Potrivit sondajului, USL a coborât în opţiunile de vot de la 53,4% cât avea în luna ianuarie şi de la 49,2% cât deţinea în februarie. Opoziţia poate încă să aibă o majoritate parlamentară în viitorul Legislativ, în urma redistribuirii mandatelor. În acest fel, USL poate avea în jur de 53-54% din mandatele din viitorul Parlament.
În schimb, PDL nu pare să fi profitat prea mult de instalarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la Palatul Victoria. Chiar dacă noul premier are o cotă de încredere de 25%, intenţia de vot pentru PDL este de 18,6%, faţă de 15,8% în ianuarie şi 17,8% în februarie. De menţionat că sondajul a fost efectuat în perioada 7-13 martie, înainte de scandalul legat de plecarea lui Sorin Frunzăverde din PDL.
În clasament urmează PPDD, care are 16,6% intenţie de vot. Partidul lui Dan Diaocnescu era cotat cu 13,9% în ianuarie şi cu 17,4% în februarie.
Pragul electoral de 5% ar mai fi depăşit de UDMR, formaţiune cotată cu 7% din intenţiile de vot, la fel ca luna trecută. Potrivit sondajului, nici PRM, cotat cu 4,8% şi nici PNG, care are 3,1%, nu ar trece pragul electoral. Cercetarea a fost însă realizată înainte ca liderii celor două formaţiuni, Corneliu Vadim Tudor şi Gigi Becali, să anunţe că vor candida pe liste comune la alegerile locale şi parlamentare de anul acesta.
Sondajul IMAS a fost realizat în perioada 7-13 martie, pe un eşantion de 1.046 de persoane şi are o eroare de +-3%.