Sorin Cojocaru a suferit un atac vascular cerebral. Oficialul federal a fost operat timp de opt ore, iar starea sa de sănătate este delicată, anunţă Fanatik. Sorin Cojocaru lucrează în cadrul în Federaţiei Română de Fotbal de mai bine de un deceniu şi este responsabill de Ordine şi Siguranţă al FRF. Înainte de a intra în FRF, Sorin Cojocaru a activat în presa sportivă.
Anunţul vine cu o săptămână înainte de reunirea lotului echipei naţionale pentru meciurile decisive pentru Euro 2024 cu Israel şi Elveţia, care se vor disputa la Budapesta şi în Bucureşti, pe Arena Naţională. Pentru meciul cu Israel, măsurile de securitate sunt draconice, având în vedere faptul că adversarii noştri nu pot să îşi desfăşoare meciurile pe propriul teren din cauza atacurilor devastatoare ale Hamas.
Sorin Cojocaru este unul dintre oamenii care au rămas în Federaţia Română de Fotbal încă de pe vremea lui Mircea Sandu. El a rămas şi după schimbarea de “regim”, în 2014, când puterea a fost câştigată de Răzvan Burleanu.
Citeşte şi: Campion naţional găsit mort în casă la doar 24 de ani. Ce s-a găsit la autopsia IML
Accidentul vascular cerebral, cunoscut mai frecvent sub denumirea abreviată de AVC, sau atac cerebral, apare atunci când alimentarea cu sânge a unei părți din creier este întreruptă sau redusă, privând țesutul cerebral de oxigen și nutrienți. În câteva minute, celulele creierului încep să moară. De aceea, un accident vascular cerebral reprezintă o urgență medicală, iar tratamentul prompt este crucial, informează affidea.ro.
Există două cauze principale ale accidentului vascular cerebral: o arteră blocată (AVC ischemic) sau scurgerea / spargerea unui vas de sânge (AVC hemoragic). Unele persoane pot avea doar o întrerupere temporară a fluxului de sânge către creier, cunoscută sub numele de AVC tranzitoriu, atac ischemic tranzitoriu sau AVC minor, care nu provoacă simptome de durată.
Accidentul vascular cerebral este o urgență medicală. Tratamentul imediat poate salva vieți și poate reduce riscul de a rămâne cu sechele sau dizabilități. Tratamentul depinde de severitatea și tipul de AVC. Deoarece accidentele vasculare cerebrale ischemice și hemoragice au cauze și efecte diferite asupra organismului, fiecare necesită un tratament specific.