„În niciun caz să ne abatem de la ce ne-am propus și nici nu afectează. Au rămas în continuare sectoare care pot fi accesate mai bine și vor fi accesate. Măsurile pe care noi le-am luat vor avea efecte secundare. (…) Pe mine mă interesează, chiar dacă februarie a fost pe plus față de ce înseamnă 2016, ne interesează chestiunea de structură și anume reforma ANAF, prioritățile pe care le are ANAF și cadrul legal pe care îl va promova Ministerul Finanțelor Publice în acest domeniu, astfel încât tot ceea ce am promis (…) să poată să aibă susținere și are susținere financiară”, a afirmat Grindeanu, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă este afectat de veniturile bugetare sub prognoză din luna ianuarie.
Citeşte şi: Ministerul Finanţelor: Dacă depăşim deficitul de 3%, vom face corecţii şi ajustări
El a precizat că în discuția pe care a avut-o cu ministrul Finanțelor și cu președintele ANAF s-a interesat de reforma Agenției Naționale de Administrare Fiscală astfel încât gradul de colectare să fie cel pe care Guvernul și l-a propus pentru 2017.
„N-am de ce să fiu pesimist nici eu, nici colegii mei. Sunt anumite lucruri care au venit urmare a măsurilor de anul trecut și care s-au răsfrânt într-o anumită măsură pe ianuarie. În februarie, lucrurile au început să vină normal, ceea ce înseamnă încasări mai mari decât anul trecut, dar problema de fond e dată de reforma ANAF, de ceea ce înseamnă priorități ale ANAF în perioada următoare”, a spus Grindeanu, conform Agerpres.
Premierul a anunțat că în cursul săptămânii viitoare, până marți, președintele ANAF o să îi transmită prioritățile pe termen scurt ale acestei instituții.
„O să vă dau un exemplu vizavi de fiscalitatea în două domenii anul trecut și care s-au răsfrânt și la începutul acestui an. Lucrurile au scăzut drastic ca încasări, ca plăți de impozite până la urmă, în două domenii sensibile, mai ales spre sfârșitul anului: tutun și zona de prelucrare a lemnului”, a adăugat prim-ministrul.
Acesta a afirmat că în discuția cu șeful ANAF s-a abordat și tema resursei umane.