Soluţii naturale care „curăţă” arterele

Există numeroase plante care și-au dovedit eficiența în scăderea grăsimilor din sânge. Acestea nu înlocuiesc însă măsurile ce țin de stilul de viață echilibrat, ci le completează.
Romania TV
28 mart. 2016, 11:30
Soluţii naturale care

Mesteacănul

Remediile pe bază de mesteacăn au o puternică acțiune depurativă, stimulând eliminarea reziduurilor și a excesului de colesterol din sânge.

Intern, infuzia din fruze de mesteacăn este recomandată în hipercolesterolemie, în hipertensiune, gută și edeme renale. Se prepară o infuzie din 3 lingurițe de frunze de mesteacăn uscate la 200 ml de apă; se consumă 3 căni pe zi.

Apa de ovăz

Sursă generoasă de fibre solubile, ovăzul este un remediu excelent pentru persoanele cu colesterolul crescut. Pentru a beneficia de calitățile lui, îl poți consuma în iarturi sau în diverse remedii.

De pildă, poți încerca apa de ovăz. Se adaugă 3 linguri de ovăz într-un litru de apă și se lasă peste noapte. Se consumă pe toată durata zilei următoare.

Citeşte şi  Dieta potrivită pentru femeile care suferă de hipertensiune arterială

Anghinarea

Bogată în polifenoli și inulină, anghinarea stimulează secreția biliară a colesterolului și scade grăsimile din sânge. Este indicată infuzia, care se prepară din 2 lingurițe de plantă uscată la 250 ml de apă.

Se bea câte o cană cu jumătate de oră înaintea meselor principale ale zilei. Cura se ține 3 săptămâni și se poate relua după o pauză de o lună.

Coriandrul

Acest condiment și-a demonstrat, în cadrul multor studii, utilitatea în reducerea nivelului grăsimilor în sânge. Planta stimulează activitatea unei enzime (LCAT, lecitin-colesterol-acil-transferaza) implicate în descompunerea și eliminarea colesterolului. Se recomandă infuzia, care se prepară dintr-o linguriță de fructe zdrobite la 300 ml de apă fiartă. Se consumă pe parcursul unei zile.

INFO: Boabele de muștar au proprietatea de a reduce colesterolul „rău”. Se recomanda consumul unei lingurițe de boabe de muștar, de 3 ori pe zi, înainte de masă, pe o perioadă de 30 de zile.

Citeşte şi  Descoperă semnele că ai arterele blocate

Beneficiile sterolilor

Cunoscuți și ca fitosteroli, sterolii sunt echivalentul vegetal al colesterolului din surse animale și sunt prezenți în cereale integrale, nuci, semințe, fructe, legume și uleiuri vegetale. Numeroase cercetări au arătat că fitosterolii ajută la scăderea colesterolului „rău”.

Mai exact, îi împiedică absorbția și îi grăbește eliminarea. Asociația Americană a Inimii le recunoaște eficacitatea lor în condițiile în care sunt integrați unui stil de viață sănătos. Consumați zilnic, fitosterolii pot scădea nivelul grăsimilor din sânge cu până la 10-14%.

DE REȚINUT

• Usturoiul este un aliat anticolesterol redutabil. Acesta are proprietăți anticoagulante, scade grăsimile sangvine, implicit riscul de formare a plăcilor de aterom. Se recomandă consumul zilnic de usturoi în stare proaspătă.

• Oțetul din cidru de mere are capacitatea de a scădea atât colesterolul LDL, cât și trigliceridele. Se ține o cură de o lună, în cadrul căreia se consumă dimineața un pahar cu apă în care s-a adăugat o linguriță cu oțet din cidru de mere.

• Uleiul de măsline, consumat zilnic, câte o lingură pe stomacul gol, ține sub control colesterolul și trigliceridele.

Citeşte şi  Un ingredient din pasta de dinţi poate prezice riscul de infarct

Uleiul de măsline, de in, de cânepă și cel de pește ajută la creșterea nivelului colesterolului „bun” și îl scad pe cel „rău”. Spre deosebire de uleiurile de pește, cu care are în comun conținutul în acizi grași Omega-3, 6 și 9, uleiul de cânepă are avantajul că este mai bine tolerat de ficat, fiind vegetal.

Totodată, comparativ cu alte uleiuri vegetale, cel de cânepă prezintă cel mai bun echilibru între proporția dintre Omega-6 și Omega-3. Este important ca uleiul de cânepă pentru consum să fie obținut prin presarea semințelor la rece. Se păstrează într-o sticlă de culoare închisă, în loc răcoros sau, după deschidere, chiar la frigider.

Are un gust bun și se poate consuma ca atare, în salate sau adăugat crud în mâncare. De asemenea, extractele gemoderivate din mesteacăn sunt recomandate pentru calitatea acestora de a reduce colesterolul și de a elimina acidul uric din organism.

Cercetătorii au dovedit că o dantură sănătoasă prelungeşte viaţa cu zece ani. Poate nu ştiai, dar poţi dezvolta diferite boli din cauza danturii neîngrijite.

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Zodiile care vor avea lumea la picioare până pe 2 martie 2025. Cinci nativi sunt plini de șansă
Capital.ro
Bucurie imensă pentru Călin Georgescu. Drum liber către Cotroceni. Au venit datele în seara aceasta
Playtech.ro
Câte limbi se vorbesc în România? Sunt de ordinul zecilor. Idiş, chineza şi croata, printre graiurile surprinzătoare
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Vaticanul și OZN-urile: Este ascuns un secret despre extratereștri în misterioasele arhive ale Papei? „Cine suntem noi să închidem ușile?”
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Românii care au dreptul de a-și alege pensia. Ce spune, concret, legea
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Cum arată mormântul lui Andrei Perneș la o zi de la înmormântare. Dovezile clare că este iubit la nebunie
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Verdictul care îl îngroapă pe Călin Georgescu. Anunțul făcut chiar azi, 23 februarie: „Blocare imediată”
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Surprize la alegerile din Germania: Prezență record și miza partidelor mici
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!