„Decizia Comitetului Executiv al PSD este executorie. De abia după ce acea contestație ar fi fost judecată aș fi putut să redevin membru de partid. (…) Ceea ce mă interesează foarte mult acum este ca, dacă voi avea votul colegilor din plen, e ca ANCOM să redevină aceea instituție cu care, până la urmă, România s-a mândrit. (…) Este acea contestație a mea, pe care înțeleg să o retrag”, a precizat el, într-o declarație acordată presei.
El a menționat că a ales varianta de a-și face meseria în domeniul în care a urmat și studiile.
„Eu am spus că am trei variante: de a continua în cadrul PSD, făcând acea contestație, așteptând să fie judecată de către forurile statutare din partid, să mă gândesc să nu mai fac politică — suntem în cazul de față — sau eventual, dar cu foarte mici șanse, eventual să merg spre alte formațiuni politice. Iată că am ales a doua variantă, cea de a nu mai face politică. (…) A apărut această situație cât se poate de ciudată — sau nu tocmai potrivită — la ANCOM, cu discuțiile din cele două comisii, cu ceea ce spuneau angajații din ANCOM în această lună, că lucrurile nu merg bine, că această activitate nu s-a desfășurat în parametrii tocmai potriviți. Toate acestea au dus la aceste decizii, iar propunerea — fiind pe domeniul meu de activitate — implică a nu fi membru de partid”, a spus fostul premier.
Sorin Grindeanu a remarcat că în timpul audierii a avut parte de foarte multe întrebări politice, deși ANCOM este „o autoritate care, prin definiție, este una apolitică”, transmite Agerpres.
„Iar eu, în acest moment, sunt un om care nu fac parte din niciun partid politic. (…) Am fost propus de Guvernul României. Am avut audierea. (ANCOM, n.r.) e o instituție pe care o cunosc îndeaproape, o instituție cu care am colaborat în mandatul de ministru și atunci când am fost membru în Comisia de IT din Camera Deputaților. E o instituție care merită toată atenția și care merită a reveni acolo unde a fost ca prestigiu și recunoaștere europeană”, a precizat el.
Grindeanu a adăugat că relațiile sale cu premierul Mihai Tudose și cu președintele PSD, Liviu Dragnea, în acest moment sunt „foarte bune”. El a mai precizat că în toată această perioadă a ținut legătura cu colegii din Timișoara, dar și că a avut mai multe întâlniri cu Liviu Dragnea.
„Eu m-am mai întâlnit în ultimele două luni cu domnul președinte, pe chestiuni politice, neștiind în acea perioadă traseul pe care, să zicem, încep azi. M-am făcut purtătorul de cuvânt al colegilor mei din Timiș, pentru că mă simt responsabil față de colegii mei de acolo care m-au susținut, care au proiecte foarte importante, care ar fi bine să fie aprobate. Sunt lucruri pe care le-au promis în Timiș”, a adăugat Grindeanu.
Totodată, Grindeanu a apreciat că ordonanța 33, prin care președintele țării a fost eliminat din procedura de numire a șefului ANCOM, a fost o reglementare corectă.
„Absolut toate instituțiile de acest tip, cel puțin în UE, se află sub control parlamentar. Singura țară unde lucrurile stăteau altfel era la noi. De altfel, o altă instituție de acest tip, și anume ANRE, este votată și se află sub control parlamentar”, a spus el.
Grindeanu a menționat că i-au făcut „mari probleme” ziariștii care au transmis că ar avea un salariu de zece mii de euro, deoarece soția l-a sunat să îl întrebe dacă e adevărat.
„În acest moment, salariul este de zece mii de lei, așa că o să am probleme dacă nu e salariul pe care unii dintre dvs. l-ați anunțat. (…) Este un salariu la nivelul unui secretar de stat, ceea ce nu e normal. Trebuie să existe o reglementare și există o recomandare din partea Comisiei Europene ca atât cei de la ANRE, cât și cei de la ANCOM să se ridice la un nivel de salarizare comparabil cu cel din UE”, a mai precizat el.