum sunt cheltuiți banii statului, pe această hartă vom avea și cele 304 de baze de deszăpezire ale CNADNR dar și stocurile de sare, nisip și clorură de calciu. Vor fi disponibile și informații despre flota de utilaje și starea tehnică a acesteia. Va fi totul transparent pentru toți”, a explicat pentru RRA, ministrul Dan Costescu, potrivit turdanews.net.
Aplicația va fi disponibilă și pentru circulația feroviară și va arăta ce secții sunt închise ce trenuri sunt oprite pe traseu și la ce kilometru și eventual care este estimarea pentru reluarea circulației pe respectivele tronsoane.
De asemenea, vor fi afișate date și despre traficul aerian și situația de pe aeroporturi, a mai precizat la RRA ministrul transporturilor, Dan Costescu.
Vezi şi: Aplicaţia online care indică traseul spre vămile cu valori de trafic scăzute
În plus, pe site-ul Poliției de Frontieră poate fi accesată o nouă aplicație care configurează traseul către punctele de trecere a frontierei cu valori de trafic scăzute, a anunțat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar de poliție Monica Dajbog.
„Pentru românii care vor tranzita punctele de frontieră în aceste zile, reamintim că pe site-ul Poliției de Frontieră a fost introdusă o secțiune unde este afișată media timpilor de așteptare în toate punctele rutiere de trecere a frontierei, oferind conducătorilor auto posibilitatea de a opta pentru alegerea unui traseu cât mai puțin aglomerat. Pentru a veni în sprijinul celor care intră sau ies din țară, începând de astăzi este funcțională o nouă aplicație online, care poate fi accesată de pe orice calculator sau terminal mobil, smartphone sau tabletă, cu acces la internet. Aplicația folosește modul de navigație furnizat de Google Maps, putându-se configura traseul către un anumit punct de trecere a frontierei ce înregistrează valori de trafic scăzute. Timpii de așteptare din punctele de frontieră sunt actualizați în timp real, pe aplicație apărând trasee de culoare verde — acolo unde timpii de așteptare sunt de până în 20 de minute, de culoare galbenă — unde timpii de așteptare sunt între 20 și 60 de minute și de culoare roșie — unde timpii de așteptare sunt de peste 60 de minute”, a precizat Monica Dajbog, într-o declarație de presă susținută la sediul MAI.
În acest fel, oricine deține un telefon mobil cu acces la internat poate afla din timp care este cel mai bun traseu de urmat pentru a tranzita punctele de trecere a frontierei, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară, a menționat ea.