Procesul în care Sorin Oprescu a încercat să scape de AREST s-a încheiat. Ce le-a spus judecătorilor VIDEO

Curtea de Apel București a rămas, luni, în pronunțare pe contestația depusă de primarul Sorin Oprescu la decizia Tribunalului București de a-l aresta preventiv, într-un dosar în care este acuzat de DNA de luare de mită. Sorin Oprescu le-a spus judecătorilor că nu a luat niciodată mită și că a fost avertizat de foarte mult timp că i se pregătește ceva, a spus, la finalul procesului, avocatul acestuia, Alexandru Chiciu. Procesul s-a încheiat după şapte ore de audieri, a anunţat România TV.
Filip Stan
14 sept. 2015, 08:00
Procesul în care Sorin Oprescu a încercat să scape de AREST s-a încheiat. Ce le-a spus judecătorilor VIDEO

UPDATE 19.05: Procesul în care s-a judecat contestaţia primarului Sorin Oprescu privind eliberarea din arestul preventiv s-a încheiat după şapte ore, potrivit România TV.

Au fost şapte ore de proces, în care Sorin Oprescu a dat declaraţii. Cred eu că a atins toate palierele acuzaţiilor procurorilor. Toate declaraţiile pe care le-a făcut certifică precaritatea probelor DNA.

Astăzi nu s-a judecat dosarul final. Astăzi s-a judecat doar o arestare preventivă. Eu nu pot înţelege şi nu o să înţeleg niciodată de ce Sorin Oprescu reprezintă un pericol pentru ordinea publică. Nu o să înţeleg de ce cercetarea în acest dosar ar trebui făcută cu Sorin Oprescu în stare de arest preventiv. Dincolo de calităţile sale şi dincolo de faptul că, potrivit ultimelor sondaje, are o cotă uriaşă de popularitate, Sorin Oprescu nu poate fi considera un pericol pentru ordinea publică„, a declarat avocatul lui Sorin Oprescu, Alexandru Chiciu, la ieşirea de la proces.

Acesta consideră cu buna desfăşurare a procesului penal nu poate fi periclitată cu Sorin Oprescu în arest la domiciliu sau în control judiciar.M-aş fi aşteptat ca procurorii să producă probe faptice din care să rezulte necesitate domniei sale în arest preventiv„, a mai spus avocatul.

Alexandru Chiciu a precizat că Sorin Oprescu le-a spus judecătorilor că nu a pretins niciodată mită şi că nu a ştiut niciodată de unde provin banii.Sorin Oprescu este un tip echilibrat. S-a poziţionat foarte bine procesual astăzi. A explicat pas cu pas, din 2013 şi până pe 5 septembrie 2015, toate palierele cronologice aduse de procurori ca argument la luare măsurii arestării preventive.

S-a referit la faptul că niciodată nu a pretins direct sau indirect mită de la niciun fel de persoană. De asemenea, niciodată nu a cunoscut provenienţa sumelor de bani pe care le-a primit cu titlul de împrumut„, a spus avocatul.

Avocat: Oprescu a fost avertizat de foarte mult timp că i se pregătește ceva

Avocatul lui Sorin Oprescu a precizat că edilul Capitalei a fost avertizat „din foarte multe surse” că i se pregătește ceva. A declarat în sala de judecată că a aflat din foarte multe surse că i se pregăteşte ceva. A fost avertizat că i se pregăteşte ceva. A fost un om deschis, nu a încercat să îşi diminueze activitatea politică sau de primar general.

Singurul mesaj pe care l-a transmis şi îl va transmite tuturor celor care au avut încredere în el este să nu îşi piardă încrederea. Nu a luat mită!

De ce nu a luat măsuri de precauţie? Un om care nu a avut nicio legătură cu o faptă ilicită, de ce să-şi ia măsuri de precauţie? Sorin Oprescu nu s-a temut de nimic. A fost un om care a avut nevoie de nişte bani, i-a cerut şi i-a primit împrumut. Punct„, a completat avocatul lui Sorin Oprescu.

Avocatul a mai spus că Sorin Oprescu speră într-o soluţie favorabilă la Curtea de Apel Bucureşti. El a precizat că de săptămâna viitoare, în funcţie de decizia instanţei, apărarea va analiza toţi paşii de urmat în acest dosar.

UPDATE 18.00 Procesul în care se judecă contestaţia lui Sorin Oprescu privind eliberarea din arestul preventiv durează de şapte ore.

UPDATE 14.30 Sorin Oprescu a vorbit trei ore in faţa instanţei,  încercând să îi convingă pe magistraţi să îl elibereze din arestul preventiv. 

UPDATE 13.00  Sorin Oprescu a declarat, în faţa instanţei, că banii găsiti asupra sa nu reprezintă mită, ci un imprumut, relatează România TV. Edilul a spus că există şi martori, pentru că, în seara în care a primit banii, avea musafiri: in casă mai erau încă şapte persoane. Acete persoane urmează să fie audiate în dosare.  

UPDATE: Sorin Oprescu a fost adus, în cătuşe, la Curtea de Apel Bucureşti. „Niciodată nu am luat şpagă, mă”, le-a spus primarul Capitalei jurnaliştilor, la intrarea în sala de judecată. 

Sorin Oprescu a transmis sâmbătă un mesaj public, primul de când se află în arest, în care a subliniat faptul că nu este un derbedeu şi a spus că de ce i-a fost frică n-a scăpat. Viorel Mocanu, avocatul primarului, a decriptat la România TV mesajul edilului: „Ceea ce domnul primar a vrut să transmită este următorul lucru: în primul rând, a înţeles exact prin ceea ce trece în aceste momente. Vizavi de afirmaţia făcută, că de ce i-a fost frică nu a scăpat, fac referire la această provocare, pe care o califică şi în acest moment, pentru că în această situaţie se află acum, ca urmare a unei provocări.

Citeşte şi Cornel Pieptea: Sunt dispus să eliberez postul de viceprimar general al Capitalei

Are în continuare încredere în actul de justiţie şi se consideră nevinovat. De aceea le-a transmis cetăţenilor care îl cunosc şi care îl apreciază, că nu este un derbedeu. Nu este vorba despre niciun milion de euro, nici procurorii nu au luat în calcul această variantă, vorbim doar de suma de 25.000 de euro„.

Citeşte şi DECLARAŢIE ŞOC: Sile Cămătaru, pus în aceeaşi celulă cu Sorin Oprescu ca să-l intimideze

Viorel Mocanu a vorbit şi despre condiţiile din arest ale lui Sorin Oprescu. „Din fericire, acolo toată lumea este egală. Faptul că are probleme de sănătate, angajaţii centrului de arest preventiv încearcă să-i asigure, pe cât posibil, tratamentul şi regimul alimentar. Nu cred că s-au exercitat presiuni asupra domniei sale şi nici nu cred că se vor exercita. Are încredere în actul de justiţie, spun asta pentru că am văzut comentarii vizavi de magistratul care ne va judeca, noi însă avem încredere în actul de justiţie. Noi nu ne luăm după condamnări, pentru că un magistrat dă şi condamnări, dar dă şi soluţii de achitare. Noi ne luăm după actele dosarului de urmărire penală„, a spus avocatului lui Sorin Oprescu.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'