Sorin Cîmpeanu, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre noul an şcolar. Risc major pentru Bucureşti

Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi seara, că școala va începe luni pentru toți elevii în format fizic, precizând clar că modalitatea învățământului online nu a funcționat așa cum trebuie.
Filip Stan
09 sept. 2021, 21:08
Sorin Cîmpeanu, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre noul an şcolar. Risc major pentru Bucureşti

Sorin Cîmpeanu a oferit joi seară noi date depsre anul şcolar care începe pe 13 septembrie. „Nu suntem pregătiți în mod clar pentru predarea online. Elevii au suferit pierderi din perspectivă educațională, din perspectivă comportamentală, emoțională, sunt mult prea mari aceste pierderi, școala trebuie să se desfășoare cu prezență fizică în limita siguranței sanitare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
Ministrul a subliniat că școala se desfășoară cu prezență fizică până când se atinge pragul de infectări de 6 la mie.

„INSP, Ministerul Sănătății, CNSU au stabilit că școala se desfășoară cu prezență fizică până când se atinge pragul de infectări de 6 la mia de locuitori”, a mai spus ministrul Educației.

Cum începe noul an şcolar 2021-2022. Condiţiile oficiale de desfăşurare a cursurilor

Sorin Cîmpeanu a afirmat că sunt date care ne arată că există posibilitatea ca în București să avem o rată de infectare de până la șase la mie, dacă oamenii nu vor înțelege importanța.

„Acest prag a funcționat și anul trecut. Tot 6 la mie a fost. Acest prag face parte și din Ordinul comun Ministerul Educației-Ministerul Sănătății, pe baza informațiilor de la cei care au competențe în domeniu. Știind că trebuie să fie un prag, ascultând opinia specialiștilor am susținut acest prag.

În a  doua jumătate a lunii octombrie este posibil ca în București să se ajungă la 6 la mie. Acest trend nu va putea fi atenuat decât prin vaccinare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi seară, la B1 TV, în acest moment peste 193.000 de angajați din învățământ s-au vaccinat împotriva COVID-19, reprezentând 61% din totalul personalului din învățământ.

ŞCOLI ÎNCHISE înainte de festivităţile din 13 septembrie: Rata de incidenţă a depăşit 6 la mie în 9 localităţi

„Am terminat de centralizat datele, avem peste 193.000 de angajați vaccinați. Reprezintă 61% din totalul personalului din învățământ (…) Dar este nevoie de respectarea măsurilor sanitare și mai ales de purtarea măștii de protecție, pentru a evita cazurile de infectare în școală”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a precizat că ministerul Educației deține toate datele cu privire la vaccinarea cadrelor din învățământ, însă acestea nu pot fi făcute public pentru că ar încălca normele GDPR. Astfel părinții nu pot știi cu exactitate dacă profesorii sunt sau nu vaccinați.

„Avem, pe fiecare unitate școlară, numărul persoanelor vaccinate. Am centralizat datele la nivel național, dar ele nu pot fi făcute publice la nivel național, nominal. Părintele nu poate afla cu exactitate ce profesori sunt vaccinați și nu, pentru că este o încălcare a GDPR (…) Ministerul Educației a fost sancționat de către Autoritatea Națională pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal pentru că anul trecut am colectat o serie de date care păreau nevinovate (…) Este vorba despre date cu privire la faptul că nu se vor înregistra orele online”, a precizat ministrul. El a afirmat că riscul epidemiologic trebuie atent gestionat, astfel încât să existe un echilibru între beneficii și pierderi. De asemenea este de subliniat că riscul nu poate fi complet eliminat.

„Riscul nu poate fi eliminat total. Riscul trebuie să fie gestionat. Trebuie să existe o balanță corectă între beneficiu și pierderi. (…) Cu siguranță 100% nu există”, a mai explicat ministrul Educației.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că tezele şi simulările se vor derula normal întrucât se doreşte ca noul an şcolar să decurgă normal.

„În momentul de faţă, tezele se vor da normal, simulările se vor derula normal. Mai mult decât atât, la clasa a II-a, a IV-a a VI-a (…) vrem corectarea informatizată şi corectarea datelor pe fiecare item, ca să avem o relevanţă şi să fie un instrument de decizie cu privire la porţiunile din materie în care trebuie intervenit mai puternic. Se vor da simulări, se vor da teze, vrem să se deruleze normal acest an. Din punct de vedere al admiterii la liceu (…) nu va fi niciun fel de schimbare anul acesta. O schimbare necesită consultare, trebuie să fie anunţată cu cel puţin un an înainte, deci admiterea la liceu, în vara viitoare, se va da exact după aceleaşi reguli după care s-a dat şi anul acesta”, a precizat Cîmpeanu, joi, la Digi 24.

Ministrul Educaţiei a subliniat că şi examenul de Bacalaureat va rămâne neschimbat şi că, un Bacalaureat unitar, bazat pe competenţe, ar putea să apară, cel mai devreme în anul 2027.

„Un Bacalaureat unitar, bazat pe competenţe, ar putea să apară, cel mai devreme în anul 2027, în cazul în care vom avea o lege prin care să agreem acest lucru şi să înceapă în anul 2023, un elev de clasa a IX-a ştiind cum trebuie să se pregătească pentru un Bacalaureat care va fi diferit abia în anul 2027”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

DailyBusiness
Gigi Becali, uluit de banii primiți de la Parlament: „Sunt prea mulți!” Suma fabuloasă încasată după doar cinci ședințe
Spynews
Locul de muncă din România cu doar patru luni de program. Angajații primesc salariul tot anul
Bzi.ro
Câte clase are Daciana Sârbu, fosta soție a lui Victor Ponta: Din ce afacere face bani
Fanatik.ro
Bancnota veche de 500 de lei care se vinde cu bani mulți în 2025. Ce o face atât de specială
Capital.ro
Mașinile, interzise de la circulație noaptea. Se aplică între 22:00 și 06:00. Decizie în România
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Adevarul
Trump vrea să retragă 20.000 de soldați din Europa. Pentru cei care rămân ar dori o contribuție financiară din partea țărilor europene
wowbiz.ro
Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%
Spynews
Omleta inedită cu care Andreea Bălan își răsfață familia. Fetele ei o adoră și se gătește diferit față de cea clasică
Spynews
Elev român, admis la Stanford: Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține parcursul lui Filip Bușcu, membru al campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
Evz.ro
Vești la extreme pentru pensionari. Cine câștigă bani în plus, cine pierde
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
kanald.ro
S-a aflat de ce boală suferă Florin Salam. Motivul pentru care artistul refuză să fie operat de medici: „Nu sunt vești bune”
Cancan.ro
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
A renunțat complet. Călin Georgescu, în stare de șoc: Am încheiat, nu-mi bat joc de mine!
StirileBZI
Bancnotele vor fi transformate în Euro! Decizia se va aplica din 1 ianuarie 2026
Prosport.ro
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Anda, tânăra de 34 de ani mușcată de câinii flămânzi. Cauza morții, confirmată
substantial.ro
Român eliberat de teroriștii Houthi, în siguranță în Bulgaria
MediaFlux
CUTREMUR în POLITICA din ROMÂNIA! RĂSTURNARE MAJORĂ privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! AU DECIS!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Avantajele Revolut dispar unul câte unul: băncile locale vând euro mai ieftin