Parchetul din bambus se poate curăţa cu mopul şi apă călduţă în care ai pus câteva picături de detergent de vase şi amoniac. Clăteşte-l cu apă curată şi şterge-l apoi cu o cârpă uscată.
Potrivit libertatea.ro, pentru strălucire, şterge-l cu o cârpă îmbibată într-un amestec făcut dintr-un litru de apă caldă, trei linguri de ulei de in şi o lingură de esenţă de terebentină.
Parchetul stratificat se curăţă cu o perie din microfibre uşor umedă sau cu un mop umed, apoi se şterge cu o cârpă uscată. Dacă este foarte murdar, adaugă în apă o picătură de detergent de vase, iar dacă este îmbâcsit de produse de curăţat nepotrivite, adaugă în apă o picătură de oţet alb.
Parchetul din lemn natural e bine să fie curăţat cu o mătură din microfibre uşor umedă. Pentru o curăţare profundă, poţi folosi apă de cartofi, care se prepară astfel: se pun la fiert 125 g de făină de cartofi în jumătate de litru de apă, se lasă pe foc până se transformă în gel, apoi se dizolvă în 10 litri de apă. După curăţare, podeaua se clăteşte şi se şterge cu o cârpă uscată.
Petele de grăsime dispar dacă pui pe ele pudră de talc sau de argilă, le acoperi cu hârtie absorbantă, apoi treci peste aceasta fierul de călcat.
Vezi: Cum se curăţă vasele de gătit din sticlă
Linoleumul se poate curăţa frecvent cu mopul şi un amestec de apă şi săpun negru. Dacă are pete de mucegai, pune peste ele o soluţie din făină de muştar şi apă rece. Las-o să acţioneze cel puţin 3 minute, apoi şterge cu o cârpă umedă.
Pe gresie ai grijă să nu utilizezi produse acide. Curăţ-o cu un mop sau cu un burete din microfibră şi apă călduţă. Dacă este prea murdară, îţi e de folos apa în care ai fiert cartofii: cât e încă fierbinte, foloseşte- o ca să freci cu ea gresia. Apoi, las-o să acţioneze 10 minute, pentru că amidonul pe care- l conţine va înlătura grăsimea.
Vezi: Paşi pe care trebuie să îi urmezi atunci când îţi cureţi frigiderul
Bucătăria poate fi o adevărată problemă atunci când faci curăţenie generală. Pete de grăsime, locuri multe pline de bacterii şi tot felul de suprafeţe diferite, pline de urme de mâncare. Vezi câteva trucuri geniale pentru curăţenie în bucătărie.
Curăţă petele de pe blaturi cu apă oxigenată
Un pic de apă oxigenată, amoniac şi apă pot scoate pete vechi de stropi de mâncare de pe blatul de bucătărie şi uşile dulapurilor cu alimente.
Pentru curăţarea zilnică, ar fi bine să cumperi un dezinfectant de suprafeţe, care să nu altereze calitatea alimentelor.