Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a postat imagini surprinse în cele două tuneluri de pe Autostrada Sibiu-Pitești. Potrivit acestuia, până acum au fost săpați 1.655 de metri, dintr-un total de 2.700 de metri. Mai mult, stadiul efectiv al lucrărilor este de peste 47%.
„Secțiunea 4 (Tigveni – Curtea de Argeș) a autostrăzii Sibiu – Pitești (A1). Au fost săpați 1.655 m, în total, la cele două tuneluri ale primei secțiuni montane”, a transmis pe TikTok ministrul Transporturilor.
Ministrul Transporturilor este mândru de stadiul lucrărilor de pe Autostrada Sibiu-Pitești, lucru ce reiese și din postarea făcută pe rețelele de socializare. Grindeanu a realizat imagini spectaculoase din primul tunel forat de autostradă forată din România, care se află în construcție, subliniind că au fost săpați 1.655 de metri în total.
@sorin.grindeanu7 Secțiunea 4 (Tigveni – Curtea de Argeș) a autostrăzii Sibiu – Pitești (#A1). Au fost săpați 1.655 m, în total, la cele două tuneluri ale primei secțiuni montane. #fyp #Romania #infrastructure ♬ Powerful songs like action movie music – Tansa
Șoferii vor putea circula pe Autostrada Sibiu-Pitești (A1) de la începutul anului vitor. Cu toate că secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș A1 Sibiu – Pitești va fi dată în trafic la sfârșitul anului 2025, lucrările Porr Construct la acest tronson vor continua și pe parcursul anului 2026, a declarat Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR, potrivit Economica.net.
La finalul lunii iulie, Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Transporturi, anunța că Porr forase deja 1.500 de metri in cei 2.700 pe ambele fire ale tunelului de sub dealul Momaia. Totodată, evoluția de pe șantierul Secțiunii 4 a fost anunțată încă de la începutul lunii iulie. Potrivit ministrului Sorin Grindeanu, în luna iulie, pe cei 9,86 km, constructorul au striac Porr ajunsese la un stadiu fizic al lucrărilor de peste 43%.
Ministrul Transporturilor a ținut să felicite constructorul austriac, declarând că este unul dintre cei mai buni contructori din România în acest moment.
„Nu doar că își fac treaba, ci devansează lucrările așa cum au făcut-o pe Sibiu – Boița”, a subliniat ministrul Transporturilor.
Contractul pentru execuția aceste secțiuni a fost semnat în noiembrie 2021, cu o durată de 60 de luni. Astfel, potrivit contractului, lucrările trebuie finalizate în anul 2027.