Sondaj la comanda USR: Marcel Ciolacu şi George Simion, în turul II al prezidenţialelor. Şi Sociopol vede acest tandem în finală

Un sondaj despre care a spus că a fost realizat la comanda USR și care arată că în turul 2 al alegerilor prezideținale ar urma să se confrunte Marcel Ciolacu și George Simion. Sondajul a fost realizat după decizia CCR de a o exclude din cursa prezidențială pe Diana Șoșoacă.
Filip Stan
14 oct. 2024, 22:42
Sondaj la comanda USR: Marcel Ciolacu şi George Simion, în turul II al prezidenţialelor. Şi Sociopol vede acest tandem în finală

Sondaj la comanda USR: Liderul PSD Marcel Ciolacu conduce în topul intenţiilor de vot la alegerile prezidenţiale, urmat de liderul AUR George Simion – 19,8% şi de Mircea Geoană – 17,2%. În ceea ce priveşte opţiunile la alegerile parlamentare, PSD este pe primul loc, 28,2%, pe locul al doilea situându-se AUR – 22,7%, locul al treilea revenind USR, cu 19,5% din opţiuni, conform unui sondaj realizat de Verifield, la comanda USR, după respingerea candidaturii Dianei Şoşoacă la Preşedinţie, ca urmare a deciziei CCR. Conform sondajului, Şoşoacă este pe primul loc în topul notorietăţii, urmată, la egalitate de Marcel Ciolacu şi de Mircea Geoană.

Potrivit sondajului, clasamentul pentru alegerile prezidenţiale este: Marcel Ciolacu – 23,4%, George Simion – 19,8%, Mircea Geoană – 17,2%, Elena Lasconi – 17,1, Cristian Diaconescu – 7,6%, Nicolae Ciucă – 6,2%, Kelemen Hunor – 3,8%.


PSD conduce în topul intenţiilor de vot pentru alegerile parlamentare, cu un scor de 28,2%,urmat de  AUR – 22,7%, USR – 19,5%, PNL – 12,6%, SOS România – 5,3%, UDMR – 4,2%.

În ceea ce priveşte notorietatea, primul loc revine Dianei Şoşoacă – cu un scor de 99,3%, urmată de Marcel Ciolacu şi de Mircea Geoană, care sunt la egalitate, cu 94,9%, de George Simion – 93%, Nicolae Ciucă – 90,8%, Elena Lasconi – 84%.

Sondajul a fost realizat de Verifield, la comanda USR, în perioada: 7 – 9 octombrie 2024, ulterior deciziei CCR în urma căreia Diana Şoşoacă a fost eliminată din cursa pentru Cotroceni, pe un eşantion de 1009 de persoane, reprezentativ pe variabilele socio- demografice, prin intermediul chestionarului Metodă de culegere: Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice) Eroarea maximă admisă a datelor este de ±3.09%, la un grad de încredere de 95%.

Marcel Ciolacu anunţă liste „fără penali” la alegerile parlamentare

 

 

 

Şi cel mai recent sondaj Sociopol, realizat imediat după interdicția CCR ca Diana Șoșoacă să candideze la alegerile prezidențiale, relevă evoluții electorale semnificative.

Marcel Ciolacu (PSD) își păstrează în continuare supremația, ocupând locul întâi în ierarhia de vot cu 26%. Acest procent îi asigură intrarea fără probleme în turul doi, din poziția de câștigător clar al turului 1.

Cel de-al doilea loc în finala turului doi este puternic contestat de George Simion (AUR), cu 19%, și de Nicolae Ciucă (PNL) cu 17%. Competiția dintre aceștia doi rămâne în continuare strânsă și va reprezenta, cu siguranță, momentul de suspans al acestei campanii electorale.

Următoarea poziție este ocupată de Elena Lasconi (USR), pe locul patru, cu 12%. Lasconi prezintă o evoluție relativ constantă în sondajele Sociopol.

Următoarea poziție, locul cinci, este contestat de independenții Mircea Geoană, cu 10%, și Cristian Diaconescu, cu 9%. Geoană este într-o scădere semnificativă. Din contră, Diaconescu este în creștere.

Ceilalți candidați obțin scoruri reziduale, de maxim două puncte procentuale, și nu contează semnificativ în economia competiției.

Participarea la vot în țară este estimată la 53% (likely voters). Ținând cont și de diaspora, estimăm o participare finală la vot în turul unu ușor peste 55%.

EXCLUSIV Sondaj SOCIOPOL: La cine se duc voturile Dianei Şoşoacă după decizia CCR şi cum se prăbuşeşte Mircea Geoană

Cursa pentru intrarea în finala turului doi rămâne în continuare intensă. Pe lângă Ciolacu, desprins deja de restul plutonului, întrebarea este: cine va fi al doilea care intră în finală – Simion sau Ciucă?

Sondajul este reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată cu rezidența în România. Volumul eşantionului: 1,004 persoane.

Perioada de culegere a datelor: 7 – 9 octombrie 2024. Metoda culegerii datelor: interviuri telefonice (CATI). Marja de eroare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3.2%. See less

DailyBusiness
Piața din România se izbește de concedieri și restructurări masive!
Spynews
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Bzi.ro
El o face pe Alexia Eram fericită acum! Cine este tânărul chipeș cu care se afișează fiica Andreei Esca
Fanatik.ro
Ce a găsit un cuplu de americani în grădina casei. Obiectul a fost scos la suprafață de uraganul Milton
Capital.ro
Adio, card! Se introduce un nou sistem de plăți. Decizie pentru românii cu bani în bancă
Playtech.ro
FOTO Soția lui Petre Roman, DESFIGURATĂ de operațiile estetice! Silvia Chifiriuc a ajuns de nerecunoscut!
DailyBusiness
Deschiderea oficială a segmentului Joseni-Ditrău din Autostrada Unirii A8!
Adevarul
Fiica lui Navalnîi lucrează la sediul de campanie al Kamalei Harris
wowbiz.ro
Andreea Raicu, primele declarații despre nuntă! Vedeta a uimit pe toată lumea vorbind despre fericitul eveniment
Spynews
Horoscop duminică, 13 octombrie 2024: Fecioarele vor cheltui mai mulți bani
Spynews
Xtra Night Show. Își dorește Raluca Moianu să se întoarcă în televiziune? Cu ce se ocupă fosta prezentatoare în prezent
Evz.ro
Un nou tip de Carte de Identitate pentru români. Data până la care trebuie schimbate actele
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
kanald.ro
Se dau vouchere pentru elevi! Ce sumă vor primi lunar și când se depun cererile de înscriere
Cancan.ro
Petrică Baicu, un tânăr de 24 de ani, a fost dat dispărut în Germania în urmă cu 2 luni. Ireal unde a fost găsit, acum, în octombrie 2024
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
UE a dat ordin. Regulile devin lege în România. Oamenii vor fi despăgubiți
StirileBZI
Președintele Casei de Pensii îi liniștește pe seniori: „Banii se dau retroactiv, iar toate deciziile se trimit până la finalul lunii”
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
Știrea momentului în România! E GRATIS!
substantial.ro
Italia transferă primul grup de migranți în Albania, într-un plan controversat
MediaFlux
MILIOANE DE PENSIONARI află adevărul! CNPP raportează o SCĂDERE DRAMATICĂ
Shtiu.ro
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Puterea.ro
Betonul vrajbei noastre: scandalul planșeului de la Piața Unirii face deja victime