„Din dorința de a ajuta campaniile pay per click ale clienților să convertească la un cost cât mai mic, dar și de a completa fitrele anti fraudă ale sistemului Google Ads, am dezvoltat in house un SAAS (software as a service) care poate fi găsit aici www.clickbrainiacs.com”, spune Sorin Vîlcea, specialist în marketing online, care conduce agenția ClickBrainiacs.
Serviciile Pay per Click din rețeaua Google Ads au un impact și îi oferă brand-ului o expunere mai mare datorită afișării pe prima pagină în motoarele de căutare încă din faza incipientă a afacerii în mediul online. Diferența dintre serviciile de optimizare seo și serviciile pay per click este dată de faptul că celor din urmă le trebuie alocat un buget zilnic și fiecare vizitator venit din acest canal implică un cost.
Serviciile ClickBrainiacs includ: campanii google Ads pentru reteaua de search, campanii google Ads pentru reteaua de display, campanii de remarketing (inclusiv remarketing dinmiac), protectia reclamelor google Ads impotriva fraudei.
Probabil va întrebați ce reprezintă frauda în Google Ads?
În cele de mai jos voi explica succinct, spune Sorin Vîlcea:
Atunci când ne conectăm la internet, fiecare device (laptop, pc, smartphone) va avea o adresă IP, de genul: 86.126.85.101
Să spunem că user-ul X, face o interogare pe google de genul „închirieri auto” și vor rezulta următoarele:
Avem aici 4 site-uri care își fac reclamă prin Google Ads. Utilizatorul, îi vom spune „X”, care a căutat „închirieri auto”, poate acum intra pe fiecare site în parte pentru a vedea oferta de preț și alte detalii care-l interesează.
Până acum nimic rău în acest lucru….Dar ce se întamplă în următoarele 2, 3 situații:
X este genul de utilizator rău intenționat care face click & back pe reclamă in browser chiar și de 20 de ori fără a avea intenția de a cumpăra un produs/serviciu
X este chiar unul din concurenți care vrea ca doar reclama lui sa fie afișată aplicând aceeași metodă (click & back in browser) până când epuiează bugetul celorlalți pe ziua respectivă.
X este un boot special conceput pentru a da click pe reclamele concurenților sau chiar a anumitor site-uri predefinite având fix același scop: epuizarea bugetului anumitor website-uri care folosesc reclamele google Ads.
În mod normal, sistemul google Ads are un filtru anti-fraudă încorporat, însă parte din încasările Google este reprezentată de banii cheltuiți de clienți în sistemul Ads.
Tool-ul de PPC are următoarele funcții:
a. Tracking pentru tot traficul venit din Google Ads
b. Identifică, stopează si previne click-ul fraud-ul (click-uri pe reclamele google Ads din partea concurenței, utilizatori rău intenționați sau booti ) prin blocarea afișării reclamelor către utilizatorii care au comportament fraudulent. Blocarea afișării reclamelor se face prin excluderea automată a adreselor ip din campaniile clienților prin așa numitele api calls (interacționare directă cu serverul Ads)
b.i. Clienții noștri își pot seta și reguli de blocare/deblocare a adreselor ip, după numărul de click-uri și/sau intervalul de timp în care au venit acestea.
b.ii. Putem bloca clase de ip-uri
b.iii. Detectăm utilizatorii care-și schimba ip-urile și creștem acuratețea stopării fraudei.
c. Cu ajutorul rapoartelor generate de software-ul nostru, clienții pot contacta echipa Google Ads și își pot recupera o parte din bugetul cheltuit pe click-uri invalide
c.i. Software-ul a fost dezvoltat pe baza experienței și know how-ului acumulat în ultimii 8 ani de activitate, dar și din nevoia pieței din România de a avea un tool anti fraudă.
c.ii. 2 din cele mai mari agenții de PPC din România folosesc software-ul dezvoltat de agenția noastră.
d. Solutia este foarte nișată, existând mai puțin de 10 soluții worldwide.
e. Prețul este foarte competitiv, iar în colaborările cu agenții se poate oferi chiar un preț mai mic
f. Am integrat și funcția de uptime monitor, cu ajutorul căreia scanăm website-urile și dacă acestea sunt down, dau erori 404, campaniile clienților vor fi puse pe pauză pentru a nu se consuma bugetele acestora. În felul acesta automatizăm procesul nemaifiind nevoie de un operator uman care să dea „reconsideration request” după ce sistemul Google identifica site-ul ca fiind down”, încheie Sorin Vîlcea, expertul de la ClickBrainiacs .
Dacă aveți deja o afacere sau sunteți la început de drum și vă gândiți cum să pătrundeți în online, este recomandat să consultați un expert în marketing online. De asemenea, este indicat să verificați portofoliul companiei de marketing online cu care doriți să colaborați. Zeci dacă nu sute de mii de afaceri din România se promovează zilnic prin Google Ads. De aceea este bine să vă focusați energia pe celelalte aspecte importante ale afacerii si să lăsați marketing-ul on line în seama profesioniștilor.
În acest sens, după lungi verificări, am ales să vă propunem în acest sens un tânăr expert în domeniul marketingului online, care deține o companie cu un impresionant portofoliu în acest domeniu.