Sorin Cîmpeanu spune că a trimis Corpul de control la Inspectoratul şcolar Bucureşti deoarece acolo ar exista probleme manageriale grave, potrivit Antena 3.
Decizia ministrului Educaţiei vine după ce, recent, Federația Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret” a atras atenția că mai mulți angajați din câteva zeci de unități de învățământ din Capitală au salariile blocate.
„Angajaţii nu au nicio vină privind neîncadrarea unităţilor de învăţământ în numărul de posturi. Aceştia trebuie să-şi primească salariile la timp şi nediminuate pentru munca depusă. A devenit deja o practică: în fiecare lună se pune presiune pe unităţile de învăţământ să facă disponibilizări pentru a se încadra în buget. Cerem Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Ministerului Educaţiei să ia toate măsurile care se impun pentru intrarea în legalitate şi acordarea la timp a salariilor. Neplata la timp a salariilor atrage răspunderea disciplinară a persoanelor care se fac vinovate şi poate genera obligarea angajatorului la plata de daune-interese”, a declarat Marius Ovidiu Nistor, preşedinte FSE „Spiru Haret”.
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, reacţionează după apariţia primelelor cazuri de infectare cu noul coronavirus după reluarea cursurilor faţă în faţă.
„Monitorizăm atent deschiderea şcolilor şi, fără doar şi poate, din păcate apar situaţii de cazuri confirmate în rândul elevilor, în rândul profesorilor. Şi trebuie să veghem la respectarea regulilor din prevederile ordinului de ministru, pentru că prevenirea riscului de îmbolnăvire este prioritară. Lucrurile nu sunt scăpate de sub control, sigur că în primele două zile situaţia a fost mult mai bună.
Aş vrea să fac o paranteză: apar ţinând cont de perioada de incubaţie, probleme tocmai din cauza să spunem unei anumite lipse de responsabilitate. Pentru că cei care apar acum în şcoli, cu cazuri de îmbolnăviri, infectarea s-a produs în urmă cu ceva timp. Caz în care un pic mai multă atenţie la trimiterea elevilor în colectivitate este o recomandare foarte puternică.
Riscul de a avea situaţii grave printre elevi, din fericire, este mic şi foarte mic. Însă riscul de transmitere către cei din familii care pot avea vulnerabilităţi este un risc foarte important. Deci trebuie gestionate toate aceste lucruri”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o intervenţie la conferinţa “Quo Vadis 2021!” – Ediția a III-a, Digitalizarea asigurărilor-prioritate ZERO!, citat de DCnews.ro.