Sorin Grindeanu: Cine vrea ca acest Guvern să pice, va semna moţinea PSD, restul sunt poveşti

Vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a atenționat că social - democrații vor acțiuni ferme din partea USRPLUS, după ce useriștii au anunțat că vor susține o moțiune pentru dărâmarea guvernului condus de Florin Cîțu.
Filip Stan
02 sept. 2021, 13:22
Sorin Grindeanu: Cine vrea ca acest Guvern să pice, va semna moţinea PSD, restul sunt poveşti

Prim-vicepreşedintele PSD, deputatul Sorin Grindeanu, a afirmat, joi, că PSD este singurul partid care are numărul suficient de parlamentari pentru a iniţia o moţiune de cenzură. ”Cine vrea ca acest Guvern să pice, va semna moţinea PSD, restul sunt poveşti”, a afirmat Grindeanu.

”Astăzi, PSD va prezenta textul moţiunii de cenzură pe care îl şi punem la dispoziţia parlamentarilor pentru a o semna. Cine vrea ca acest Guvern să pice, va semna moţiunea PSD. Restul sunt poveşti. Contezi doar dacă semnezi. Dacă nu, faci balet”, a declarat Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă susţinută joi la sediul partidului.
Grindeanu a precizat că PSD este singurul partid care are suficienţi parlamentari pentru a iniţia o moţiune de cenzură, iar USR ar trebui să semneze moţiunea PSD.

”USR e parte a problemei, nu a soluţiei. USR, dacă vrea cu adevărat să pice acest Guvern, va semna moţiunea PSD”, a mai declarat Grindeanu.

Acesta susţine că şi USR este ”vinovat” de situaţia în care România se află astăzi. ”Este importantă legitimitatea, nu doar pentru noi, ci pentru români”, a mai afirmat Grindeanu.

„Noi ne-am săturat și românii s-au săturat să vadă cum din șase în șase luni PNL și USR se încaieră pe ciolan. Azi, PSD va prezenta textul moțiunii de cenzură pe care îl punem la dispoziția tuturor pentru a-l semna. PSD e singurul partid care are legitimitatea dată de numărul de palrlamenatti pentru a depune această moțiune ca guvernul să pice. Restul sunt povești. Contezi numai dacă semneze, restu sunt povești. Semnătura e dovada că vrei să plece Cîțu. Lipsa semnăturii e doar șantaj pentru mai multe avantaje. Nici Cîțu, nici Barna nu sunt interesați de creșterea facturilor sau creșterea prețurilor”, a declarat Sorin Grindeanu.

George Simion (AUR) şi Sorin Grindeanu (PSD) s-au contrat în Parlament din cauza moţiunilor de cenzură anunţate atât de USR PLUS, cât şi de PSD, împotriva Guvernului Cîţu.

https://www.facebook.com/cristian.andrei.54943/posts/4327162844027752

La finalul unei conferinţe de presă susţinute de Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD s-a contrat cu liderul AUR, George Simion, după ce acesta l-a invitat să voteze moţiunea de cenzură anunţată de USR PLUS şi susţinută de AUR împotriva lui Florin Cîţu.

La rândul său, Sorin Grindeanu l-a anunţat pe George Simion că PSD a finalizat deja textul moţiunii de cenzură şi l-a invitat să o voteze împreună cu toţi parlamentarii AUR, precum şi cu cei ai USR PLUS.

Paul Stănescu: USR PLUS trebuie să fie raţional şi să voteze împotriva lui Cîţu, moţiunea PSD

USR PLUS trebuie să fie raţional şi să voteze împotriva lui Florin Cîţu, moţiunea de cenzură a PSD, susţine secretarul general al social-democraţilor, Paul Stănescu.

„USR trebuie să fie raţional şi să voteze împotriva lui Florin Cîţu, moţiunea de cenzură a PSD. Este singurul scenariu care poate pune capăt acestei crize. Altfel, intenţia lor de a iniţia o moţiune de cenzură nu este decât o răfuială la care PSD nu participă. Pentru că nu ştie cât costă pâinea, dar ştie cum se face circul, e timpul să-l trezim pe Cîţu din beţia puterii şi să meargă acasă să se odihnească”, afirmă Stănescu într-un comunicat de presă.

USR PLUS, apel disperat către PSD şi AUR: „Cerem celorlalte partide politice să depunem şi să votăm urgent moţiunea! Florin Cîţu trebuie să plece!”
Potrivit acestuia, „înainte de orice deznodământ al acestei mascarade guvernamentale, înainte de a mai auzi vreun argument penibil, chiar şi înainte de a pleca acasă, Cîţu să iasă public şi să le ceară scuze românilor pentru balamucul politic în care a târât România. Şi-a bătut joc de nervii, resursele şi speranţele tuturor”.

„O criză guvernamentală trece, dar traiul românilor rămâne la fel de împovărat de neajunsuri. Mai grav decât acest moment este cinismul cu care a tratat viaţa românilor de când s-a cocoţat în scaunul de la Palatul Victoria. A gestionat foarte prost pandemia, iar acum valul patru ne-a prins din nou nepregătiţi. Au crescut preţurile, au scăzut şi veniturile românilor. A ratat campania de vaccinare, preocupat de campania internă a PNL. Şi-a bătut joc de pensionari, agricultori, de micile afaceri, de elevi şi părinţi, de profesori şi de medici. Toate acestea, dar şi multe altele, sunt adevăratele motive pentru care Cîţu trebuie să plece”, a adăugat Paul Stănescu.

CTP, despre revocarea lui Stelian Ion şi scandalul din coaliţie: Bâlci din care nu câștigă nimic. PSD şi AUR câştigă fără efort

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!