Sorin Cîmpeanu: „Predarea online generează pierderi. În ianuarie se vor da teze cu prezență fizică”

Sorin Cîmpeanu a declarat la Digi 24 că părinții au responsabilitatea de a limita accesul copiilor la anumite zone unde există trafic intens precum mall-urile. Acesta a mai anunțat și în ce condiții vor da teze elevii de gimnaziu în luna ianuarie.
Ruxandra Rădulescu
26 oct. 2021, 21:50
Sorin Cîmpeanu:

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit la Digi 24 despre responsabilitatea părinților în ceea ce privește protejarea copiilor de locurile publice precum mall-uri sau terase.

Ministrul Educației a explicat că vacanța de două săptămâni a fost o decizie de compromis deoarece pentru elevii din mediul rural, cursurile online nu se pot desfășura în condiții optime din cauza conexiunii deficitare la internet.

„Depinde de modul în care fiecare dintre noi înțelegem importanța diminuării mobilității. Nu există o interdicție de a ieși din casă si a te duce la mall dar orice părinte responsabil nu-și lasă copilul să meargă la mall. Respectarea regulilor, înțelegerea faptului că această vacanță suplimentară a fost un compromis pe care l-am făcut cu inima strânsă, dar dintre variantele rele a fost ce a mai puțin rea variantă.
Varianta școlii online ne-ar fi văduvit de posibilitatea prezenței fizice în viitor. Predarea online generează pierderi. Accentueaza inechitatea. Cei care critică sunt părinții care au copilul în București și n-au probleme de conectivitate. Așadar în România sunt 3 milioane de copii, iar 1 milion sunt în mediu rural și nu au viteza de internet care să asigure conexiune video.”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citește și: Şcolile ar putea rămâne închise şi după 8 noiembrie. Sorin Cîmpeanu, veşti proaste pentru elevi

„În România avem o rată de acoperire de peste 90 % în ceea ce privește conexiunea la internet, dar 50% are capacitatea pentru predare online. Nu e indeajuns sa ai internet în școală. Este al doilea motiv pentru care este preferabil o vacanță.
Ipoteza de bază e prezența fizică, iar dacă nu merge, ne vom muta în online și vom vedea cum vom recupera pierderile.”, a mai adăugat ministrul.

Întrebat dacă rămân în picioare examenele naționale la datele stabilite și dacă se schimbă programele, Sorin Cîmpeanu a comentat.
„Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite. Atâta vreme cât pe durată a cursurilor rămânem la programa planificată, nu vom avea motiv pentru a modifica programa de examen. Singurul motiv pentru care am peria programa ar fi dacă perioada online ar continua, deoarece am cântări pierderile în contextul online. În ianuarie se vor da teze cu prezențe fizică, adică elevii de gimnaziu și de liceu.” a explicat ministrul educației.

Citește și: Sorin Cîmpeanu vine cu raportul sumbru, în plin proces pentru învățatul online: Un milion de copii din trei au probleme cu internetul!

 

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Leguma care s-a scumpit enorm în ultimele zile. Se vinde cu un preț uriaș în piețe, deși e produsă în cantități industriale în România și la producători costă doar 1,5 lei un singur kilogram
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Romanița Iovan, mai bine ca niciodată. Înfloritoare la 59 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Curiosity descoperă sulf pur pe Marte într-un canal străvechi, uimitând cercetătorii
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!