„În zona politicilor publice, ca partid de stânga, am discutat o problemă foarte gravă a angajaților români, în special a celor din mediul privat, și vom depune în Parlament un proiect de lege pentru a proteja drepturile angajaților români și în special a celor plătiți cu salariul minim”, a declarat Sorin Grindeanu.
Grindeanu acuză pe Florin Cîțu, că a impus un sistem care dezavantajează atât salariatul cât și angajatorul. Liderul PSD a mai adăugat că din punct de vedere statistic, 80% dintre angajații cu salariu minim au cel puțin o calificare, notează Antena 3.
„Sub aparenta debirocratizare, Guvernul Cîțu a eliminat nu doar orice formă de protecție a angajatului, dar și a angajatorului. A angajatorului corect! Pentru că nu toți sunt ca reprezentanții actualei puteri! Avem peste 1,7 milioane de persoane salarizate la nivel de salariu minim, ceea ce reprezintă o treime din numărul total de angajați. Împreună cu specialiștii partidului, am făcut o analiză și am constatat că peste 80% dintre aceste persoane au cel puțin o calificare” a mai menționat Sorin Grindeanu.
Grindeanu s-a declarat revoltat de faptul că există ingineri sau medici, precum actualul ministru al Sănătății, care au fost plătiți cu salariul minim în ciuda calificării pe care o dețin.
Este inadmisibil într-o țară europeană să avem medici, ingineri, maiștri, constructori, șoferi profesioniști, directori în sistemul privat, plătiți cu salariul minim. Vă dau un singur exemplu: actualul ministru al Sănătății era plătit cu salariu minim la clinica medicală pe care o deține. Acest lucru este inadmisibil. Noi credem că salariul minim trebuie să redevină un instrument de protecție socială valabil doar pentru persoanele apte de muncă care nu au nicio calificare”, a concluzionat prim-vicepreședintele PSD.