SONDAJ. Când ar trebui să înceapă ANUL ŞCOLAR? Votaţi!

Ministrul interimar al Educaţiei, Valer-Daniel Breaz, a decis ca prima zi de cursuri din anul şcolar 2019-2020 să fie luni, 9 septembrie. Fostul ministru al Educaţiei propune însă ca anul şcolar să înceapă pe 21 septembrie. Voi ce părere aveţi?
Filip Stan
21 aug. 2019, 11:25
SONDAJ. Când ar trebui să înceapă ANUL ŞCOLAR? Votaţi!

„În urma solicitării prim-ministrului Viorica Dăncilă, adresată ministrului Educaţiei Naţionale, de a stabili data începerii noului an şcolar prin consultarea tuturor părţilor implicate, ministrul interimar al Educaţiei, Valer-Daniel Breaz, a decis ca prima zi de cursuri din anul şcolar 2019-2020 să fie luni, 9 septembrie”, a anunţat un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Conform sursei citate, decizia a fost luată ca urmare a discuţiilor purtate între reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale şi partenerii săi de dialog social.

Structura anului şcolar cuprinde semestrul I (9 septembrie – 20 decembrie 2019) şi semestrul al II-lea (13 ianuarie – 12 iunie 2020), cursurile fiind dispuse pe durata a 35 de săptămâni.

Citeşte şi CÂND ÎNCEPE ŞCOALA. Ministerul Educaţiei a anunţat STRUCTURA ANULUI ŞCOLAR 2019 – 2020

Vacanţele elevilor din toate ciclurile de învăţământ sunt programate astfel: vacanţa de iarnă (21 decembrie 2019 – 12 ianuarie 2020); vacanţa de primăvară (4 aprilie – 21 aprilie 2020); vacanţa de vară (13 iunie – data din septembrie 2020 la care vor începe cursurile anului şcolar 2020 – 2021).

Clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 26 octombrie – 3 noiembrie 2019.

Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar se încheie în data de 29 mai 2020, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 5 iunie 2020. Pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, cu excepţia claselor mai sus-menţionate şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are 37 de săptămâni de cursuri.

Pe de altă parte, senatorul PSD Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei, a afirmat că va depune, săptămâna viitoare, un proiect legislativ care prevede ca începutul anului şcolar să fie fixat în a treia zi de luni din septembrie, potrivit unui mesaj postat de acesta pe Facebook.

„Săptămâna viitoare vreau să depun o propunere legislativă de completare a Legii Educaţiei Naţionale prin care să se fixeze începutul anului şcolar în a treia zi de luni din septembrie”, scrie Liviu Pop, pe Facebook.

Senatorul PSD a creat şi un sondaj în care întreabă internauţii dacă sunt de acord cu propunerea legislativ. Dintre cele 4000 de persoane care au votat, 85% au răspuns afirmativ, că vor fixarea începutului anului şcolar în a treia săptămâna din luna septembrie.

Voi ce părere aveţi? Votaţi în sondajul alăturat!

Spynews
Edi Iordănescu se întoarce în Germania, după Euro 2024. Va mai antrena sau nu Echipa Națională de Fotbal a României
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Turiștii români au ajuns să se certe în vacanțele din Grecia. Motivele sunt incredibile: “Vin în concediu, nu vreau să fiu deranjată”
Capital.ro
NU se mai plătește TAXĂ. Scutirea va fi trecută în lege: Exact cât are nevoie o familie
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Codul Rutier a fost modificat! Se aplică noi amenzi în aceste situații!
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Câți bani va încasa România pentru parcursul de la Euro 2024. Suma colosală cu care s-a întors acasă Echipa Națională de Fotbal
Spynews
Star Matinal. Ioana și Ilie Năstase s-au despărțit? Soția fostului tenismen s-ar fi întâlnit cu Nick Rădoi / VIDEO
Evz.ro
Antonia a încins, din nou, internetul. Vedeta le-a sucit mințile fanilor
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi în ochi!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Emiterea deciziilor de recalculare a pensiilor nu va fi amânată: Daniel Fenechiu „Sunt convins că sunt dificultăți, pentru că în momentul de față este și un proces de informatizare al Casei Naționale de Pensii”
Capital.ro
România, cea mai nouă forță a Europei. Alianța care ne pune pe harta lumii. S-a semnat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Guvernul va finanța academiile de fotbal pentru copii și juniori
MediaFlux
PENSIILE se RECALCULEAZĂ ANUAL! ANUNȚ pentru toți SENIORII
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!