Adjunctul şefului Poliţiei din Muntenegru a mai precizat că trei încercări de a scoate autocarul din prăpastie au eşuat, potrivit Mediafax.
Întrebat dacă accidentul s-a petrecut după ce şoferul ar fi încercat să evite mai mulţi copii care ar fi circulat pe viaduct, adjunctul şefului Poliţiei din Muntenegru a spus că este încă devreme să se vorbească despre cauzele accidentului.
„Totul ţine de competenţa Parchetului, iar după finalizarea procedurilor veţi fi informaţi”, a spus oficialul citat.
El a precizat că şoferul care se afla la volanul autocarului la momentul accidentului a decedat, iar al doilea şofer este în stare gravă, fiind internat la Secţia de Terapie intensivă.
„Martori ai accidentului au fost un copil şi tatăl său, iar copilul a suferit şi el”, a mai declarat adjunctul şefului Poliţiei din Muntenegru.
Oficialul a precizat că în zona în care s-a produs accidentul exista un marcaj care limita viteza de circulaţie la 40km/oră.
„Este accidentul cel mai tragic din istoria Muntenegrului”, a mai spus acesta.
Unul dintre şoferii autocarului răsturnat în prăpastie în Muntenegru este angajat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, la Serviciul de Logistică. Bărbatul îşi luase concediu, dar nu şi-a anunţat superiorii că va efectua această cursă.
Mihail Florovici, ambasadorul României la Podgorica, a declarat că pe viaductul de pe care s-a prăbuşit autocarul cu turişti români se aflau copii pe ambele sensuri, iar şoferul a încercat să evite lovirea acestora.