Sorin Grindeanu: În această toamnă vom da în circulaţie primii 15 km din autostrada Piteşti-Sibiu

Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a declarat că până la finalul anului se va circula de la Craiova pe Drumul Expres până la Piteşti, apoi pe autostradă până la Bucureşti.
Filip Stan
17 oct. 2024, 19:42
Sorin Grindeanu: În această toamnă vom da în circulaţie primii 15 km din autostrada Piteşti-Sibiu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, joi, că primii 15 km din Autostrada Sibiu-Piteşti vor fi daţi în folosinţă până la sfârşitul anului, iar alţi 20 km din Drumul Expres Craiova-Piteşti, de la Albota la A1, vor fi deschişi circulaţiei între 15 şi 20 noiembrie.
„În această dimineaţă am mai fost pe două şantiere, pe lotul 5 de la Piteşti la Curtea de Argeş, din celebra autostradă Piteşti-Sibiu, data de finalizare a acelui tronson este finalul anului 2025. Eu vă spun că în această toamnă, în jurul datei de 1 decembrie, vom da în circulaţie primii 16 km de autostradă spre Curtea de Argeş, urmând ca diferenţa să fie gata în primăvară.

Grindeanu pariază tot pe Coaliţia PSD-PNL şi exclude colaborarea cu AUR: s-a stabilizat ţara după o guvernare dezastruoasă PNL-USR

Acolo lucrurile sunt devansate ca lucrări şi stăm foarte bine. Am oprit şi la lotul 4 de aici care face legătura în autostrada A1 şi pot să vă spun şi un calendar legat de darea în circulaţie: între 15 şi 20 noiembrie se vor da, pe lotul 4, primii 20 de km, de la km 88, unde se termină acum, până la km 108, descărcarea de la Albota, urmând ca diferenţa de la Albota până în A1 să fie terminată pe finalul anului. Dar am zis că dacă sunt gata 20 km nu are rost să stăm şi să nu îi dăm în circulaţie. Aici, după 25 noiembrie se va circula pe cei 17-18 km. Felicit constructorul care a luat această lucrare unde progresul era până în 50% şi a reuşit să facă într-un an ce ceilalţi nu au făcut în patru ani”, a spus Grindeanu, care a vizitat, joi, şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ ) Dolj, Cosmin Vasile, a afirmat că la finalul lunii noiembrie de la Craiova se va circula până aproape de Piteşti, până la Albota, pe drum expres, dar de anul viitor Craiova va fi legată de capitală şi, în viitor, şi de Constanţa, iar judeţul Dolj va deveni „un nod logistic, un nod rutier şi un nod de comunicaţii”, prin legăturile spre Filiaşi-Lugoj şi spre Calafat, ceea ce înseamnă „dezvoltare şi creare de locuri de muncă”.

Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a declarat că până la finalul anului se va circula de la Craiova pe Drumul Expres până la Piteşti, apoi pe autostradă până la Bucureşti.

Marcel Ciolacu, la sosurile picante ale lui Măruţă. Pe cine ar arunca din barcă dintre Grindeanu şi Tudose: „E gălăgios, îţi mănâncă sufletul!”

„Am discutat cu domnul ministru şi pentru o a doua descărcare pentru Craiova, pentru că la ora actuala se intră pe Bariera Vâlcii sau pe centură, or, craiovenii ştiu că intrarea pe Bariera Vâlcii este problematică, oricum acolo sunt probleme serioase de circulaţie în timpul zilei şi fără să fie o astfel de descărcare din Drumul Expres. Nu avem nicio soluţie de trafic acolo, am încercat şi niciun specialist nu poate să ne dea o variantă. În schimb, varianta este o a doua descărcare. Vestea bună este că azi s-au aprobat şi indicatorii tehnico-economici, astfel încât să se poată lucra la această descărcare. Până atunci se vor descărca maşinile în centură şi aşa se va intra în Craiova”, a spus Olguţa Vasilescu.

DailyBusiness
Mii de locuri de muncă disponibile pentru români în toata Europa: Se caută urgent muncitori necalificați!
Spynews
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Bzi.ro
Mario Fresh o înșela pe Alexia Eram? Ce a putut face artistul
Fanatik.ro
Țara care s-a umplut de șerpi mari. Se află în Europa, iar românii o vizitează pentru că e plină de clădiri ce au arhitectură spectaculoasă
Capital.ro
Ora de iarnă 2024. Nu se mai dă ceasul înapoi? Ora de vară va fi utilizată permanent
Playtech.ro
Doamne, cât de bine poate să arate Cher la 78 de ani! A ȘOCAT pe toată lumea, e SUPERBĂ
DailyBusiness
Ai planuri de Crăciun și Revelion? Iată oficial cum va fi vremea
Adevarul
Șerpi de doi metri lungime au invadat Marea Britanie, trăind în poduri și pereți. De ce comportamentul reptilelor este „neobișnuit”
wowbiz.ro
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Spynews
EXCLUSIV! Primele declarații ale lui Babs, după ce Dorian Popa a fost surprins de paparazzii Spynews.ro cu noua iubită!
Spynews
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Evz.ro
Doliu în televiziunea românească. A murit unul dintre cei mai populari prezentatori
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Legea pensiilor din România a ajuns în Parlamentul European. Cine sunt românii ale căror pensii vor putea fi din nou recalculate
Cancan.ro
Copiii milionarului Adrian Marțian au fost găsiți! Ireal unde se aflau cei 3 frați în tot acest timp
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Adevărul despre Elena Udrea. Adrian Alexandrov rupe tăcerea: Puțină lume o cunoaște...
StirileBZI
Cine va primi ajutorul de încălzire în 2024: Ce condiții trebuie să îndepliniți
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
Copiii Marțian au fost găsiți! Cei trei au spus adevărul: Am fost la...
substantial.ro
România conduce în UE la decesele copiilor din cauza bolilor respiratorii
MediaFlux
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Puterea.ro
Trupe de legendă: Jethro Tull și revoluția folk-ului progresiv