SONDAJ INSCOP. Cele trei scenarii în care Nicușor Dan ar putea fi învins la Primăria Capitalei. Sebastian Burduja, candidatul cu scorul cel mai mare

Sebastian Burduja este cel mai potrivit candidat al PSD - PNL care îl poate întrece pe Nicușor Dan în cursa pentru Primăria Capitalei, arată cel mai recent sondaj INSCOP.
Alina Costache
12 mart. 2024, 20:46
SONDAJ INSCOP. Cele trei scenarii în care Nicușor Dan ar putea fi învins la Primăria Capitalei. Sebastian Burduja, candidatul cu scorul cel mai mare

Sebastian Burduja este cel mai potrivit candidat al PSD – PNL care îl poate întrece pe Nicușor Dan în cursa pentru Primăria Capitalei, arată cel mai recent sondaj INSCOP.

Conform ultimului sondaj INSCOP, făcut la comanda Institutului pentru Libertate și Democrație, există mai multe scenarii posibile pentru Primăria Capitalei.

Într-un prim scenariu, în care candidată este Gabriela Firea din partea PSD și PNL, social-democrata ar strânge 22,2%, în timp ce Piedone ar avea 35,1%, iar Nicușor Dan 31,6%. Reprezentantul AUR, Mihai Enache, ar lua 6,5%.

Citește și Sebastian Burduja, despre campania electorală pentru Primăria Capitalei! ”Unii atacă, alţii fac show, alţii s-au transformat în sociologi”

Al doilea scenariu, în care sunt mai mulți candidați, îl indică câștigător pe Cristian Popescu Piedone, care ar avea 39,5%, în timp ce Nicușor Dan, susținut de Aliața Dreapta Unită, ar avea 30,9%, iar Sebastian Burduja, luat în calcul drept candidatul PNL-PSD, ar avea 18,7%. În schimb, candidatul AUR, Mihai Enache, avea avea o intenție de vot de 6,9%.

În al treilea scenariu, cu Ionuț Lupescu drept candidat a PNL-PSD, acesta ar obține 15,5%. Primul loc ar fi ocupat tot de Cristian Popescu Piedone, cu 40,3%, în timp ce Nicușor Dan e la 33,3%.

Dacă Piedone ar fi scos din schemă, politicianul care l-ar pune în dificultate pe Nicușor Dan ar fi Sebastian Burduja, actualul ministru al Energiei.

Citește și Mircea Geoană rupe tăcerea despre boala de care suferă. „În România am fost diagnosticat greșit de două ori!”

Într-un prim scenariu, Nicușor Dan contra Sebastian Burduja, primarul actual ar obține 42,8%, în timp ce șeful PNL București a avea o intenție de vot de 41%. Într-un al doilea scenariu, Nicușor Dan versus Gabriela Firea, primul a obține 46,7%, în timp ce prim-vicepreședinta PSD e la mare distanță, la 40,6%. Și în al treilea scenariu, Nicușor Dan contra Ionuț Lupescu, primarul general ar obține 45%, iar fostul fotbalist 39,4%.

 

Spynews
Nuntă după nuntă pentru Adrian Minune! După Adriana Simionescu, încă o cununie religioasă are loc în familia lăutarului iubit de toată lumea
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Țara adorată de români unde rămâi fără permis de conducere instant. Cum acționează poliția rutieră aici
Capital.ro
Cutremur total în Europa. Ungurii au dat cărțile pe față: Va crește radical
Playtech.ro
Cea mai neobișnuită atracție turistică din România. Intri într-o lume fantastică, chiar pe tărâmul vrăjitoarelor
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Marea provocare a noii magistrale de mare viteză. Cum s-a lucrat la tunelurile feroviare de pe valea Mureșului VIDEO
Spynews
Natura se dezlănțuie! Pe lângă codul roșu de caniculă, meteorologii anunță furtuni puternice cu grindină. Care sunt zonele vizate | FOTO
Spynews
Bianca Drăgușanu, întâlnire de taină cu Gabi Bădălău! Au fost tare apropiați / Video
Evz.ro
Breaking News. Anunțul premierului Marcel Ciolacu despre creșterea taxelor în 2025
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Mireasa lui Ianis Hagi a luat microfonul de la Pavel Bartoș și a descris în 7 cuvinte ce înseamnă pentru ea nunta cu fiul lui Gică Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Cât a plătit Elena, soția lui Ianis Hagi, pentru rochia de mireasă? Preţ ameţitor pentru ţinuta făcută din dantelă 3D
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Apar noi burse pentru elevii olimpici: Care sunt criteriile de acordare a burselor de merit și ce valoare au
Capital.ro
Mașini interzise peste tot în România. Decizia a intrat deja în vigoare azi, la ora 11:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea dezbrăcată
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Marcel Ciolacu deschis la ideea ca Iohannis să fie premier după alegeri
MediaFlux
Cât va fi PENSIA din SEPTEMBRIE! SIMONA BUCURA OPRESCU a ANUNȚAT EXACT
Shtiu.ro
Cum e mai bine să procedăm în zile caniculare? Ținem geamul închis sau deschis?