În unele cazuri, aceste palpitații nu sunt periculoase. Ce le cauzează? Anxietatea, stresul, consumul de alcool, nicotina și cofeina ar putea fi unele dintre motivele pentru care inima îți bate cu putere.
Alteori, ar putea fi semn că este ceva în neregulă cu sistemul cardiovascular. Mergi la medic dacă palpitațiile duc la leșin, dureri severe în piept, amețeli sau simți că nu ai aer. Pentru palpitațiile ocazionale, le poți veni de hac cu aceste soluții.
Îți bate inima cu putere? Tușește!
Când te confrunți cu palpitații ale inimii, cel mai bine ar fi să tușești. În felul acesta poți normaliza bătăile inimii, căci tusea induce o presiune pe piept.
Controlează-ți respirația
Respiră adânc. Respiră încet. Concentrează-te asupra respirației. Așa poți încetini bătăile rapide ale inimii.
Citeşte şi Obiceiuri care îţi îmbolnăvesc inima
Meditează
Pentru că stresul este principalul motiv din spatele palpitațiilor, încearcă meditația. Aceasta te poate scuti de stres, reducând în același timp și recurența palpitațiilor.
Încearcă aromoterapia
Anumite uleiuri esențiale, cum este uleiul de lavandă, te poate relaxa instantaneu. Dar, dacă ești alergică la astfel de arome, evită acest remediu.
Respectă programul de somn
Chiar și oboseala poate fi de vină pentru palpitațiile pe care le ai. Așa că, încearcă să dormi cel puțin 8 ore pe noapte ca măsură preventivă.
Mănâncă pește
Pentru a-ți proteja inima și a preveni palpitațiile, consumă pește, bogat în acizi grași Omega-3.Trebuie să știi că toate sfaturile de mai sus doar ameliorează simptomele, nu te vindecă de palpitații. De aceea, cel mai bine ar fi să consulți medicul specialist. Doar el îți poate recomanda ce schimbări să faci în stilul tău de viață și în regimul alimentar.
Aceste 5 alimente previn blocarea arterelor