Sondaj prezidenţiale 2024: Marcel Ciolacu l-ar bate pe Mircea Geoană, Lasconi-umăr la umăr cu Şoşoacă

Marcel Ciolacu se află în topul preferințelor și ar obține 14% din voturi, fiind urmat de secretarul general adjunct al NATO.
Filip Stan
05 aug. 2024, 22:41
Sondaj prezidenţiale 2024: Marcel Ciolacu l-ar bate pe Mircea Geoană, Lasconi-umăr la umăr cu Şoşoacă
Marcel Ciolacu glumește pe tema unei posibile candidaturi la prezidențiale a lui Mircea Geoană susținută de PSD: „Geoana nu e din afara partidului! E unul dintre cei mai longevivi președinți de partid ai PSD. Partidul va lua o decizie politică!”

Sondaj prezidenţiale 2024: Ciolacu și Geoană pe primele locuri, iar Șoșoacă, la egalitate cu Lasconi, potrivit unui sondaj prezentat luni de ARA, în perioada 9 – 19 iulie 2024, care arată intenția de vot a românilor pentru viitorul președinte.

Marcel Ciolacu se află în topul preferințelor și ar obține 14% din voturi, fiind urmat de secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Liderul SOS România, Diana Șoșoacă, și președintele USR, Elena Lasconi, sunt la egalitate, pe locul trei, cu 6% din voturi. Totuși, 50% dintre cei chestionați s-au declarat „indeciși”.

Sondaj CURS – PSD conduce detaşat la intenţia de vot. Surpriză la prezidenţiale, George Simion în afara turului al doilea

Premierul Marcel Ciolacu ar obține 14% din voturi, în timp ce actualul secretar general adjunct al NATO ar câștiga 10% din voturi. Diana Șoșoacă și Elena Lasconi ar fi pe 3, la egalitate, cu 6%, anunţă Antena 3.

Pe următoarele locuri se află George Simion (5%), Nicolae Ciucă (3%), George Becali (1%), Călin Georgescu (1%) și Cristian Popescu Piedone (1%).

De asemenea, 50% dintre cei chestionați s-au declarat „indeciși”. În ceea ce privește alegerile parlamentare, 26% dintre respondenți au declarat că ar vota cu PSD, în timp ce 16% cu PNL, iar 12% cu USR.

AUR ar câștiga 9% din voturi, SOS – 6%, iar UDMR – 5%.Aceasta a fost o întrebare deschisă, astfel că respondenților nu li s-a prezentat o listă de partide înainte.

Românii au fost întrebați și ce părere au avut despre perioada în care Klaus Iohannis a fost președinte. Majoritatea au declarat că a fost un eșec (74%), în timp ce 18% spun că a fost un succes.

Întrebați și ce probleme îi îngrijorează în prezent, cei chestionați au răspuns: inflația – 27%, venituri mici – 24%, nivelul de trai – 11%.

Printre alte motive de îngrijorare se numără și sănătatea, corupția, locurile de muncă, clasa politică, educația și războiul din Ucraina.

De asemenea, respondenții cred că în următoarea perioadă românii vor continua să plece la muncă în străinătate și că prețurile vor continua să crească.

Nu sunt optimiști nici când vine vorba de războiul din Ucraina, 76% dintre ei considerând că acest conflict va continua.

Pentru acest sondaj a fost intervievat un eșantion de 1.009 persoane adulte, în intervalul 9 -19 iulie 2024. Eșantionul este reprezentativ pentru populația totală în vârstă de peste 18 ani rezidentă în România.

Toleranța de eșantionare este +/-3,1%.

Personalele intervievtate au fost selectate aleatoriu prin metoda Random Digit Dialing. Datele au fost culese prin metoda CATI.

Sondaj Sociopol alegeri prezențiale 2024. Cine ar fi președintele României dacă duminica viitoare ar fi alegerile

Sondaj Sociopol alegeri prezențiale 2024. Așadar, potrivit Sociopol, Marcel Ciolacu ar conduce în intenţiile de vot cu 25%, urmat de George Simion cu 19%, Mircea Geoană – 15% şi Elena Lasconi – 14%.

Conform unui sondaj realizat de Sociopol al sociologului Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al guvernului Victor Ponta, liderul PSD Marcel Ciolacu s-ar situa pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale, în primul tur al scrutinului, urmat de George Simion – 19%, Mircea Geoană – 15%, Elena Lasconi – 14% şi de Nicolae Ciucă – 12%.

Citește și Marcel Ciolacu, după Comandamentul pentru Energie de la Guvern: ”Problema stocării energiei a devenit vitală. Nu voi accepta blocarea unor proiecte energetice strategice”

Sondaj Sociopol alegeri prezențiale 2024

La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale, dvs cu cine aţi vota?”, 25% dintre cei chestionaţi l-au indicat pe Marcel Ciolacu (PSD) iar 19% pe liderul AUR George Simion, urmaţi în ordine de Mircea Geoană (independent) – 15%, Elena Lasconi (USR) – 14%, Nicolae Ciucă (PNL) -12%, Diana Şoşoacă (SOS) – 9%, Cristian Diaconescu (independent) – 5%, Kelemen Hunor (UDMR) – 1%.

Sondajul a fost făcut în perioada 9-17 iulie 2024, pe un eşantion de 1.002 persoane, intervievate prin metoda CATI (telefonic). Marja de eroare este de +- 3,2%, în timp ce nivelul de încredere este de 95%.

Conform calendarului stabilit de coaliţia PNL-PSD, alegerile prezidenţiale vor avea loc pe 24 noiembrie, respectiv 8 decembrie. Pe 1 decembrie, de Ziua Naţională, românii sunt chemaţi să voteze configuraţia Parlamentului.

Citește și Ciolacu face apel la români să aplice pentru reînnoirea vizelor pentru SUA până pe 30 septembrie

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Amendă fabuloasă pentru toți posesorii de câini și pisici din România. Este interzis să faceți așa ceva
Capital.ro
Mașinile interzise în trafic. Vehiculele diesel, fără drept de circulație. S-a pus termen 2 ani
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
LOVITURĂ DURĂ PENTRU VITEZOMANI! Toate mașinile vor fi dotate cu asta
Adevarul
De ce dieta keto poate distruge organismul. Avertismentul transmis de specialiști: „Risc de boli de inimă și accident vascular cerebral”
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Victor Ciutacu, în politică! Răspunsul la care nimeni nu se aștepta
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Ce rentă viageră va încasa David Popovici după ce se va retrage. E asigurat pentru tot restul vieții!
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Primele declarații ale Nadiei Comăneci și ale Ecaterinei Szabo, după ce Anei Bărbosu i s-a retras medalia de bronz: „Trebuie să fii deasupra lor cu 10 puncte. Fiindcă suntem români”
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Sunt obligați să plătească. Marcel Boloș: Fentează statul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cine e tânărul ucis în bătaie în fața unei săli de jocuri. A stat 6 zile în comă, după ce a fost confundat cu altcineva
substantial.ro
Curtea Supremă a SUA respinge încercarea statului Missouri de a opri sentința lui Trump
MediaFlux
DONALD TRUMP e în PERICOL! Kamala Harris face ANUNȚUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!