Sorin Cîmpeanu a anunțat că fiecare școală va avea un grup de acțiune anti-bullying, deoarece odată cu revenirea elevilor la cursuri, fenomenul a luat amploare, iar profesorii nu știu întotdeauna ce să facă.
„Din păcate, vedem doar săptămâna aceasta numeroase cazuri de bullying, un element îngrijorător. Este tot o consecinţă a pierderilor care au fost înregistrate nu numai în plan educaţional, dar şi în planul tulburărilor sociale, comportamentale, emoționale”, a spus Cîmpeanu.
Statisticile Asociației Salvați Copiii sunt îngrijorătoare și arată că un elev din patru este victima fenomenului de bullying.
Ministrul a annunțat că proiectul se va pune în aplicare începând cu viitorul an școlar. Fiecare instituție școlară va avea personal specializat capabil să gestioneze agresiunile și jignirile împotriva copiilor darr și să prevină astfel de situații. Din grupul de acțiune anti-bullying vor face parte profesori, elevi, părinți și specialiști.
„La începutul anului școlar viitor, în fiecare școală va exista un grup de acțiune anti-bullying”, a spus el.
Potrivit Ministrului Educației, mulți profesori nu au pregătirea necesară pentru a peveni sau a gestiona hărțuirile și jignirile la adresa elevilor. Cîmpeanu l-a menționat pe fostul inspector general școlar al Capitalei, Ionel Pușcaș, care a fost demis din funcție după ce a declarat despre gestul unui elev care s-a aruncat de la geamul școlii că este „o joacă obișnuită”.
„Nu toți știu ce au de făcut, am avut recent exemplul un decident din managementul școlar care nu a înțeles gravitatea situației. Din păcate a fost nevoie de o sancțiune gravă. Nu a înțeles nici acum cu ce a greșit”, a spus Cîmpeanu, pentru Digi24.