Sorin Cîmpeanu anunţă în ce situaţie se revine complet la cursurile online. Ministrul Educaţiei îndeamnă la prudență și la respectarea normelor sanitare în toate unitățile de învățământ.
„Prudența este absolut necesară pentru că de această dată nu mai putem exclude școala ca fiind un factor de transmitere al infecției cu SARS-CoV-2, alături de alte contexte precum familia sau comunitatea cu care interacționează. Dar da, de această dată și școala este printre factorii care au determinat aceste infectări.
Raportat la totalul elevilor, suntem sub media populației generale. Asta nu înseamnă că nu există îngrijorare și repetăm solicitarea de respectare a măsurilor”, a declarat ministrul la B1 TV.
În situaţia în care s-ar reveni şcoala exclusiv online, ministrul Educaţiei a declarat că lucrurile ar sta mult mai bine decât înainte de semestrul al doilea.
”Nuanța corectă ar fi că vor sta mai bine, dar nu suficient de bine. Problemele sunt la formarea cadrelor didactice pentru predarea online, la modalități de evaluare sigură în online, ați văzut că au apărut deja semne de întrebare și probleme față de relevanța notelor obșinute în online. În multiple planuri apar probleme și ne dorim cu toții să evităm, la maximum, trecerea din nou integral în online”, a mai precizat ministrul la B1.
Vaccinarea profesorilor a debutat miercuri, 24 februarie, în Bucureşti şi în alte 22 de judeţe din ţară. Potrivit Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), 3.800 de cadre didactice au fost vaccinate cu AstraZeneca (1.748) și Pfizer (2.052), reprezentând 20.8 % din totalul persoanelor vaccinate astăzi cu prima doză (18.262).
Acțiunea de imunizare destinată personalului didactic va continua în perioada următoare, la nivel național, până în data de 10 martie.
Ministrul Educaţiei a făcut câteva precizări referitoare la cazul celor 49 de studenți din cadrul Facultății de Drept din cadrul Universității din București care riscă să fie exmatriculaţi, după ce au copiat la examenele online.
„Nu aș vrea să stigmatizăm o instituție care a sesizat acest aspect cu bună credință. Atâta vreme cât nu suntem pregătiți pentru o evaluare online, inclusiv pentru securizarea și asigurare, această evaluare ridică semne de întrebare nu numai în acestă situație, ci în multe alte situații. Este un caz în care a fost semnalată această situație, dar nu înseamnă că e singurul”, a precizat Cîmpeanu.