Marcel Ciolacu, președintele PSD, își prezintă, duminică, Proiectul pentru România, cu care va candida la alegerile prezidențiale. În deschidere au luat cuvântul și alți lideri, printre care și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, care a vorbit despre evoluția infrastructurii din România din ultimii trei ani, de când PSD este la guvernare.
„Doamnelor și domnilor, vă invit pe calea sigură pentru România, să mergem pe o autostradă vie, compusă din proiecte pe care cu toții ni le dorim, o autostradă care are ca destinație finală reconstrucția României. O autostradă de priorități concrete, precum: reindustrializarea țării, finalizarea proiectelor de infrastructură mare de transport, creșterea veniturilor și a puterii de cumpărare, protejarea tinerilor de consumul drogurilor și apărarea drepturilor românilor din diaspora.
România are uriașa șansă ca în următorii 10 ani să devină o forță economică în Uniunea Europeană, în care munca onestă este răsplătită corect, și oamenii au siguranța unui trai mai bun. De aceea, este nevoie de un plan pentru România, de un angajament ferm pentru continuarea proiectelor începute”, a spus Sorin Grindeanu în cadrul evenimentului susținut la Palatul Parlamentului.
Citește și: Marcel Ciolacu își lansează proiectul de țară cu care va candida în alegerile prezidenţiale
Ministrul a dezvăluit că o cincime din autostrăzile din România s-au deschis doar în ultimii doi ani.
„Gândiți-vă: în infrastructura mare de transport, în prezent, avem aproximativ 780 de kilometri de drumuri de mare viteză în execuție. Alți 490 de kilometri sunt în licitație. Niciodată, absolut niciodată, în istoria României, nu s-a investit mai mult decât s-a investit în ultimii trei ani în autostrăzi și drumuri expres.
S-au deschis zeci de șantiere de infrastructură în care se construiește mai mult decât tot ce s-a făcut în acest sector în ultimii 35 de ani. Se lucrează intens pe autostrada Moldovei, pe autostrada Unirii, pe autostrada Transilvaniei, pe drumul expres Craiova-Pitești și la prima autostradă care va traversa Carpații pe segmentul Pitești-Sibiu, legând astfel, într-un final, portul Constanța și capitala de restul Europei.
O cincime din autostrăzile României s-au dat în circulație în ultimii 2 ani, iar ele generează dezvoltare cu fiecare kilometru așternut de asfalt, pentru toate regiunile României, pentru comunitățile mai mici sau mai mari. Pentru toate acestea a fost nevoie de investiții de la bugetul de stat, care s-au dublat, la rândul lor, cu fonduri europene. Și cel mai mult am avut nevoie de echilibru, responsabilitate, predictibilitate și de implicare”, a punctat Sorin Grindeanu.
Citește și: Marcel Ciolacu îl „trolează” pe Ciucă. Premierul și-a făcut tricou cu „onoare, respect, predictibilitate”