„Caut de o săptămână studiile în baza cărora Iohannis şi Guvernul au decis închiderea pieţelor, şcolilor, Horeca. Nu le-am găsit. Nu a văzut nimeni analize. Nu are un răspuns pentru că nu există”, a declarat Sorin Grindeanu, în direct la România TV.
Prim vicepreşedinte PSD este de părere că este „cel mai simplu să închizi pieţe, şcoli, horeca”.
„Nu s-a întâmplat acest lucru în Europa. Şcolile nu s-au închis în nicio ţară din UE. Din martie de când a intrat starea de urgenţă, copiii sunt în online. Se pierde tot ceea ce înseamnă actul de educaţie. Impactul este asupra viitorul” , a menţionat Sorin Grindeanu.
„L-am văzut aseară pe preşedintele Iohannis că nu. E un răspuns electoral pe care l-a dat preşedintele.
Un răspuns corect, dacă ar fi fost corect cu românii, ar fi spus că e în funcţie de situaţia pe care o vom avea în perioada aceea.
Dacă vor încerca să treacă de perioada asta electorală, pentru că toate deciziile pe care le ia PNL în acest moment, sunt sub această ameninţare a alegerilor. Toate deciziile, chiar dacă pun în pericol sănătatea românilor, se iau în funcţie de data de 6 decembrie, ceea ce nu e normal”, a menţionat fostul premier.
De asemenea, Sorin Grindeanu a afirmat că „după 6 decembrie, dintr-odată se va testa mai mult”.
„Dintr-odată situaţia va impune acest lockdown. Au încercat zilele aceastea să ne distragă vorbind de un vaccin.
Niciunul dintre cele trei vaccinuri nu au fost omologate. Acum o săptămână ni se spunea că în decembrie începe campania națională, după aceea în ianuarie.
Nu înţeleg de ce se ţin ascunse acele analize în baza cărora se iau decizii. Pandemia este scăpată de sub control prin măsuri heirupiste”, a mai precizat Grindeanu.
„Avem deficit de aproape 100 de miliarde. Este ceva de domeniul incredibilului. La Revoluţie, ştim cu toţii, Ceuşescu a lăsat fără datorii externe România.
În 30 de ani, până în noiembrie 2019, când a fost moţiune de cenzură, gradul de îndatorare a ajuns undeva la 34 la sută. Într-un an de zile, o să închidem cu un grad de îndatorare de 47 la sută. Într-un singur an înseamnă 12 la sută. Asta este ceva ce o să plătească nu Cîţu, ci o să plătim toţi.
Ceea ce s-a întâmplat în acest an înseamnă aproximativ 1.300 de euro de fiecare român, fără să ne întrebe.
Ştiţi unde s-au dus aceşti bani? Nu s-au dus în stimularea economică. Nu s-au dus în mari investiţii publice. AU făcut rectificarea şi au tăiat de la investiţii. E o întrebare la care ar trebui să răspundă Orban, Cîţu şi tot Guvernul
Este cea mai mare sumă de bani împrumutată de un Guvern”, a afirmat prim- vicepreşedintele PSD.