Instanța i-a admis lui Sorin Oprescu o contestație și a dispus înlocuirea arestării preventive cu arestul la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile.
Decizia este definitivă, iar Sorin Oprescu va fi eliberat joi din arestul Poliției.
Pe durata arestului la domiciliu, Oprescu are mai multe obligații: să nu părăsească imobilul unde locuiește fără permisiunea organului judiciar; să se prezinte în fața DNA și a judecătorilor ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu ceilalți inculpați și martori din dosar; să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere. Potrivit avocatului Lucian Bolcaş, sistemul de supraveghere „poate fi fi diversificat : brăţara electronică sau cu cameră de luat vederi”.
După 7 săptămâni de arest, Oprescu a apărut din nou în faţa magistraţilor şi a susţinut că are nevoie de analize amănunţite, mai ales din cauza unei suspiciuni de cancer. Avocaţii lui Oprescu au avut, însă, o misiune dificilă: primii judecători care i-au respins cererea primarului au precizat că NU există niciun document oficial care să ateste că Oprescu NU poate fi tratat după gratii.
Citeşte şi: DNA a pus sechestru pe casa lui Oprescu şi a iubitei sale. Noi acuzaţii de spălare de bani şi grup organizat
Luni, lui Sorin Oprescu i s-a extins urmărirea penală pentru spălare de bani şi abuz în serviciu.
După ce luni s-au extins cercetările şi în cazul unuia dintre principalii denunțători ai lui Oprescu, şeful de la Administraţia Cimitirelor Bogdan Popa, acesta nu mai vrea dea declarații anchetatorilor, potrivit unor surse judiciare citate de România Liberă, .
Anchetatorii DNA i-au adus la cunoştinţă lui Bogdan Cornel Popa faptul că extind cercetările în cazul său pentru constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, o faptă de spălare de bani și trei fapte de efectuare de operaţiuni incompatibile cu funcţia.
În acest context, denunţătorul lui Sorin Oprescu nu a mai dorit să stea de vorbă cu anchetatorii în privinţa acestor noi fapte descoperite şi a optat să se folosească de dreptul la tăcere.
Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie pentru că ar fi primit o mită de 25.000 de euro. Potrivit DNA, în perioada 2013 — 2015, un grup organizat, la care a aderat şi el, a înfiinţat în Primăria Bucureştiului un sistem prin care operatorii economici ce doreau să primească anumite contracte erau obligaţi să remită o parte din profitul brut.